Followers

Follow by Email

Thursday, October 11, 2012

Kim Kardashian Inspired Makeup Looks

As-salam peeps,

I'm back!! Mungkin bukan hari-hari la nak update blog. Tapi cuba untuk merajinkan diri ini. So, for those yang bertanya saya guna lipstick apa kat instagram & fb. Kat bawah ni saya ada stated barang-barang yang saya guna untuk nak nampak nude seperti Kim K. 

Yes, i love eveything about Kim K. Especially her makeup & shoessss. And of course her curving. Hahahaha... Over mak di situ. Siapa suka Kim K juga sila angkat keyboard? If suka her makeup, boleh cuba-cuba dirumah. Tak susah pun sebenarnya makeup ni. Janji kena pada pemilihan warna eye shadow, blusher & lipstick. Mesti akan turn out cantik & tak pelik. =) 


Kim Kardashian Makeup Look


Kim Kardashian


Hasilnya. 


Nude look. Kening saya tebal, tanpa nipiskannya pun still nampak ok kan? =)


Face (tan skin @ NC 40) : 
Mac Fix Fluid NC 40 - foundation
Mac Bronzing Powder Solar Riche - saya guna as blusher
Mac Mineralize Skinfinish Natural Medium Dark - bedak

Eyes : 
Mac Paint Pot Bare Study
Mac Eye Shadow Humid Frost
Mac Eye Shadow Carbon Matte
Mac Engraved - eye pencil 
Maybelline Hyper Curl Volume - mascara
The Body Shop Brow & Liner Kit 02 - kening

Lipstick :
Mac Lip Pencil Chicory 
Mac Angel - lipstick


Jika ada yang tak mempunyai barang seperti dia atas, dont worry. Anda boleh guna barang yang anda ada. Main point dia dekat mata, buat smokey, mascara banyak-banyak,  eye liner. Then lisptick cari yang color nude-nude sikit. Pink pale pun ok. Selamat mencuba. =)






0 comments:

Google Analytics Alternative