Followers

Follow by Email

Tuesday, February 21, 2012

Her Baju For Renee's Bridesmaid

As-salam beauty peeps!!

Alhamdulillah, dalam sibuk here and there. Still managed to kotakan janji which was menjadi salah seorang tukang bawa dulang hantaran for Renee Solemnization. Btw, congrats to her and her hubby. Now tengah ber'honeymoon kan? Semoga cepat-cepat buat baby di Bali. Huehuehue....

Dan syukur jugak, kain yang diberikan oleh Renee even last minit pun still dapat disiapkan malah outcome nya sangat lah cantik. Suka sangat, dah boleh pakai untuk bertunang or mungkin tambah beads lagi, so boleh pakai untuk nikah. Serioulsy, i love the baju very much. Not only me je yang suka my baju but most of the bridesmaid pun puji kata cantik. And even ada orang tu nak pinjam kain je nak tunjuk contoh kat tukang jahit dia. Hehehehe....


Courtesy : Detik Indah. Suka sangat pelamin Renee. Para-para sakura gitu..


Courtesy : Pn Izzati kita. Mekap Renee sangat cantik!! Nangis mak tengok. Owhh btw, sila tengok baju saya juga. lol.. 


Sorry sebab resolution piccas adalah kecil so x leh nak besarkan dah. The flowy of kain tu yang mahal tu kan? Nasib la badan cheq x besar mana so boleh la buat flowy2 even kain tu 4meter je. Patch lace siap beading lagi tau. Cantik pulak tu. And the most important thing is, saya nampak kurus!! Double happy di situ. Dan saya yang fussy bab-bab jahitan ni memang berpuas hati dengan kekemasan jahitan dan baju pun selesa.  


Hantar jahit baju kat mana? - Hariz Zakwan
Berapa? - RM150

13 comments:

FY said...

murah nye dia charge..baju u cantik!! boleh la tempah baju raya dkt hariz zakwan ni =)

Hunny Kitty said...

mmg lawa

Rilla said...

Sekali ngan patching n beading RM150? Murah sangat

Zumie said...

cantik sangat baju u dear..yep u nampak kurus..tgk lengan tu pon cam besau je haha...

i suke kain camtu...:)

~ NANA ~ said...

lawa sgt! a'ah la murah kalau dia charge rm150

.:shura shushi:. said...

Baju u memang CANTIK pun :)

cha said...

memang cantik u. dh ala ala baju nikah dah. suka kain dia yg flowy tu :D. super niceee

Anonymous said...

dear baju santekss btw chage rm150 skali ngn patching n beading ker?

cik tie@ibtisam said...

murah nye~~ xrugi dear~ bju pun nmpk sgt cantek~

Nor Aireen said...

lawa nya..murah plak tu

La Dolce Azarina said...

nice..nak jahit jgk mcm tu....

Hazey said...

Salam berkenan sangat dengan hasil baju yg dijahit tu, you ada email dia.. and btw lace patching tu siap2 beli sekali atau dia provide together with upah RM150 tu? Ada beadings? Appreciate if you could reply me thru email at : hazey.007@gmail.com. Thaks dear..

hanie said...

tp baru2 ni mntk quotation kt hariz dah jd 400++..npe xdpt 150..=(

Google Analytics Alternative