Followers

Follow by Email

Saturday, December 31, 2011

To My Dearie Readers

{STICKY MODE ENTRY}

As-salam beauty peeps!!

Seperti tajuk di atas, to all of you yang selalu ke blog ini tapi tuan tanah iaitu saya tak pernah ke blog anda, sila lah tinggalkan your link. Kadang-kadang, ada di antara kalian yang disable your link kat your profile. Macam mana saya nak berbalas kunjungan kan? Ada di antara anda yang rajin tinggalkan komen, pendapat dan juga recommendation, saya amat hargai. So, sesiapa yang nak bertukar link dengan saya please leave your blog url kat kotak komen yer. ;)

To followers blog, thanks for following me. Blog ini hanya blog picisan yang tiada apa yang menarik untuk dijadikan contoh. Dan jangan lah anda bayangkan wedding saya sehebat orang-orang yang berduit. Wedding saya biasa-biasa sahaja, wedding saya akan diadakan di kampung jer you all. Insya-Allah.  ;)

Thursday, December 15, 2011

Year End Promo For Make-Up + Shoe

As-salam beauty peeps!!

Ada sesiapa yang masih mencari-cari MUA dan kasut untuk wedding anda? Why don't you grab my promo which is 2 kali mekap for solemnization & reception + wedding shoes = RM650. Kasut dapat terus yer kawan-kawan, bukan untuk disewa. Jika berminat, cepat-cepat lah book slot anda sebelum 31 December 2011. Anything boleh email terus ke absolutelygorgeousbyamy@gmail.com or boleh dapat contact number di Fb Absolutelygorgeous By Amy.


 Nak tengok mekap boleh ke Beauty Touch of Amyzalini


Nak tengok kasut boleh ke Fb Absolutelygorgeous By Amy

Friday, December 9, 2011

Her Wedding Theme

As-salam beauty peeps!!

Inspired the color by Wedding Inspirasi. Post tu tahun 2009 tapi saya nak guna for 2012. Suka hati lah kan, janji nampak cantik di mata. Color ni tak kira masa atau tahun, kalau ikutkan nowadays pun ramai yang guna color yang saya berkenan ni.


Dusty pink, champagne and dark grey.


Dusty pink, grey and tiffany blue.


Owh dan ini adalah color pilihan hati. Jenuh juga nak dapatkan coding color yang digemari ni. Those 3 colors memang my favorite all the times. Dulu pun decide colors pink-grey-white. Now sebab tak nak white, so kita replace with champagne color pulak.


Okeyh dah dapat warna theme, next is cari kain pula. Tapi if akad nikah baju pink and sanding pun pink macam tak best kan? lol.... Akad nikah nak dusty pink, and sanding kalau boleh nak elakkan diri saya dari wear the grey color. If encik tuney memang nampak smart with grey. But me yang kulit mendung berarak ni macam kurang kick. Any idea?

Thursday, December 8, 2011

Idea For Baju Nikah Please?

As-salam beauty peeps!!


Credited : Arma Wedding Couture.

I love chiffon silk. So, kain nikah dah ada tapi warna putih dan ianya berada dalam tangan so-called-designer, but he's missing in action. So, kalau tunggu dia muncul memang tak kan muncul-muncul dah coz ada client beliau yang dah buat report polis. Baju kawin tak siap sampai ke hari kawin you allss. Nasib la client dia ni dah buat back-up plan.

Back to the topic, baju akad nikah. Saya nak se'simple yang mungkin. Tak nak bling-bling sangat. Macam dalam pics tu pun dah kira niceeee sangat dah. So, lepas nikah still boleh pakai ke wedding atau any majlis. Tak dek lah rasa over top sangat nanti dan yang pastinya saya tak nak putih dah kali ni. Looking for pink. Boleh ke? Hehehehe.... Baru la kena dengan tajuk blog. Boleh tak macam tu? 

Agak-agaknya, kalau baju macam kat atas ni perlukan berapa meter kain yer? And lining apa yang tak mahal sangat tapi selesa dan cantik untuk chiffon silk?

Tuesday, December 6, 2011

Her 1st Make Up Class

As-salam beauty peeps!!

Last Saturday berjaya buat kelas mekap yang pertama kalinya. Bak kata orang, tak cuba kita tak tau yer dak? Alhamdulillah. Boleh dikatakan berjaya lah kelas mekap tersebut coz everyone was happy and enjoy the class. Hasil mekap mereka pun agak memberangsangkan juga.

Saya dijemput oleh Iza who is my blogger fren back then in 2007 to come to her house. Dia yang arrange everything, kumpulkan her mum and aunties for the class and even siap masak breakfast for us. Thanks Iza. 


Semasa sesi belajar mekap. Masing-masing dengan cermin masing-masing. Ekh comel tak cermin saya yang petak tu? Ala-ala vintage gitu. 


Hasil mekap oleh my students tapi macam tak nampak sangat la pulak, maybe terang sangat kot pencahayaan. Actually ada 5 orang tapi lagi sorang sibuk bersiap ke meeting dan lagi sorang pula dah kena masuk ke dapur.




Ni hasil from yours truly. Natural make up for day look. Thanks to Syira coz sudi jadi model of the day. Macam patung dah dia diam je sepanjang kelas. hehehehe...



Gambar before tak sempat nak snap. As usual, saya memang tak teringat nak snap photo. 


My next class is on 17/12/11 ni di Platinum Walk jam 2pm-6pm. Harga bayaran untuk kelas make over ni, RM50 sahaja. Hanya 5 orang sahaja per class coz saya tak nak ramai-ramai sangat takut nanti tak ter'handle. Now hanya ada 4 seats left. If berminat sila text or call saya yer 013-7694136.


Monday, December 5, 2011

Isu Tarikh Again.......

As-salam beauty peeps!!

My side dah decide tarikh, and nak dapatkan confirmation from his side. Encik Tuney memang bersetuju sangat-sangat dengan tarikh dari pihak kami but his family not agree with it. Katanya time tu macam tak sesuai and bla bla bla... Kesimpulannya ada yang tak bersetuju. And again, tarikh kena tukar lagi. And again, saya rasa malas dah nak pikir. Okeyh, sekian terima kasih. 


Gambar latest dari kami berdua. Hikss, suka tudung baru nie.

Google Analytics Alternative