Followers

Follow by Email

Wednesday, November 30, 2011

Busy To The Max - Wordless Wednesday

As-salam beauty peeps!!


Busy dengan mekap on weekends. Cu teka siapa yang bertudung brownish tu? Haaaa, tu Puan Zila Ziman kita. Will update soon pasal kisah kami bekerjasama nie yer. =)


While on weekdays pulak busy dengan kasut-kasut ku. And Mia pulaknya demam ajer memanjang. Nak tumbuh gigi dan nak membesar agaknya, so jadi SUPER MAK la pulak saya nie. Cu tengok betul-betul dalam pic ni, ada botol susu baby ok!! Ekhh, saya tak dek anak lagi, but Mia is my niece. Dah macam anak sendiri juga la. Dia demam tak lalu makan, saya pun x makan seharian sebab kesian tengok dia.

Wednesday, November 23, 2011

Mekap For Fashion Show - Wordless Wednesday

As-salam beauty peeps!!


My mekap touch for all the models except for Lisdawati dan jejaka tersebut. 7 orang straight aways in 4 hours. Sangat berpuas hati dengan hasil sendiri. Ok bye. =P

Tuesday, November 22, 2011

Nak Belajar Mekap?

As-salam beauty peeps!!

Since ramai yang tanya saya ada buat kelas mekap ataupun tidak, so saya rasa yang saya harus kongsikan ilmu yang tak seberapa ni dengan rakan-rakan yang berminat. Yes, saya akan buat kelas mekap iaitu pada 10/12/11 bersamaan dengan hari Sabtu. Ada dua sesi which is boleh pilih nak sesi pagi 9am-1pm ataupun 2pm-6pm.

Saya hanya akan ajar basic mekap iaitu untuk me'make over'kan diri anda sendiri. Walaupun basic tapi teknik kena lah betul yer dak? Kalau teknik tak betul, muka nampak macam tak mekap je kan? Pakai bedak compact mahal-mahal pun tak nampak apa. Still berminyak jugak yer dak? Owhh, tu saya masa dulu-dulu la. Before pandai mekap. Now dah pandai mekap, jadi pemalas ya ampun lah pulak nak mekap diri sendiri. Hehehehe....

Jika ada yang berminat, so sedikit info untuk anda :


Tarikh : 10/12/11 - Sabtu
Masa : 9am-1pm @ 2pm-6pm
Lokasi : Platinum Walk, Danau Kota
Bayaran : RM50
Contact : mizzamyzalini@gmail.com


Limited seats only, now dah ada few yang bertanya. So, cepat-cepat booking your seat. =)

Wednesday, November 16, 2011

Her Favourite Touch - Wordless Wednesday

As-salam beauty peeps!!


Selalu sangat terlupa nak snap before the makeup. Tapi ni pun amik pic sebelum touch up tang kening. My bad. Asyik terlupa je memangjang. T_____T. Cantik tak korang? Hehehehe... =P
Visit my blog mekap Beauty Touch Of Amy Zalini

Tuesday, November 15, 2011

She's Getting Married!!

As-salam beauty peeps!!

Semalam, both parents dah berjumpa dan berdiskusi. Keputusan adalah, majlis akan diadakan semasa cuti sekolah bulan 3. I wish 09/03/12. I wish..... Tapi nak kena consider his side which is from PJ, mungkin ada yang kerja or anak sekolah, so maybe nak bertolak ke Besut petang Jumaat. Never mind, i dont even care about the date as long as semua orang setuju dan senang hati nak menjayakan the event. 

Since tak sampai pun lagi 3 bulan, of course lah nak booking OP,MUA, videogprapher yang best-best tu dah tak available. So, saya decide nak booking kawan-kawan je. Hopefully mereka pun masih available. Yang paling penting adalah, nak booking TOK IMAM/TOK KADI dulu before i book benda-benda lain coz takut nanti berebut tok imam la pulaknya. Hahahahaha..... Kata pun buat time cuti sekolah kan? Haruslah wedding berlumba-lumba. Adeh.... 

Monday, November 14, 2011

070112 - Less than 2 Months

As-salam beauty peeps!!

070112 tu apakah? 07 January 2012 yer kawan-kawan, bersamaan dengan birthday saya yang ke 28. Omo!! Dah tua dah beta. Dan tetiba, semalam Encik Tuney bbm "jom nikah". Beria pulaknya dia ber'bbm cerita pasal hal nikah bagai ni. Then, kemungkinan i'm back on track for my wedding preparation tapi simple-simple jer lah coz i dont have sooo muchhhhh money to spend on the wedding. Budget seriously ciput giler. 

Dan kemungkinan, which is tarikh ni tak discuss lagi with the both parents sebenarnya. Hopefully mereka bersetuju dengan 070112 ni. Tapi dalam masa less than 2 months ni, apaaaaaaaaaa punnnnnn tak dek lagi. Mampukah saya? Hope sangat segalanya dipermudahkan. Amin.............. 

Thursday, November 10, 2011

Jangan Jadi Terlalu Bridezilla Boleh Tak?

As-salam beauty peeps!!

Dah lama tak update blog kan? Padahal saya bekerja sendiri and have a lot of time to blog and all but then again, entah-apa-yang-jadi malas sangat nak update. Lagipun makin hari makin berkurang yang datang dan komen, so rasa macam bercakap sorang-sorang pun ya jugak. 

Btw, just a bit reminder to those yang bergelar bakal pengantin. Jangan lah terlalu obses dan terlalu fussy dan terlalu melampau menjadi bride to be. Ok, tak salah nak fussy coz semua orang pun nak perfect untuk wedding mereka. But then again, jangan lah sampai ke 'obsess'an anda mungkin  meyusahkan sesetengah pihak. Contohnya ialah menyusahkan vendor, adik-beradik dan mungkin parents anda sendiri. Ingat, wedding ni bukan anda sorang-sorang jer yang akan make it happen. Ianya melibatkan banyak pihak. So, sila lah tolerate sikit yer. 

Since 7 months saya melibatkan diri dengan dunia wedding, i means on wedding shoes. Memang macam-macam ragam yang saya jumpa. Tapi mostly semuanya baik-baik dan sangat tolerate in certain things dan senang bekerjasama. I love my customers, baik-baik belaka.

Just my nasihat dan tip untuk mereka yang bergelar bakal pengantin, if anda nak hantar email/sms to the vendors, jangan lah asyik nak update your latest 'angan-angan' once you dah proceed everything earlier. Bukan anda sorang je yang jadi customer/client to the vendors. Banyak lagi customers/clients yang diorang nak layan. So, sila lah jadi firm sikit dengan keputusan anda. Kalau nak tukar itu-ini masa awal-awal, like 6 months before the wedding, mungkin masih diterima. If tinggal 2 weeks from the date line, ingat ada orang nak layan ke? Memang anda yang bayar dan istilah 'customer is always right' tu pun memang betul, but then again, sila lah tolerate sikit. Dan silah lah beri kerjasama yang sebaik mungkin dengan vendors anda because if anda ni dah annoying awal-awal, ingat hasilnya nanti akan cantik ke? Mungkin hasilnya pun agak annoying untuk anda juga. So, be nice to people, and people will doing the same things too.

Enough for today. Just a bit reminder to readers and to myself. Kadang-kadang kita tak realize apa yang kita buat tu orang suka ke tidak. So, kalau vendors suka anda, mana tahu vendors tak berkira, so dapat lah gifts or whatnot on your wedding.

Google Analytics Alternative