Followers

Follow by Email

Friday, October 28, 2011

Videography Promotion By Motion Peektures

As-salam beauty peeps!!


Murah kan? Sangat tempting and the worse part is i'm still x decide my date lagi. kuikuikuikui.... Nak book tapi x dek tarikh, boleh ke? Ahaksss.... Visit their FB for more details.


Monday, October 24, 2011

Video : Pre-Wedd Yasmin Hani & Sha'arin

As-salam beauty peeps!!

Terkejut sesangat masa buka Oh!Bulan tengok-tengok si Sha'arin yang ensem dan si Yasmin Hani yang cantik tu dah selamat bergelar husband and wife. My Encik Tuney sangat suka dengan Sha'arin coz he loves with all of Black Rose punya lagu. Yes, Sha'arin ni bekas pemain drummer Black Rose dan juga ex-husband Ida Nerina. Siapa Black Rose dan lagu apa yang best sila dengar kat sini. My lovely song forever. Hiksss....  

Okeyh-okeyh, back to the title. Video pre-wedd mereka sangat sweet, harus share kat sini. Tersenyum-senyum sesorang saya tengok video mereka. Hiksss.... =)

Thursday, October 13, 2011

Real Wedding : Miza & Boy Garden Wedding

As-salam beauty peeps!!

Last weekend sempat ke wedding kawan saya si Miza, kawan saya masa bersekolah di MRSM Terendak. Beliau dan husband bercinta since form 4 di MRSM Jasin then further study di Dublin sama-sama and now dua-dua pun doktor dan berkihdmat di one of the hospital di Dublin. Haaaa, ni betul-betul berjodoh kan?


Pasangan yang secocok. I lover her mekap. Sangat-sangat natural.


Tema adalah garden wedding. Her dress sangat simple tapi sangat exclusive gitu.


Pengantin pun ber'photo booth. See the mekap, natural je kan? Tapi she look stunning.


Tuan tanah with Suzie and Fiza. Dah macam duduk dalam penjara je ekspresi muka. lol...


Garden wedding with chiavari chair + transparents canopy diselang-selikan dengan canopy biasa. Nice.


Sebelum balik sempat berborak sekejap dengan Kak Halina. Siapa tak kenal sila angkat keyboard? Ni wife kepada Dr SMS kita lah. And she was my senior back then masa bersekolah di MRSM Terendak. Masa akad nikah beliau pun saya diundang. Hahaha, sebab masa akad nikah tu ramai sangat orang.


Yang sedihnya tak sempat pun nak bergambar dengan pengantin. Yer lah, wedding malam then kat Putrajaya pulak nyer. Takut juga nak balik lambat-lambat. Sedikit info mengenai wedding ni kat bawah. 


Venue : Taman Botani, Putrajaya
Photo booth : Crazy booth by Loulpop

Tuesday, October 11, 2011

Her Current Fav Aerobic

As-salam beauty peeps!!

My blog readers ramai yang concern about diet and fitness. So, i just nak share my current favorite aerobic called as Tae-Bo. Apa itu Tae-Bo? Tae-Bo ni aerobic tapi nama dia adalah dari gabungan taekwando + boxing and nowadays fitness instructor dan mix kan dia dengan macam-macam benda. So, let's workout together-together, laju tau tapi 12minit 45saat ni pun dah cukup letih. T_____T 



Tengah buat entri ni sambil peluh-peluh sebab baru abis ber'tae-bo.


Saya adalah sedikit over sebab ber'hand wrap bagai. Kata nak buat shadow boxing, so feeling mesti kena lebih lah kan?

Friday, October 7, 2011

Tempahan Kasut Pengantin

As-salam beauty peeps!!

Sorry, ini mungkin dikategorikan sebagai entri iklan. Bukan tiap-tiap hari pun kan? Sebulan sekali pun tak jugak. Hehehe..

Btw, those yang mencari tempat untuk menempah atau custom made your wedding shoes boleh lah visit ke Absolutelygorgeous By Amy. So far, memang dah banyak design untuk dipilih malahan anda juga boleh provide your own design. Mana lah tahu kot-kot berkenan dengan kasut Christian Louboutin or any designer shoes tapi memang sah-sah lah berpuluh ribu harganya kan? So, Absolutelygorgeous By Amy akan realisasikan impian anda. Haaa, tak dapat pakai jenama CL, dapat pakai design macam CL pun jadi lah.


Puteri By Absolutelygorgeous By Amy


Sophie with roses


Rosie flat shoes.


Beside heels, Absolutelygorgeous By Amy ada juga buat flat shoes dan juga wedges. Untuk nak tengok more design dan info sila ke blog Absolutelygorgeous By Amy atau terus ke FB Absolutelygorgeous By Amy kerana dekat FB lebih banyak pictures.


p/s : ada tak sesiapa yang nak buat entri iklan produk or anything kat my blog? let me know ekh, then kita saling tolong menolong lah which is nanti you buat entri iklan my kasut pulak. Macam mana, ada yang berminat tak?

Fadhilat Al-Quran

As-salam beauty peeps!!

Di hari Jumaat yang indah ini, just nak sharing mengenai fadhilat membaca Al-Quran semasa kita. I know, semua dah tahu mengenainya cuma saja nak ingat-mengingati untuk diri sendiri dan juga readers yang selalu ke sini.


Hazrat ‘Abdullah bin Mas’ud R.A meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW telah bersabda,
“Sesiapa yang membaca satu huruf daripada kitab ALLAH TAALA maka untuknya diberi satu ‘hasanah’ (kebaikan) sebagai ganjaran bagi huruf itu dan satu hasanah adalah sama dengan sepuluh pahala. Aku tidak berkata (’Alif, lam, mim) sebagai satu huruf tetapi (alif) adalah satu huruf, (lam) adalah satu huruf dan (mim) adalah satu huruf.”
(Hadith riwayat Tirmizi)

Ya-Allah, banyaknya pahala membaca Al-Quran, kalau kita dapat baca satu dua muka surat setiap hari pasti banyak pahala yang dapat dikutip kan? Saya rasa saya tak nak tunggu resolution 2012, right now juga saya nak berazam untuk membaca Al-Quran setiap hari. =)

Thursday, October 6, 2011

Mekap Bertunang RM150 & Mekap Pengantin RM250

As-salam beauty peeps!!

Tajuk siap letak harga, ok as a key untuk si peng'google. Kasi dia senang jumpa terus masuk my blog. lol.... Ok, actually just nak update kat blog ni yang saya dah start mekap pengantin. Yeeeaaayyy!! Alhamdulillah, last weekend berjaya mekap untuk pengantin dan juga bakal pengantin(tunang).


Mekap Kak Teri for her resepsi belah suaminya. Harap maaf lah yer sebab malam, kamera makcik ni kamera tepon BB ajer. Hahahaha....


Mekap Nabila for her engagement. She's one of the b2b blogger. Visit her blog ya.


Kalau ada yang masih mencari MUA boleh lah ke blog Beauty Touch Of Amy Zalini. Boleh tengok my portfolio kat situ yer. Last but not least, thanks to Kak Teri dan Nabila sebab put trust on me. Hope tak menyesal lah yer hired saya. Hehehehe....

Tuesday, October 4, 2011

Kasut Kahwin Memey

As-salam beauty peeps!!

Perkahwinan semahal RM12M, tak nak review ataupun gossip tentang perkahwinan mereka sebab saya tidak berminat nak ambil tahu cuma saya looking for her shoes. Jimmy Choo buat pulak tu, harus lah nak tengok kan?


Nama desgner tu macam susah plak nak baca, is it Ezwan Ismail? Picture sourced : Annas Easkey


Penuh dengan beads. Dari segi praktikal, macam tak berapa sesuai coz takut kang nanti kain melekat-lekat kat beads, yer dak? Kalau kat kampung, jalan atas tanah kang ada rumput-rumput kering yang melekat tak pun terheret. lol... 


Yang ni from Jimmy Choo. Simple jer, tak berserabut tapi harga tak tau lah berapa belas or puluh ribu. Owh lupa, ada pearl and must be from Reflesia so harga mungkin cecah ratus ribu.


Close up picture tak jumpa lagi setakat ni. Tapi nampak macam cantik and of course from Jimmy Choo. Ada pearl juga and it must be from Reflesia. Pictures sourced : Annas Easkey


Dari hasil google, itu sahaja kasut yang dijumpai. If sesiapa ada terjumpa design lain, boleh lah dikongsikan bersama. Mana tahu ada yang terminat nak buat design kasut from Jimmy Choo ke, then boleh dijadikan reference.

Monday, October 3, 2011

Inglot Cosmetic - Eyeshadow Review

As-salam beauty peeps!!

Pernah dengar jenama Inglot? Inglot ni actually baru je buka cawangan di Malaysia, brand ni from US. Kalau sesiapa yang selalu ke Sunway Pyramid, then maybe anda pernah terperasan akan kewujudan kedai ni.

Saya suka baca makeup review, then found out yang Inglot ni not bad juga coz Inglot ni boleh dikategorikan setanding dengan MAC dari segi kualiti dan juga pigmented. Mungkin MAC much more better lah pada pandangan saya.


Keterujaan kerana color for eyeshadow dia sangat banyak dan sangat heavennn... MAC pun tak sebanyak ni okeyh. Sourced piccas : Here.


Ini hasil rembatan di Inglot. 

Actually dia jual refill then casing tuh asing, dan ini namakan Freedom System which is kita bebas nak beli any colors and then put it in the casing. Harga for 1 color refill RM28, dan casing for 4 eyeshadow is RM27. So total lost for 4 eyeshadows are RM139. Kalau beli kat MAC for 4 eyeshadows are RM272. Dari segi harga, memang Inglot jauh lebih murah.



Hasil tenyehan di tangan sendiri.


So far, saya suka Inglot ni tapi mungkin saya suka MAC lagi. Hehehe... Now dalam proses nak try and test the product. Kalau best, saya akan keep review it once i buy another color soon.



Review from Marlena-Makeup Geek.




Siapa Pengguna Himalaya Purifying Neem Facial Wash?

As-salam beauty peeps!!

Tajuk adalah panjang tapi isi entri adalah sikit sebab just nak bertanya di kalangan readers ada tak yang pakai the same product as mine since I couldn't find it at my nearest drugstore. Adakah product ni dah dipupuskan ke? Dah 4 drugstores yang berhampiran saya terjah tapi none ado. T_____T


 Ni lah rupanya. Kalau ada ternampak kat mana-mana let me know ekh.


Dah nak masuk 2 years pakai dan sangat serasi dengan kulit saya yang sensitif + berminyak + berjerawat. Walaupun dia tak dek lah effective 100% tapi dia mengurangkan jerawat saya yang tebal. Now still berjerawat tapi tak dek lah seteruk dulu. Lagipun saya tak pakai complete set dia. Parut jerawat je yang susah nak hilang, entah lah kenapa.

Now macam nak nangis sebab dah seminggu saya hidup tanpa dia. Mana nak cari ni? Nampaknya terpaksa terjah kedai Himalaya yang kat OU tak pun KLCC semata-mata nak beli pencuci muka. Hope lah ada stok. Kalau tak dek, nampaknya kena lah cuba yang baru. T_______T

Google Analytics Alternative