Followers

Follow by Email

Monday, February 28, 2011

Gerbera Wedding

Salam peeps!!


Selain warna sebagai tema, jenis bunga juga boleh memainkan peranan yang penting dalam sesuatu majlis perkahwinan. Selain ros, gerbera juga amat popular di ketika ini. Siapa tak kenal gerbera sila angkat tangan yer. lol...


Gerbera centerpiece.


Gerbera hand bouquet.


Gerbera pomander.


Gerbera cake.


Gerbera wedding invitation.


Gerbera wedding shoes. 


Gerbera nih murah banyak berbanding rose dan ianya boleh tahan lama selama dua minggu. If sesiapa yang tengah mencari bunga yang apa yang nak digunakan untuk wedding anda nanti, why not cuba suka-suka dengan gerbera. The color itself sangat lah buat saya jatuh cinta. Very the vibrant. ;)

Friday, February 25, 2011

Chinese Take Out Box Or Kotak Silver?

Salam peeps!!

Saya tengah pening ni sebabnya tak tahu nak decide sama ada nak beli chinese take out boxes or silver boxes for the door gift. Dua-dua macam menarik. Beza harga pun dalam RM0.14 gitu jer. So, what do you think, korang vote yang mana? Kalau ada cadangan ke apa, sangat-sangat dialu-alukan. 


Chinese take out box or


Silver box?


Thursday, February 24, 2011

Her Wedding Checklist - 3

Salam peeps!!

Lagi 204 days till the big day. Nak cuak sekejap. Banyak lagi tertangguh nie. Kalau kira bulan dalam 6 bulan lebih je lagi. If less than 6 months, memang akan menggelabah lah nanti. Untuk nak remind diri sendiri, mari tengok wedding checklist saya versi part 3. Banyak part lah kan. lol.... 




7-6 bulan before the majlis : 
Majlis Akad Nikah  
- Kursus kahwin - done
- Tarikh dan tempat - confirmed 
- Tema majlis - confirmed
- Warna tema untuk both family and bridesmaids - finalized
- Bilangan tetamu - parents decided
- Baju nikah for bride - dah hantar to the designer
- Baju nikah for groom - not yet 
- Kasut nikah for bride - not yet
- Kasut nikah for groom - not yet
- Tudung nikah - not yet
- Veil nikah - serahkan pada designer 
- Booking OP - done
- Booking OP for pre-wedding - not yet
- Booking MUA - done
- Door gift for VIP and family - done
- Pelamin - mungkin d.i.y 
- Hand bouquet - not yet 
- Food and beverage - parents will decide

Majlis Resepsi
- Tarikh dan tempat - confirmed 
- Tema majlis - confirmed
- Warna tema untuk both family and bridesmaids - confirmed
- Bilangan tetamu - parents will decide
- Booking OP - done
- Booking MUA - done
- Door gift for VIP and family - not yet
- Idea untuk hantaran - dulang hantaran done, the deco on the day
- Pelamin - mungkin d.i.y
- Baju untuk bersanding for both - not yet finalize
- Baju untuk family and bridesmaids - not yet
- Cadar & Langsir - not yet
- Barang-barang decorations - not yet
- Barang hantaran - not yet
- Design kad kahwin - not yet 
- Hand bouquet - not yet
- Food and beverage - parents will decide 

Honeymoon
- Tiket flight - done
- Booking hotel / resort - not yet



Harus print wedding check list ni dan bagi kat Encik Tuney. Biar dia cuak pulak. A lot of things yang tak dibuat lagi. Masa makin hampir. Cuakksss......

Wednesday, February 23, 2011

Tiket Flight For Honeymoon Dah Booked

Salam peeps!!

Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak to Air Asia yang tengah buat promosi, so that dapat harga murah sikit dari harga kebiasaan. Walaupun actually tak dapat pun harga yang RM5 tuh kan tapi still berbaloi lagi lah. 

I'm sooo excited sebabnya nak pergi kat tempat idaman hati. Tak jauh pun, dekat-dekat je cuma ramai yang tak perasan dalam negara pun still ada tempat yang menarik dan tertarik. Memang sesuai untuk honeymoon pun sebab nak jauh dari orang kan? lol..... Tempat ni memang betul-betul jauh dari darat. And I'm not  so sure ada pesisiran pantai ke tidak. Scary but challenging and the truth is soooo beautiful place to visit. Insya-Allah, one fine day i'll take a diver license. Ok, actually takut berenang tapi diving macam ok kot. kan? hahahaha...lol.....  


Cantik kan? Click for larger view.


Can't wait for MATTA fair pula sebabnya nak booking the resort pulak. Hope dapat yang best price lah kan. Dan mampu. Yang penting tak kacau budget kawin. lol....  

Tuesday, February 22, 2011

Currently Adiccted With My Princess (Korean Drama)

Salam peeps!!

Dah lama tak update blog. Tak busy pun. Keje dah banyak settle. Waiting for the next project pulak. If tak dek projek, maknanya tak busy lah jawabnya. lol....

Btw, kenapa tak update blog? Masa banyak dihabiskan mengadap cerita My Princess. I'm one of the korean drama fan, so if dah ter'addicted tuh memang tak boleh nak buat apa. Akan ku layan cerita itu sampai habis. Blog pun terpaksa diketepikan. Kesian blog.

To those yang mempunyai hobi yang sama, tak pernah tahu lagi cerita ni. Sila lah layan yer. Actually kat korea pun still on air. Lagi 2 episod nak habis. And, saya dah pun berjaya tonton till 14 episodes. Tinggal lagi 2 episodes which is kena tunggu dia on air and subbed to english subtitle dulu. Kalau tak, mana nak paham  kan?


The trailer.


The ost.

Wednesday, February 16, 2011

Dulang Hantaran Checked!

Salam peeps!!

Last week, balik ke kampung for the whole week. So far, balik je ke kampung tapi tak banyak yang settle pun. Most of the time, tido-makan-tido je. T_____T

Btw, tetap syukur sebabnya salah satu perkara telah pun settle iaitu dulang hantaran. Still remember my entri yang berkenaan dengan Cake Plate As Dulang Hantaran?. Akhirnya, berjaya dibeli. =)

Actually, risau juga idea saya ni tak dipersetujui oleh parents. But, my mum so excited dengan dulang tersebut. Apa lagi, 9 dulang managed to buy on that day. 5 dapat on the spot and another 4 pulak kena order lain sebab kat situ dah habis stock.

Agak-agaknya ada sesiapa nak sewa tak? After my wedding day lah tapi baru boleh disewa. And the piccas pun akan direveal after the wedding. But if ada yang berminat, boleh email terus ke saya and nanti I'll email you piccas of the dulang. ;)


Zoom the dulang.

Monday, February 14, 2011

Mencari Inai Yang Berkualiti?

Salam peeps!!

Rindunya nak berblogging. Sorry if tak menjengguk ke blog kalian semua, actually saya bercuti selama 2 minggu. Macam banyak je benda nak bercerita ni. 

Beberapa hari yang lepas, saya pakai inai yang dicadangkan oleh ma(ibu) saya. Minat kami sama, suka pakai inai. So, pulun lah pakai. Dalam sejam lebih sahaja saya hanya mampu bertahan untuk berinai. Sebabnya saya ni bukan jenis manusia yang suka duduk diam. Ada je benda nak buat, nak bertwitter lah. Berbbm lah. So, kurang selesa dengan keadaan tangan yang berinai.

After sejam lebih tuh, hasilnya agak mengujakan untuk saya kerana jarang inai nak merah menyala kat atas kuku. Selalunya kat kulit dia senang merah menyala atau merah gelap, tapi bila kat bahagian kuku macam agak sedikit cerah kan?


Sila abaikan tangan yg x cantik & gelap itu. Inilah hasilnya selepas sejam lebih. If double pakai, sure lagi merah kan?


Keterujaan itu membuatkan saya nak bercerita di blog. Kot-kot if ada sesiapa yang ingin mencari inai untuk tujuan-tujuan tertentu or untuk dipakai semasa majlis bertunang ataupun berkahwin. Tak sure you all familiar or not dengan Rani Kone. For me, saya 1st time pakai. Memang puas hati dengan hasilnya.


Rani kone. For further details leh ke website nih.


Actually, my mum beli dengan kawan dia. So, if nak beli sendiri, saya pun tak sure mana boleh dapat kat KL ni. Mungkin di kawasan Masjid India kot. Or Mydin agaknya ada tak?

Google Analytics Alternative