Followers

Follow by Email

Thursday, December 8, 2011

Idea For Baju Nikah Please?

As-salam beauty peeps!!


Credited : Arma Wedding Couture.

I love chiffon silk. So, kain nikah dah ada tapi warna putih dan ianya berada dalam tangan so-called-designer, but he's missing in action. So, kalau tunggu dia muncul memang tak kan muncul-muncul dah coz ada client beliau yang dah buat report polis. Baju kawin tak siap sampai ke hari kawin you allss. Nasib la client dia ni dah buat back-up plan.

Back to the topic, baju akad nikah. Saya nak se'simple yang mungkin. Tak nak bling-bling sangat. Macam dalam pics tu pun dah kira niceeee sangat dah. So, lepas nikah still boleh pakai ke wedding atau any majlis. Tak dek lah rasa over top sangat nanti dan yang pastinya saya tak nak putih dah kali ni. Looking for pink. Boleh ke? Hehehehe.... Baru la kena dengan tajuk blog. Boleh tak macam tu? 

Agak-agaknya, kalau baju macam kat atas ni perlukan berapa meter kain yer? And lining apa yang tak mahal sangat tapi selesa dan cantik untuk chiffon silk?

6 comments:

.:shura shushi:. said...

Simple mcm nie i suke..Boleh pakai balik kn..kn..

**Rasa 4meter lebih kot =)

Schaz said...

cantik!!

~ NANA ~ said...

ni lbh kurang mcm baju tunang irine kn? rasanya dia ada mention yg design camni kna pakai 6 meter kain...tp u tinggi kn? so better beli lebih sket...hehe

utk lining i selesa pakai material
jersey or jojet...pernah beli dlu rm3 je per meter :)

FY said...

cantik..design yang timeless =)

Fieda said...

...hmm...i punya baju 4 meter... tapi i buat style jubah la.... rasanya yang ini lagi lebih...sebab dia nak kena ambik kembang2 payung tu, mungkin kena 6m juga kot. Dalam untuk lining i guna sifon juga... mmg jd nice sangat.... tp jarang juga...ghegheghegheghe....

Mai Sakurada said...

salam dear..

rasanya kain dlm 6m tu.. klau nak lg flowy2 gitu, kain kena lg byk. mcm my baju pakai chiffon 8m..

by the way dah link & follow u key :)

Google Analytics Alternative