Followers

Follow by Email

Monday, October 3, 2011

Inglot Cosmetic - Eyeshadow Review

As-salam beauty peeps!!

Pernah dengar jenama Inglot? Inglot ni actually baru je buka cawangan di Malaysia, brand ni from US. Kalau sesiapa yang selalu ke Sunway Pyramid, then maybe anda pernah terperasan akan kewujudan kedai ni.

Saya suka baca makeup review, then found out yang Inglot ni not bad juga coz Inglot ni boleh dikategorikan setanding dengan MAC dari segi kualiti dan juga pigmented. Mungkin MAC much more better lah pada pandangan saya.


Keterujaan kerana color for eyeshadow dia sangat banyak dan sangat heavennn... MAC pun tak sebanyak ni okeyh. Sourced piccas : Here.


Ini hasil rembatan di Inglot. 

Actually dia jual refill then casing tuh asing, dan ini namakan Freedom System which is kita bebas nak beli any colors and then put it in the casing. Harga for 1 color refill RM28, dan casing for 4 eyeshadow is RM27. So total lost for 4 eyeshadows are RM139. Kalau beli kat MAC for 4 eyeshadows are RM272. Dari segi harga, memang Inglot jauh lebih murah.



Hasil tenyehan di tangan sendiri.


So far, saya suka Inglot ni tapi mungkin saya suka MAC lagi. Hehehe... Now dalam proses nak try and test the product. Kalau best, saya akan keep review it once i buy another color soon.



Review from Marlena-Makeup Geek.




7 comments:

Ila@Bella@Nabila said...

hi kak amy..
ni kan yang akak guna masa mekap saya artu?? huhu..

Cik Puan Mimi said...

macam best jugak inglot ni kan?
cepat2 review lagi ami.hehe

~ mizzAmy ~ said...

ILA @ NABILA :

yes dear. akak guna Inglot yg biru tu + pink from MAC.

~ NANA ~ said...

wuuu mahalnye...i bli yg in-2-it tu pon bertahun2 x habis...kekeke

tp i nk tny u la kot2 u ada tips cmne taknak kasi mata pedih bila pkai eye shadow...i kalo pakai je mesti pedih, nak2 kalo pkai lense

Hidayati Farhan said...

amy, bole mekapkan utk post wedding plak. weeee. haha

~ mizzAmy ~ said...

NANA :

i x dek tip for that. maybe kena buat ikut keselesaan kot. kalo tenyeh time mata berkedip2 mmg dia akan merah kan? amy pernah mekap org yg jenis mata dia akan merah if mekap tang mata. but once amy mekapkan dia, mata dia x merah n berair pun. i have no idea, but mungkin kena lembut2 je buat kat area mata kot.


YATI :

boleh sangat.... tapi x serik ke kena mekap dengan amy? hahahaha...

Zumie said...

lawa jugak kaler die...

Google Analytics Alternative