Followers

Follow by Email

Friday, September 23, 2011

Her New Style

As-salam beauty peeps!!

Tajuk adalah tak boleh blah. Style lah sangat kan? Hahahaha... Btw, before raya hari tu memang saya sibuk nak beli tudung/shawl kat entri ni. Then, google sana-sini sekali tertarik pada jetcirclescaft by Yuna. Then, sebelum raya tu siap pergi beli 2 kali kat kedai Yuna di Subang Jaya.


Inilah hasilnya. Both scaft from Jetcirclescaft by Yuna. 


Ni pun from Jetcirclescaft. Easy to wear, tak perlukan brooch or any pin pun. Scaft tu susah nak terjatuh unless ditiup angin yang kuat then dia jatuh lah ke belakang.




Jetcirclescaft ni dia ala-ala macam kain batik. Cuma dia shawl yang telah dijahit. So selain pakai macam saya kat atas tu, dia juga boleh dipakai as turban. Boleh tengok tutorial dari Yuna cara pemakaian turban menggunakan jetcirclescaft ni kat sini.




Dengan kekreatifan sendiri, cari shawl yang cantik-cantik then hantar kedai jahit suh dia jahit macam jahit kain batik then taddaaa... Seperti gambar di atas adalah bukan dari kedai Yuna. Tapi shawl ni ketebalan sikit so kureng sesuai, maka nya saya pakai time malam-malam sahaja or jika ke tempat ber'aircond since Malaysia is hot babeyh.


Btw, i love the satin inner too. Satin inner tu bukan dari kedai Yuna but from Tudung Mel. Now, saya ada 3 inner tersebut but i think i need to buy more especially black inner sebab warna lain macam kureng sesuai dengan saya. =)

2 comments:

Pocket said...

diorang jahit terus shawl tu!!
daah, pocket tak reti nak pikir dah camanaaa la nak pakai nyer..

(Pasal tu la orang bagi link ke instruction nyer pocket oooiii!! )

Cik Zimie said...

tak boleh pakai macam ni coz muka bulat la dear.huhuh teringin nak pakai tau..

Google Analytics Alternative