Followers

Follow by Email

Monday, July 25, 2011

Nak Bershopping Tudung For Raya

As-salam beauty peeps!!

Puasa tak lagi dah sibuk cerita hal baju raya lah, tudung raya lah. Haiisshh... Memang itu je yang nampak yer Cik Amy? Ada terpikir tak nak solat terawikh dekat masjid mana? T________T 

Owh btw, memang duk teringin nak beli inner Maysaa yang Hana Tajima pakai tu. Tapi nak beli from Maysaa saya ni tiada credit card. Apatah lagi akaun paypal. So, nak tak nak, mencari butik-butik online tempatan yang mana menjual inner seakan begitu. Ada sesiapa tahu which online butik or kedai yang jual dengan harga berpatutan?

Beside that, selain inner tu, kononnya nak pakai satin shawl lah. Nih terpengaruh dengan Puan Zila Ziman lah ni. Hehehe... Erm, she suggested beli kat Shop SputnikSweetheart coz katanya kain satinnya sangat lembut dan tidak panas. 


Sourced. *sorry makcik, saya curi gambar anda. =P*


But, any other suggestion kat mana nak dapatkan satin shawl yang tidak panas dan lembut pada harga yang berpatutan? Sebab terfikir nak beli 3-4 helai. So, kena bajet sikit lah kan. T______T

Okeyh, enough of the verangan nak chantek. Hopefully bajet cukup lah untuk bershopping since macam banyak benda je nak kena fikir untuk this coming gaji. Ok, tetiba stress. T___________T

5 comments:

~ NANA ~ said...

dear...tudung satin tu kn i diy je...hehe...beli satin murah, potong & jahit tepi je...mcm2 kaler ader :P

AnEs said...

anes pun same cm nana..haha..beli dubai satin silk tu share ngn kawan..beli 1.6 meter.. pastu potong dua and potong hujung kain bentuk half moon..anta jahit tepi..kos keseluruhan cume rm20 sajeee :D

nasuha ahmad helmi said...

hi,saya ada jual shawl satin. lembut dan senang bentuk,tak keras mcm sesetengah kain satin.
beli 1 RM25 (INCLUDING POSTAGE),belian seterusnya hanya RM20!
jemput tgk ye.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001635249175

atau search nasuha's shop.
tQ =)

ElyaElmo said...

cube cek kat Fb : hijjab wholesale
tapi tak sure laa kain nye ok ke x..ehhe

LisaLisut said...

cntiknye.

Google Analytics Alternative