Followers

Follow by Email

Thursday, July 21, 2011

Her Everyday Look

As-salam beauty peeps!!

Nak update blog, type-type lepas tu delete. Seriously macam dah lari ke laut dalam agaknya mood dan idea nak berblogging nie. So, hari nie update pasal aktiviti harian saya. Pagi-pagi, after masuk ofis terus je memekapkan diri. Macam hobi plak skang ni since my fren tegur kata kalau nak orang hire kita untuk mekap, kita kena mekap diri sendiri cecantik dulu. Baru orang terus jatuh suka. So, take it as good advise.


Bare naked or nude look is my favorite makeup. Ni simple makeup je tau.


Barang makeup yang digunakan. 


Eyes makeup : 
6 Dashing Lassie Eye Shadows (MAC) *i just use 3 colors. yg 1st + 4th + 6th*
Hyper Sharp Liner - eye liner (Maybelline)
The Magnum Volume - mascara (Maybelline)

Face makeup :
Studio Fix Powder Plus Foundation (MAC)
Powder Blush Margin Frost (MAC)

Lipstick :
Honey Love (MAC)


Actually, ni mekap ke ofis so sesimple yang mungkin jer. By 1-2pm macam tu nak kena tanggalkan semuanya sebab nak berwuduk dan bersolat. Sayang lah kan kalau ber'foundation bagai. Mekap macam ni, 15 minit pun dah boleh siap. Hehehe.. So, sesiapa yang plan nak bermekap tapi macam tak dek idea nak buat style macam mana, you can use my tips. =)

8 comments:

Renee Meow said...

tatapi kalau makeup cantek2 kat office kang ada yg terpaut hati plak kan.. nanti abg gagah u jeles gitu.. hehehehe.. ;p

btw luv nude makeup! :D all d best dear hopefully one day u'll one of d best MUA mcm ian sham,kak sal,kak awin, etc,etc.... amin! :3

~ NANA ~ said...

suka!

tp kn, kalo i pakai eyeliner, mesti 10min lps tu mcm comot2 bawah mata coz mata i byk kedut2 kecik :(

ada cara x nk bagi x comot? huhu...sbb kawen hari tu pon MUA mekapkan tak lama lps tu bercapuk bawah mata :(

Hidayati Farhan said...

amy, kite tetap suka yg awk mekapkan kite hari tu. hahaha. saya rase mate kecik saya galak habis :P

Zumie said...

cantikla ...nampak lain sangat..i nak beli mac..tapi mahal la ..aduiii

aTy _faRed~ said...

tetap cantik...:)

farah aminuddin said...

nice!

farah aminuddin said...

nice!

cikyuSnida said...

nak mencelah,

Nana, kalau x nak comot pakai eyeliner, topup kat atas eyeliner tu dengan powder eyeshadow using eyeliner brush. at least lambat sket la comot2 tu. my eyes pon slalu jadi cenggitu

Google Analytics Alternative