Followers

Follow by Email

Wednesday, June 1, 2011

Dulu Sayang Now Ucuk T____T

As-salam beauty peeps!!

Dulu masa awal-awal bercinta cait macam lah lama sangat, baru je setahun yang lepas, Encik Tuney bahasa I & U. After few months, dia mula bersayang-sayangan pula. Now dah setahun lebih, sampai hati call me UCUK okeyh. Waaaa, macam lah saya ni busuk sangat. Kecik hati ku... T____T

Pagi tadi semasa di dalam kereta which is on the way dia nak hantar saya ke opis. 
Him : Ucuk, boleh tolong ambilkan spect abang tak? 

She : Tak suka lah awak panggil kita ucuk. 

Him : Ala, manja apa nama ucuk tu. Kita suka. Ala cuk, tolong lah ambilkan spect kita.

She : *buat bodoh je*

Him : Sayang, tolong lah ambilkan. 

She : Apa?

Him : Sayang, tolong ambilkan abang spect tu kat dalam dashboard boleh tak?

She : *saya terus ambilkan spect beliau. kononnya bajet macam dalam cerita Nora Elena lah kan. lepas si nora elena tu called 'Abang', terus berpaling. caiittt.... *


Hopefully, after kawin pun still bersayang-sayangan jugak. Kang nanti dah ada anak sayang ke mana, apa pun ke mana. Bak kata kaunselor or penceramah or hasil pembacaan dalam buku, kasih-sayang ni kena sentiasa diperbaharui. Kena saling ingat-mengingati. Kalau tak, kasih sayang tu boleh pudar. So, setiap hari kena perbaharui kasih sayang anda agar ianya kian mekar dan mekar. Tak gitu? 

13 comments:

nida-razak said...

hehe..ucuk tu bunyi ala2 manja..depend pada org..hehe..dulu nida pon penah pnggilen tunang mcm tu kejap..bile ingt blik,mcm lawak..hehe..yup,kasih syang kena always diperbaharui..baru bahagia selalu.. =)

~ NANA ~ said...

hehehe i pon kadang2 suka panggil dia ucuk...tp nsb baik x marah...kekekeke

fitria said...

manje je pgl ucuk.. bukan pgl busuk pun.. hehehe

LisaLisut said...

hahahahahaha.i rs kalau dia atau i panggil bucuk2 ni rs mcm maksud "u ni busuk".lol...hahahahahhha

we've tried banyak nama panggilan tp susah nk maintain.last2 syg jugak.dua2 pn panggil syg.lol.semoga sayang laaaa selamanyaaaaa ngahahahaha

eidA said...

hehe..teringat dulu2 dia panggil I ucuk..I marah gak..hee

takutnya kehidupan selepas berumah tanggga..arap semua orang bahagia selamanya..;)

Reen Tart Nenas said...

lurve when he called me sayang :) tapi paling bermakna kalau dia boleh sebut depan parents la kan. ekekeke

aTy _faRed~ said...

sekarang lepas kawen ai panggil asben 'B'..untuk baby... lepas tu kene sakat ngan famiLy dah tua bangke panggil baby jugak..hahaha...tapi ai kate 'B' untuk hubby..huhu... ;)

Hidayati Farhan said...

comeellllll je ucuk, dia pggl i mok. lagi lah. tp i mls nk take port :P

Nurul Binti Ibunya said...

insyaallah sis..
saya doakan yang baik-baik aja.
selamat menjadi isteri solehah semoga teman mu di syurga pon jejaka yang sama
ameenn.

Super Nia Hana said...

ekekkeke
manja pe....

tang selalu kena perbaharui kasih sayang tu mmg watashi setuju.

dan kena selalu beralah tau
tapi jgn sampai pijak kepala sudah

iedayah said...

so sweet...btul 2,tuk eratkn kasih syg byk bnd kena perbaharui dlm hubungan dr ms ke semasa

n0rraslida alias said...

yunk...so sweet dik....i pn pggl my fiance cuk...hihi sweet kn...^____^

aDieyZa said...

panggilan manja tu boleh membuatkan hubungan sentiasa mesra.. boleh terus hilang merajuk if pasangan memujuk dgn panggilan manja..

p/s: nice blog dear!!

Google Analytics Alternative