Followers

Follow by Email

Monday, May 9, 2011

Keterujaan Lah Pulak

As-salam beauty peeps!!

Lately nie, ramai yang bertanyakan saya perihal hal mekap. To be truth, i'm not a professional make up artist yer. I'm just a beginner, baru je menjinakkan diri dengan dunia mekap nie. Before this memang lah ada mekap muka sendiri tapi tanpa ilmu di dada. 

Now, dah ada sedikit ilmu. Nak kongsi pun kena betul-betul dah master baru leh berkongsi yer dak? Yang bertanyakan saya whether saya boleh jadi MUA ke tak? Mula-mula tu, memang tergelak besar lah jugak dengar soalan macam tu. Harus lah jawapannya TIDAK. But now, since ramai yang bertanya, saya boleh mekapkan sesiapa yang nak my khidmat tapi not for the bride lah. Just for the bridesmaid or ahli keluarga pengantin. Or mungkin yang nak guna for pre-wedd or any function tapi bukan pengantin ok. Tak berani nak mengambil risiko yang terlalu besar. 

Portfolio akan menyusul kemudian sebabnya kamera DSLR tak dek lagi. Next week insya-Allah, moga-moga murah rezeki kami nak beli Canon D1000. Amin.... Rate mekap? Tak mahal pun you all, kata beginner kan? Yang kat Kelantan or Terengganu, if wedding kalian dalam minggu raya, pun boleh nak guna my khidmat. Tapi offer ni untuk cuti hari raya je tau. Nak booking? Tunggu portfolio saya siap dulu yer. Selagi tak siap, jangan mengada-ngada nak booking. lol.... Barang mekap pula, saya guna MAC cosmetic dan juga ada campuran Kryolan. Tapi most of my barang mekap are from MAC. So, jangan risau, saya bukan guna barang yang murah-murah. Berus pun original MAC okeyh. Kuikuikui... ;)


 Pesanan dari yours truly. =)
 

9 comments:

miey anna said...

wow..bestnye pandai nak mekap..suke2.. ^_^

~ NANA ~ said...

wahhh nmpk sgt rezki u tang bisnes..hihihi

btw to be honest i sgt suka makeup yg dlm pic u tu...nmpk sgt2 sweet ok :)

LisaLisut said...

wow!!! cntik ok u makeup.gmbr tu u mekap sndri kan? niceeee.mcm bole di hire utk photoshoot i je.hehe.bg la harga murah ;p

Hidayati Farhan said...

weee, best nih, tp kelantan tganu je ke? hehehe

~ mizzAmy ~ said...

LISA :
yup, yg dlm gmbr tuh i mekap sendiri. of course lah murah sbb baru2. hehehe....


HIDAYATI :
kelantan & ganu for raya je. kalo x, i prefer dlm KL-Selangor sahaja. ;)

lovelyadibah said...

yay!leh msk dlm list MUA dba :)

Ayu Rashidi said...

akak..if nk mintak ajarkan bole?hihi

farah aminuddin said...

kak amy semakin maju!! hehe :D

gaun putih said...

amy, tantek! nmpak sgt mulus ok :) ajar jaja cepat.. ngeee~

Google Analytics Alternative