Followers

Follow by Email

Wednesday, May 25, 2011

Her 1st Portfolio - Makeup

As-salam beauty peeps!!

Dah lama tak update blog. Kebizian kat opis sampai betul-betul tak dek masa nak berblog dan apa tah lagi nak blog hoping. Almost 3 years kerja kat sini, tak pernah balik lebih dari 6.30pm but this month memang asyik balik kerja lambat jer. And semalam paling lambat kot, kul 8.30pm baru balik. Dah la sorang-sorang. Scary....

Okeyh-okeyh, bukan nak buat entri pasal busy bekerja tapi nak update my 1st protfolio dalam main mekap-mekap. Kalau mekap muka sendiri, memang laju je buat. Tapi nak mekap muka orang is not that easy. Tambah pula orang tuh kita tak kenal siapa. Memang ada feeling yang agak semacam sikit. Yer lah, takut tak cantik. Takut dia komen-komen dalam hati sebab tangan kita kasar ke apa sebab main tonyoh-tonyoh muka dia. And orang punya expectation pada kita yang tengah belajar ni pun, memang agak dipandang rendah lah. Baru belajar, so hasil pun tak cantik mana. Terpaksa terima lah segala pandangan orang kan? Kecik hati ke apa, kena diam-diam je sudah. Tak payah nak bising-bising, sebab nama pun proses pembelajaran. Just 3 words je dalam dunia mekap nie. PRACTICE, PRACTICE & PRACTICE. Insya-Allah, berkat usaha tuh mesti ada hasilnya kan? Dorongan keluarga dan kawan-kawan juga penting. Betul tak? 

Ekh membebel lagi. Nampak sangat rindu nak berblog. So, mari kita lihat hasil pertama saya yang tidak seberapa. 


 Before


 After


Cantik tak? Sila cakap cantik yer. Kasi lah kata-kata pembakar semangat sikit untuk tuan tanah yang tak pro lagi nie. Ahakss... Btw, portfolio ni hasil dari personal makeup class with Raja Feena last week. Siapa next nak kena conteng? Hehehehe.....
 

4 comments:

~ NANA ~ said...

dear...canteknye!

kamu sgt berbakat....chayok2~

nida-razak said...

cantik...natural je =)

LisaLisut said...

omg cantik okkk.dh mcm pro!!!

maybe next time i can get ur service pulak :)

Wawa Yusoff said...

amy, kamu sudah pandai makeup yek..?! santeekkk sangat..!

keep it up!

Google Analytics Alternative