Followers

Follow by Email

Thursday, April 21, 2011

Ombre Trend

As-salam beauty peeps!!

What is ombre? Dalam dunia fashion, ombre ni bermaksud 'shaded' pada fabrik iaitu daripada light to dark. Untuk wedding di Malaysia mungkin tak ramai lagi yang menggunakan baju yang shaded. Tapi Kina ada buat entri mengenai baju nikah beliau which is ada ciri-ciri ombre. Dekat kedai-kedai tekstil memang dah banyak jual this kind of trend, so apa lagi.... Sesiapa yang still mencari idea dan kelainan, why not you peeps try to make your baju kurung in ombre or your sanding outfit in ombre. ;)   


  I love the color combo. Source from here.


Suka juga!! Color dia sangat tempting.... Source Versace


Light pink and purple. I love it!! Perfect color combo. Source Versace.


Real wedding of Gwen Steffani. Opppss, ada gambar tak sepatutnya lah pulak, tengok baju je tau jangan tengok yang tak sepatutnya plak. lol... =P

10 comments:

dyn said...

cantik! mmg lain dr yg lain

lovelyadibah said...

model yang no 2 mcm baby doll:)*haha..xde kaitan plaks*

owh...ombre..huhu~..br tau

MiYOKO SuKi said...

da first one mmg cntik...

love da color...

WillBemrs said...

Kalo u post entri ni last week mmg i dah tukar dah outfit for nikah.. *kes x tetap pendirian ni... ekekeke

"cikkin" said...

cantiknyee!! sape ade?? nk sewa lepas kawenn..uhukk...=p

Cik Puan Syafa said...

semua cantik...hadoii rambang mata...amy klu wat gaun cmni gerenti lawa giler laaa ^__^

miey anna said...

wahhhh...siyessss santek giloss lah..mak aihhh...menariknyee..nak2..^_^

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum amy,

eh. eh. sama tak dengan my profile pic dalam fb n twitter? hi hi hi.

Rilla said...

Cantiknya baju2 Versace tu..haha berangan nak pakai Versace

amy fahmi said...

both the versace mmg meletops! cantik sangat..

Google Analytics Alternative