Followers

Follow by Email

Monday, April 25, 2011

Makeup Class With Raja Feena

As-salam beauty peeps!!

Alhamdulillah, berjaya juga menghadiri kelas mekap yang dianjurkan oleh Raja Feena. Tak sangka berbakat juga saya ni. *Cough*. Banyak sangat tips dan trick yang diberikan. Tapi kalau tak practice kan semua ilmu tersebut, memang akan hilang dengan sendirinya, kan? So, saper nak tadah muka untuk diconteng? Hehehehe.... Malas nak bercerita panjang lebar, sila layan piccas di bawah yer.


Kelas diadakan di The Whiteroom. Seramai 7 org yang datang untuk belajar.



Seriously, i love this pic. Nampak macam baby doll je minah bertudung tu kan? lol... lariksssssss.... My muka half mekap by my partner on that day. Then, kulit ku kan super gelap maka the foundation yg digunakan kureng sesuai. Touch up a bit by Raja Feena. Then, seterusnya saya yg memekapkan diri sendiri. Itu hasilnya...... =)


Lepas siap bermekap. Apa lagi, sesi ber'photo shoot lah. Haaa, ni la hasilnya.



Memang bab bergambar saya tak reti sangat. Kaku macam paku-pakis. 


Yang duduk di atas kerusi tuh lah cikgu kami, Raja Feena


Suka piccas ni jugak!



Okeyh, enough for today. Entri penuh dengan gambar, harap maaf lah yer.Btw, kegemukan ku terserlah di situ. T___T




Insya-Allah, saya akan further study dengan Raja Feena for personal makeup class pula. Banyak benda lagi nak bertanya nie. Hope murah rezeki lah hendaknya sebabnya rate for personal makeup class bukannya murah. Kalau ilmu dah cukup di dada, boleh lah memulakan sesi menconteng muka orang pula. ;)

7 comments:

~ NANA ~ said...

eh canteknyeee...suka tgk tang mata tu!

K.I.N.A said...

wah..suke la mekap gaye baby doll tu..hehe..yanie pun ade jugak..hehe

Nem0 o0h Nem0 said...

babe,u tk nak join kelas makeup free dengan redglow?

lovelyadibah said...

owh..xsama kelas dgn yanie k??nmpk mcm sama je nama tukang ajar nyer..hehe..

nk tadah muka kat amy...pelissss~..ekekekeke

farah aminuddin said...

wah lawa la mekap mata tuuuu. nanti sanding nak mekap cm tu. hehe

✿ jaja ✿ said...

waaaa..lawa2..makeup dr Raja Feena mmg the best ..dulu kawan jaja tunang n tawen pon gune kan khidmat die... ;)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

seyesss cantik sis! ^^ pndainyer, nnt bley makeupkan cik bunga eh ;) heheh..


sis, da jumpe tak inai terbaik? cik bunga ade 1 inai nie mmg wrna die takkan turun.. sentiasa pink merah :) sume igt cik bunga pkai nail polish, heheh :P


dearrr, jom singgah entry baru :) pasti buat kamo jeles. kekek :P

Rezeki Cintabunga mencurah² ke dalam gandum! heheh

Google Analytics Alternative