Followers

Follow by Email

Wednesday, March 23, 2011

Wedding Dress & Baju Nikah - Floral Applique

As-salam beauty peeps!!

Dalam pada mencari design baju untuk majlis resepsi, terjumpa few designs yang menarik hati which is more on floral applique. Mungkin trend 2011 agaknya. Mari kita cuci mata sama-sama. ;)


Mungkin floral applique ni penganti kepada lace, nampak sweet dan elegant. Sourced : Wedding Inspirasi


Nice kan? No need to much flowers.


Untuk yang terlalu kurus, boleh letakkan bunga rose yang besar seperti di atas. Kot lah bole kasi nampak berisi sikit. 


Rose applique di bahagian waist sangat mengujakan saya. So pretty kan? 


Small floral, sweet je. 


Floral applique kat bahagian bahu. Baju Marion Counter designed by Rizalman.


Floral applique tak banyak mana tapi heavy with pearl beading. But still nice kan? Baju Siti Sarah designed by Hatta Dolmat.


Baju Elyana pun ada floral applique jugak tapi not so banyak but still nampak sangat cantik kan?


Selagi tak finalize kan design baju selagi tuh lah banyak lah idea-idea dari sumber google. Tapi  tak semestinya nak buat macam kat atas tuh. Kena tanya poket dulu lah kan? Ahakss....

12 comments:

farah aminuddin said...

sangat suka design gambar kedua. yang lain pun nice jugak

~ NANA ~ said...

OMG semua cantekkkkkk....i paling suka yg gold champagne tu...huhu mmg tgh cari design utk gown skrg ni

Atiqah Adnan said...

cantik sangat,.. nampak lain.. rasanye bunge tu boleh DIY kot then jahit kat baju.. buat sendiri jimat sikit...

iedayah said...

sape2 pn xleh lwn bile amy cite ttg fashion n design..terbaek r amy..=)

Diya said...

ohh myyy sangat suka kaler baju no 2! design pulak diya prefer yg ketiga. akak kalau bab google baju memang tip top, sume cantik2 huhu

Super Nia Hana said...

Bj elyana cantik ok
Tk sbr nk tggu turn amy plak

Ainee Cumi said...

I dah hantar one of my dress pi jahit. Ada masukkan unsur bunga ni lah. Hopefully menjadi. Ni pun nak pergi tailor balik sebab design asyik bertukar tukar je ni. heheheheh! Mesti tailor dah pening ni. heheheh!

♥.::ĈïŇtªβüŇĝªβĽŐĝŜpŐt™::.♥ said...

sis... design baju siti sarah mmg sgt gojes.. sis kalau pakai sure gempak neyh! auwww.. cntikkk ^^

~LP Lum~ said...

salam amy~

kalo sy, sy suka yg gmbr no 4 tu.. rinkas tp so sweet... :)

♥♥ eija ♥♥ said...

suka jugak :)

pandai amy cari design....

good luck yea hehe

Syima Syaz said...

baju elyana terbaeekk!

kikiTokiwa said...

Hi Emy,

i like all the dresses. amy buat ke sewa nnti baju nnti? tapi skang trend dress...cantiks.

Google Analytics Alternative