Followers

Follow by Email

Friday, March 18, 2011

Pencarian White Lace Umbrella Menghampakan

As-salam beauty peeps!!

Petang semalam after office hour, sempat ke Jalan TAR. Kononnya nak pergi mencari white lace umbrella di Kedai Bunga Reben. Tapi menghampakan daku kerana white color dah habis. Tanya lah juga bila diorg nak restock, katanya dah lama order tapi tak sampai-sampai. Yoo lah tuh. 


 Source :  eBay.


Ada sesiapa tahu mana nak cari selain di Kedai Bunga Reben itu? Beli online, mungkin itu my last solution but jika sesiapa yang tahu mana nak cari please and please let me know. Bukan tak nak menyewa dengan ex-b2b or b2b yang bagi perkhidmatan sewa. Tapi saya nak pakai dalam 3-4 kali. Kalau sekali sewa dah RM40. 3 kali sewa bersamaan harga sepasang payung tersebut. Payung itu akan menjadi salah satu props for my pre-wedding photo shoot, wedding photo shoot dan juga post-wedding photo shoot insya-Allah. Sebab tu lah kenapa beria nor nak membeli. Bukan sengaja-sengaja nak membazirkan wang. =)

11 comments:

malynd_anggun said...

i pun tgh mencari2..
yg kt kedai bunga reben tuh kaler pe je yg ade u?
i plan nk g tgk this weekend..huuuu..
TQ.

~ mizzAmy ~ said...

MALYND _ANGGUN :

color yg ada, kuning and dark cream. kalo bertemakan kuning boleh lah kot nak beli those color.

dyll basri said...

amy, kina ad sewakan payung tu

nYomeL said...

ohh.. nak guna byk kali..
susah jugak nak cari lace umbrella ni kann..?? warna putih ni famous.. slalu abes stok.

btw, happy hunting!

iedayah said...

dear..kt jln tar ad 1 kedai yg buat white lace umbrella ni.kt kdi tu mmg amek tmphn wat manik tuk tudung nikah n payung lace.sbb ritu i ad prsan time i anta tuk buh manik kt tdung khtm quran i.u tau x die dkt ngn kedai tudung annur..btl2 dkt2 area first impressionjln nk msuk kedai 2 adlh kedai annur n brooch.u try cri

meow said...

trylah pakai daun pisang....huhuhu :p

Rilla said...

Dear, kat Bunga Reben tu memang dah lama tak ada. Rilla selalu pergi situ at least sebulan sekali. Memang dah lama tak ada. Tak tahu lagi kat mana nak cari apart from sewa

miey anna said...

wohh..santeknye payung..nak jugak aci x??huhu...dear..tanye boleh...OP amek sape?..me da ketandusan idea mencari OP..uhuuu

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum amy,

la, kedai bunga reben dah tiada stock kah? in case kalau saya terjumpa saya inform k.

Elyn said...

dear..
i penah nampak dkt mall area Segambut..Mutiara Complex..
kedai tu one floor n opposite dgn DigiColor..

u try hunting kt sane..
fyi,kdai tu mmg jual baju like costume..tak silap i ade color white&black...

hepy hunting =)

Bake With Love said...

Hi,

Check out here >>
http://crafio.com.my/Battenberg-Lace-Umbrella/View-all-products.html

This company based in Penang... :)

Google Analytics Alternative