Followers

Follow by Email

Thursday, March 17, 2011

Pencarian White Boxes For Wedding Favor Dah Berakhir

As-salam beauty peeps!!

Petang semalam sempat pergi cari kotak for my wedding favor. Thanks to Dyl sebab informed me pasal kotak yang super murah itu. Nak tengok kotak yang macam mana? 


Ni lah rupa kotaknya. Kotak ni tak lah besar sesangat, besar my tapak tangan je. hahahaha... 


Actual size is 4'x4'x3'. Ukuran cm dalam 10.3cmx10.3cmx7.7cm. Setakat nak isi telur sebijik dan juga bahulu 3-4 biji still muat. Rasanya still bole isi gula-gula lagi. Harga untuk sebijik kotak ialah RM0.15 tapi jika beli satu carton dalam 500 pax = RM60. Means harga untuk 1 pax = RM0.12. Murah kan?

Mana nak cari? Saya ke Bagus Kota Damasara while Dyl ke Bagus Taman Melawati. Kat Shah Alam pun ada, rasanya situ paling besar kot. Nak tahu more info boleh ke website Bagus. Yang kat Kota Damansara tuh, tahu Mc D Kota Damansara? Straight sampai ke traffic light. Then turn left. After that, ada rumah kedai sebelah kanan. Just turn right je dan kedai Bagus tu kat depan tuh je.

Doily paper pun ada dijual disitu. Tapi white color jer lah. Nak bercolor-color kena cari kat Klang menurut entri Nadira. Even brown paper bag and white paper bag pun ada dijual. 
  
Macam mana nak menghias kotak putih kosong tersebut? Nih dari hasil pencarian saya di encik google.  Or jika ada sebarang cadangan, amat-amat dialukan. 


Cari doily berwarna, sure akan cantik kan? 


Letak riben pun cantik je kan? Simple and sweet. 


Tak nak terlalu simple? Idea macam ni pun not bad juga kan? 


Thanks to b2b sekalian sebab sharing perkara-perkara yang boleh memberi manfaat kepada semua bakal pengantin yang lain. At least dapat berjimat certain things dah cukup bersyukur kan?

9 comments:

cikFM said...

size tu ade banyak saiz x? agak2 nak letak 1gelas minum tu ade x? tgh carik kotak utk isi gelas ni...

meo said...

wah, kreatif!

Rilla said...

Rilla pun nak guna kotak ni untuk doorgift nanti, Insya allah. Murah dan berbaloi-baloi. Plus, it's like an empty canvas. Macam-macam idea boleh guna untuk deco kan?

Nurul said...

Nice..cantiks. I nak cari kotak mcm ni tapi PVC or lutsinar. x dapat kotak kertas PVC pon ok. Mana nak cari....x jumpa2 hehe. Amy bole tanya kan siapa2 yang tahu mana nak cari??
TQVM

LittleSunshine said...

xsia2 dylla info vendor boxes tu..rmai b2b yg beli kt sn..sgt murah

~ mizzAmy ~ said...

CIKFM :

ada banyak size dear. tuh yg paling kecik. if nak letak gelas mungkin muat but depends dgn saiz gelas jugak lah. ada yg size besar skit leh dapat rm0.20/pax. harga se'carton dlm rm0.17/pax.


NURUL :

try lah usha2 kat kedai bagus tuh sebab macam2 kotak ada. kot2 ada yg macam u berkenan.

adorable ~A.N.A said...

wah..murah la..teruje :)

dyll basri said...

yeayyyyyyy.. amy dah beli!!! jom kita carik deco sesuai... this is the importance of sharing2 kan... eh apsal happy sgt bila org setuju dgn my recommended stuff ni... hikhik

Anonymous said...

Sis..sgt jimat kn gune box tu..sya pon berminat .tpi jauh nye nk g..mse pon xde nk g..sya dok johor :(

Google Analytics Alternative