Followers

Follow by Email

Monday, March 28, 2011

Pelamin Bercermin

As-salam beauty peeps!!

Saya perasan, lately ni sangat ramai yang terpesona dengan pelamin yang ada cermin. Nampak kelainan tapi satu persoalan dari saya, adakah cermin itu tidak menganggu urusan photography? I mean, dari segi flash ke apa nanti, ada effect tak? I'm not a photographer and very bad in taking a picture, so saya memang sangat tidak pasti mengenai hal cermin ni. Adakah ianya lebih mencantikkan gambar atau sebaliknya oleh disebabkan mirror reflection.


Pelamin pertunangan Jimmy. Nice kan? Tapi nampak crowded orang berdiri reflection dari cermin.


Pelamin ni pun cantik. Tiangnya dikelilingi oleh cermin. 


Ada sesiapa di sini yang arif tentang hal photography? I need your opinion. Really appreciate it if ada yang sudi berkongsi. Actually, saya pun terfikir nak ada cermin juga cuma cermin tuh bukan lah banyak pun. Nak letak satu sahaja. Tu pun kemungkinan akan letak agak  tinggi dari paras camera. lol....Tu yang beria tanya, kang nanti main letak je, takut sebenarnya tak sesuai. Baik kita kaji dulu kesannya, yer dak?

14 comments:

~ NANA ~ said...

memang cantek...

if buat full cermin, i think u rili need a very professional photographer...kang slh pilih, tak pasal2 gamba jd x cantek...hehe

"cikkin" said...

betul2..if amy da ade OP sendiri..baik tanye & bincang dgn diorg dulu..ok x dgn cermin tu..=)

cikFM said...

sokong nana dan cikkin.. bincang dgn OP dulu.. sbb die lebih mengetahui.. :) nak bg pendapat pun xtau sbb saye pun naif bab2 kamera ni.. :D

~LP Lum~ said...

salam amy~

sy pun setuju ngan mereka2 nie.. bek berbncang ngan ur OP 1st.. tgk dorg kata mcm mna... :)

mizzunderstood said...

betul2...kene tny OP dulu sesuai or x.takot2 nnt gmbr xnmpk muke penganting tp flash camera je.kdg2 OP kite ok tp ramai 'OP2' lain bersama flash mereka yg mengganggu..
tp ape2 pn pelamin ade cermin ni mmg best!teringin jugak...hehe

~mspija~ said...

ermm..1stly yg i nmpk kn..very crowded..kalo OP pndai cover flash reflection pun kn, but stil nmpak ade imej kat cermin itu..x kn nk soh OP halau org supaya imej dorg x masuk dlm cermin kan..kan..

elle's laaa~ said...

errr... tak tahu nk komen cemane sbb saya tidak pakar dalam bidang ini... heee:)
tapi cantek laaaa pelamin tuuu...

Anne M. said...

santeknya!

Super Nia Hana said...

amy wat watahsi rasa mcm nk kawen lg sekali dgn king
ahahahhaa

Ainee Cumi said...

Pelamin tunang I cermin but then I think tak ada masalah dari segi photography. Lagi best sebenarnya. Unik some more. Nampak macam modern gila. U can come to my blog and have a look first apa reflectnya buat pelamin cermin cermin ni. But to me its ok as long as u love it. =))

meo188 said...

erm, elok pelamin simple je... baru pengantin nk cute...

kikiTokiwa said...

letak cermin mmg nampak cool, kalau agak2 nak betul kan tudung toleh je belakang..hehe..

try usha photographer, kalau dorang pro enuf..pandai main angle mesti cantik gambar.

Durruz Azam said...

kalau ceiling xcermin ok aje. sbb photog bole je bounce light dr ceiling...

nida-razak said...

mmg cntik pelamin cermin ni, nmpak uni..xkang ni, mcm2 jenis plamin..plamin kaca pon ada.. =)

Google Analytics Alternative