Followers

Follow by Email

Monday, March 21, 2011

Kerisuan Sampai Tido Pun Tak Lena

As-salam peeps!!

Jarang nak bercerita masalah saya kat blog sekarang ni. Bukan tak nak bercerita, tapi kena berwaspada sebab takut ada yang terasa hati nanti jika terbaca. Almaklum lah, dunia sekarang dunia IT, saudara-mara boleh capai ke blog ni hanya dengan cara meng'google'. 

Now, bukan berkaitan dengan siapa-siapa. Masalah kami berdua, iaitu takut sangat-sangat by the time wedding date, duit tak cukup weyhh!! Camne lah nanti kan? Memang saban hari mendoakan yang kami dimurahkan rezeki tapi kalau tak cukup jugak, memang boleh meroyan. Mana nak ciluk kan?  Family? My family and his family bukannya kaya berduit. Setakat diorang nak membantu untuk majlis tu dah kira sangat-sangat bertuah dah tu.

Seriously, tido malam pun dah tak lena sekarang nie. Mengharapkan agar Allah S.W.T memurahkan rezeki kami berdua dari pelbagai sudut. Tak sekiranya rezeki datang dengan duit kan? If ada orang nak tolong sponsor sikit-dua tu pun dah kira ringan beban dah. If dapat vendor murah pun di kira murah rezeki kita juga kan? Allah S.W.T tolong hamba-NYA dari pelbagai sudut kan? That's what I'm praying right now.

Wahai kawan-kawan yang membaca entri ini, if korang plan nak kawin setahun or dua tahun dari sekarang, sila menabung ok. Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Kes kami ni lain, kenal tiga bulan terus plan untuk kawin. Elok pulak, dua-dua jenis tak menabung. Memang begini lah nasibnya sekarang. Kerisauan pula bila tarikh makin dekat. lol.....  

 Hari-hari kot pegang kalkulator sekarang nie. T____T

14 comments:

Dia.Honey said...

...sama mcm ai....tapi u jgn risau.insyaAllah...moga Allah mempermudahkan jalan u berdua untuk mendirikan rumahtangga....

=)

so skang ni better u cut cut cut yg mana yg tak perlu sangat tu ye.

e k i n ♥ y u s r i said...

samelah ngan kami...
hr2 pikir2 pasal duit...
tp kne senyum jugaklah...
xmau org tau ape mslh kite....

~daRLee ZuRiS~ said...

mengikut pakar,perkara utama yg boleh membuatkan pasangan bergaduh ialah DUIT.
memanglah amy...masa2 camnie duit laju cam air je.jangan stress sangat ek.insyaallah rezeki untuk perkara baik sentiasa ada :)

ElyaElmo said...

kalau ditakdirkan kamu kawen pada tarikh yg dirancangkan..
insyaAllah. Jodoh tak kan kemana..
Allah Maha kaya dan Maha pengasihani :)

lovelyadibah said...

setuju dgn elya..

jangan risau yer amy!!dba doa moga dipermudahkan segala2nya!!:)

utamakan yang penting :)

Atiqah Adnan said...

amy kena buat kira-kira yang sesuai/betul dengan bajet amy berdua sebenarnye.. dulu masa qah kan bila dan beli something yg takde dalam bajet mmg akan alami masalah duit camnie.. at last brg yg patut beli tak dpt nak beli.. teehee~ tapi tak byk sgt tu yg tak rasa sgt pun.. cuma lepas tu hati2 laa.. beli ape yg patut n mampu miliki.. tu je..~insyaAllah Allah mempermudahkan urusan kamu berdua ya..

and jangan stress tau nak kawen eak.. ^^ gud luck dear!

PuteriKureKure said...

insyaAllah ada rezeki kawen korang nanti. jangan risau.
:)

berdoa dan saling beringat sesama sendiri. itu yang penting.

♥Ana el Zahra♥ said...

insyaAllah...benda2 yg baik mcm ni Allah akan tolong. yg pntg jgn stress2 & yakin yg pertolongan Allah tu sentiasa ada...percayalah. ni atas pengalaman sy sndr :)

::misz maney:: said...

masalah u same la dengan ai amy..huhu..takut tak cukup duit..

amy fahmi said...

same problem with me..hari-hari tak lekang dengan kalkulator..huhu

meo said...

samlah... meo punduk risau... skrg asyik msk kat umah je

~ NANA ~ said...

1st time singgah sini...i link u okey :)

btw jgn risau sgt okey...my mom ckp if niat kite tu ikhlas nk kawen, insyaAllah rezki tu akan dtg mencurah2 nanti :)

Syima Syaz said...

amy....same goes here
tapi alhamdulillah... bila kita dah plan nak kahwin, niat betul...insyaallah Allah murahkan rezeki kita...insyaallah.....
kita sama2 doa k...

Nadya Zahid said...

beb..same mcm i...
makin ank dekat makin stress bile sume vendor most likely dah mintak at least full payment dah...
tgk balance n tgk akaun dlm bank..dah xselaras...
pening..sedih..hampe...
moga2 kite smua dimurahkan rezki..I'Allah :)

Google Analytics Alternative