Followers

Follow by Email

Wednesday, March 2, 2011

Floating Gerbera Centerpiece

As-salam peeps!!

Untuk entri yang semalam, so far tiada siapa yang meneka dengan tepat. Bukan kad kawin lah korang,  ala-ala macam tq tag gitu lah. Nak lekat kat something. Punya lah besar kan? lol.... 

Bekas or jar glass untuk centerpiece dah beli tapi baru satu bijik. Nak try buat dulu, sweet ke tidak. Dah beli the glass but tak sempat nak cari bunga lagi. Nanti dah try buat will update here. The idea similiar to the piccas below. 


Dari pandangan atas, my balang glass should be like this. RM5 je seketul/sebotol. Murah ke ekh?  And the idea letak daun kat keliling macam tuh pun nice jugak kan? Daun apa yerk? Tak kan nak replace dengan daun sireh pulak. lol... 


Bekas yang macam ni pun menarik juga. Kat Living Cabin ada jual, RM5 juga. 


If untuk majlis akad nikah di sebelah malam, boleh letak lilin dalam air macam tuh. Nampak romantik je kan? hehehe..


Kesimpulannya, weekend ni kena pergi cari bunga gerbera sekuntum dua. Then, floating its in the glass jar. Pastuh, sendiri decide lah nak proceed the idea or not. Rasa-rasanya, berapa biji nak kena beli yer kalau nak proceed the idea?


12 comments:

lovelyadibah said...

hurm..bekas 2 kena ikut meja la kan..huu~..cantik la centerpiece mcm 2..sweet jer!

LittleSunshine said...

garbera mmg cantik!!!

.::cintabungablogspot::. said...

abg kandung tentera sis, encik tunang bukan. heheh :P

[e][cHa][ChA] said...

cantik. lagi2 gamba yg no2 tu

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum amy.

Ya Allah! it just Rm5?! sounds great. i am looking for this too.

err.. dear, boleh bagi diameter bekas ni tak? mahu cari juga la..

Ciksue said...

sweet je kan amy.simple but nice

Pocket said...

daaah kalau pocket yg buat,
masuk ikan plak la pas tuh ..
hahahah:)

jangan jangan!! buruk jadinya :D

sk said...

amy, i pon terpk benda yg sama. nak letak floating gerbera camtu. tp letak dlm bilik peranten. hihi ;)

klu nak byk, try carik kat kedai rm2. maybe dpt lg murah then rm5. hihi

Q said...

dah guna gerbera masa tunang hari tu..had to find another flowers...T_T

meo said...

wah... mesti grand nanti nie.. huhuhu :)

choclairissa @ intan said...

cantik..yg i tau..nanti kene letak garam/panadol sikit dlm air nk bg bunga tu kembang lagi lama :)

yann said...

hi amy,
mmg cantik sgt2. in fact, i mmg nk buat camni untk my wedding. tapi tkt membazir pulak bekas tu lps wedding. sbb i nak pakai 45 bekas. if u're ok, i nk jual dkt u after my wedding. bekas tu ada jual kt hinode shop - rm5 satu. amik yg lebar skali sbb i try masukkan 2 kuntum pn dh penuh. if u or other b2b nk share d cost of bekas tu, br la i proceed. nak x? wedding i 18 jun ni. i xde blog...u can email me at chocsluv@yahoo.com

Google Analytics Alternative