Followers

Follow by Email

Thursday, February 24, 2011

Her Wedding Checklist - 3

Salam peeps!!

Lagi 204 days till the big day. Nak cuak sekejap. Banyak lagi tertangguh nie. Kalau kira bulan dalam 6 bulan lebih je lagi. If less than 6 months, memang akan menggelabah lah nanti. Untuk nak remind diri sendiri, mari tengok wedding checklist saya versi part 3. Banyak part lah kan. lol.... 




7-6 bulan before the majlis : 
Majlis Akad Nikah  
- Kursus kahwin - done
- Tarikh dan tempat - confirmed 
- Tema majlis - confirmed
- Warna tema untuk both family and bridesmaids - finalized
- Bilangan tetamu - parents decided
- Baju nikah for bride - dah hantar to the designer
- Baju nikah for groom - not yet 
- Kasut nikah for bride - not yet
- Kasut nikah for groom - not yet
- Tudung nikah - not yet
- Veil nikah - serahkan pada designer 
- Booking OP - done
- Booking OP for pre-wedding - not yet
- Booking MUA - done
- Door gift for VIP and family - done
- Pelamin - mungkin d.i.y 
- Hand bouquet - not yet 
- Food and beverage - parents will decide

Majlis Resepsi
- Tarikh dan tempat - confirmed 
- Tema majlis - confirmed
- Warna tema untuk both family and bridesmaids - confirmed
- Bilangan tetamu - parents will decide
- Booking OP - done
- Booking MUA - done
- Door gift for VIP and family - not yet
- Idea untuk hantaran - dulang hantaran done, the deco on the day
- Pelamin - mungkin d.i.y
- Baju untuk bersanding for both - not yet finalize
- Baju untuk family and bridesmaids - not yet
- Cadar & Langsir - not yet
- Barang-barang decorations - not yet
- Barang hantaran - not yet
- Design kad kahwin - not yet 
- Hand bouquet - not yet
- Food and beverage - parents will decide 

Honeymoon
- Tiket flight - done
- Booking hotel / resort - not yet



Harus print wedding check list ni dan bagi kat Encik Tuney. Biar dia cuak pulak. A lot of things yang tak dibuat lagi. Masa makin hampir. Cuakksss......

6 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

lagi 6 bln.woww makin dekat tu...

"cikkin" said...

neno..neno...all the best amy..=)
kite lg 3 bulan..erk..x tau nak rase ape..wuwuuw..=)

~mspija~ said...

hye!! my 1st comment leave to u. mine pun 3 bulan lagik. tapi byk gak x settle. ayoyoyo!..papepun..gud luck to u sis!marilah bsma2 kite tick pd calendar. eheh

Syima Syaz said...

aaahhh same lah kita...tapi saya masih cool lagi sbb yang besar2 sume dah settle cume.... yang kecik2 tu...adoi

Dia.Honey said...

selamat mengcompletekan LIST ye...hehehe

btw u dah ada dlm bloglist B2B ai

sweethOneY said...

Amy, I baru baca blog u sebab Nemo kata u buat detail checklist.. I punya checklist masih banyak yang kurang T________T

Anyway, thanx untuk post2 pasal wedding preparation kat sini, ralit sudah baca. dah mula rasa cuak sikitt.. ehhehee.. banyak lagi nak prepare ni T__T

Google Analytics Alternative