Followers

Follow by Email

Monday, February 28, 2011

Gerbera Wedding

Salam peeps!!


Selain warna sebagai tema, jenis bunga juga boleh memainkan peranan yang penting dalam sesuatu majlis perkahwinan. Selain ros, gerbera juga amat popular di ketika ini. Siapa tak kenal gerbera sila angkat tangan yer. lol...


Gerbera centerpiece.


Gerbera hand bouquet.


Gerbera pomander.


Gerbera cake.


Gerbera wedding invitation.


Gerbera wedding shoes. 


Gerbera nih murah banyak berbanding rose dan ianya boleh tahan lama selama dua minggu. If sesiapa yang tengah mencari bunga yang apa yang nak digunakan untuk wedding anda nanti, why not cuba suka-suka dengan gerbera. The color itself sangat lah buat saya jatuh cinta. Very the vibrant. ;)

14 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

sis, sorry sgt... yg pasal inai dulu tu... kotak inai da buang lor. try search kat google kotak camtu xde le pulak. janji sis nk buat entry tp x buat, so sorry. sbb mmg tak jumpe inai tu... if jumpe eira gtaw okie :\

ElyaElmo said...

kasot tu sgt comel!!idea yg best

MiYOKO SuKi said...

gerbera tu cam ala2 sunflower je...tapi, kaler pink kannn....

cntiklaaa....

anaztasias nora aira said...

cantik kan..yang penting tahan lama... saya tak reti sangat pasal2 bunga ni ehehehe :)

HanHan said...

pink and peach gerbera cantik :)and mmg murah dari rose.sirih junjung guna gerbera pun cantik.plus..size die besar.so use less flowers..means jimaaatttt :P

malynd_anggun said...

cantek gerbera nih...
name melayu xde ke?
heh..

K.I.N.A said...

setuju!..cantik..tahan lme & murah..;)

miey anna said...

wahhh..senang ke nak cari area sini aka trg kite eh?

Cik Emi Deraman said...

nice entry :) kasut tu shantek la..da follow kamu..do visit me ya http://emideraman.blogspot.com :)

♥♥ eija ♥♥ said...

baru tahu hehe...
kenal bunga tapi tak tahu nama hehe

Pocket said...

umah tok pocket ada tanam pokok ni,
tak la seindah yg dlm gambar sinu,
tp... cukup indah dah bagi pocket yg buta warna ni :D

suka kelopak nyer yg banyak n how tersusun nya bunga itu :D

ZaNa De Diva QueEn said...

saya pun suke bunga nih..:)

myminiworld said...

http://myminiworldcard.blogspot.com/
lawat utk pilih kad kawen n bunting kwen anda..

zatul said...

just nak tanya ? mana u beli noodle box tu...soo cute..
zatulmohd@gmail.com

Google Analytics Alternative