Followers

Follow by Email

Tuesday, January 18, 2011

Teringin Nak Ada Bridesmaid

Salam peeps!!

Alhamdulillah, saya dah dapat respond positif dari beberapa orang rakan untuk menjadi bridesmaid saya nanti, Insya-Allah. Setakat ni saya invite 8 orang, tapi yang dah confirm dalam 4 orang dan masih lagi menanti jawapan dari 4 yang lain. Ada di antaranya dah berkahwin, maka nya nak kena mendapatkan keizinan suami juga. Hope all of them memberi kata putus yang positif.

Kenapa ramai sangat yer? Okeyh, bukannya apa, kawan-kawan saya sangat beria nak pergi my wedding yang jauh nunnn di Besut. Perjalanan dari KL-Besut memakan masa 7-8 jam. So, I need to give them something yang enjoyable and memorable. Bukan setakat pergi wedding jauh-jauh untuk makan, tengok pengantin dan terus bertolak balik ke KL. I need them to make my wedding yang biasa-biasa ni jadi ceria dengan kehadiran mereka. 

Kalau tengok piccas pun, memang nampak sangat menarik jika dikelilingi oleh bridesmaid yang memakai pakaian yang sama. Sangat sweet.


  Ni masa majlis pertunangan my best fren. Cik Amy pun ada, cuba lah korang intai sebab tak nampak muka pun. LOL.... Owh btw, dulang hantanran tu diperbuat dari kristal. Berat ya ampun...


Pink lagi. Sukaaa..... Credited to google.


Shocking pink and the bride in light pink. Double sukaaaaa..... Credited to google.


Suka jugak...... Credited to Huda.


Pink lagi.... Yang nih lagi triple suka. Tapi baju bridesmaid dia dah macam ala-ala baju pengantin dah nie. Hehehe.... Credited to google.


Nampak gayanya, dah kena start fikir pasal budget untuk kain-kain bridesmaid dan juga warna yang sesuai untuk mereka. Hope lah angan-angan yang indah ini menjadi realiti. Amin.... =)

15 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

sama la kite, Amy...i pun teringin nk ada bridesmaid niii....

so, kena pk bujet nk beli bj dorang..n kt famili pun nk kena sponsor gak...hmmm...kena simpan duit dr skang...

caiyok2...

iedayah said...

ms i khwn xsmpt nk tgkp pic dgn bridesmaid..da lor xrmi.sbb kwn2 rmi further stdy n da start mendaftar on my big day...sedey...

Nem0 o0h Nem0 said...

gmbar yg ke dua dan ketiga tu sgt la cntikkkkkk... i like!! bestnyerr..

"cikkin" said...

kite pon teringin..huhu..tp x de bajet nk sedia kan baju..suro bridesmaid sedia baju sendiri aci?? hehe..

~dARlee zURiS~ said...

memang seronok camtu kan?
zuris dulu pun konon2 nak wat.tp best friends masa tu dua orang baru pas bersalin.maka,tak cukup korum lah.tak bestlah lak kan kalau tak semua ada.

LittleSunshine said...

liza pun berangan2 nak ada bridemaids ramai2..min 6 org..lau ckup budget utk kain..he3..

picca ke 3,pink tu kwn liza kawen..cntik sgt..kt kuantan

MarelFira said...

bridesmaid sis nnt pki baju warna pe...mesti cantik, lagi2 diapit kawan2 cantik kan

adorable ~A.N.A said...

u baju bridesmaid yng last tu cntik.. kat mane ek nk dapt kain macam tu... nak kene belikan tok family ni n relatives.. hihi ~ idoakan impian u tremakbul

.::cintabungablogspot::. said...

nice blog.. bile date nie, congrat's dear ;) wahh cari bridesmaid neyh t'igt lak kat adek marel.. aiyakk..

Renee Meow said...

wow very-de-pink! :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

.::cintabungablogspot::. said...

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/01/contest-blog-paling-cantik-comel-dan.html

u'r in my list, jemput join yerkk ;)
good luck!

Durruz said...

dear..ade bridemaids besh kan... tros gmbr naik n chantek.suasana meriah jadinye..

but then my concern, baju dorg must not sama naik dgn pengantin. something soft n sweet lagi sesuai. barulah pengantin x tenggelam, dorg pun xsuram. hehe. take care...

have not blogging for quite some times..mesti bnyk i dah miss. huhu

♥♥ eija ♥♥ said...

bagus laa kawan amy hehe
ja dapat 2 jer....
tulah semua kita kena pikir kan hehe...
semoga berjaya mencari hehe...

miey anna said...

miszz amy? u orang besut eh?terengganu jugak lah eh??

waa..nice 2 noe u..=))
me setiu,my bf besut..hehe =))

http://akemiey.blogspot.com/

Ciksue said...

amy,
kita suka giler dgn shocking pink tu,hahaha

Google Analytics Alternative