Followers

Follow by Email

Thursday, January 27, 2011

Shape Meja Yang Berbeza For Reception.

Salam peeps!!

Bila pergi kenduri kawin rakan-rakan, selalunya round table menjadi pilihan. But lately nie, ramai yang dah mula menggunakan rectangular table. Mungkin nak menampakkan ke'garden'an di situ. Square table pula jarang dijumpai. Atau mungkin, saya yang belum terjumpa lagi di wedding rakan-rakan ku.

Round table pada pandangan saya, mengambil terlalu banyak ruang. So, kalau korang nak menjimatkan ruang ada, better go for rectangular table. Mungkin juga, why don't you mix up those shape in your reception? Mungkin nampak pelik, tapi agak menarik juga. If kena pada susun atur, memang akan turn out kemas and chantek dari pandangan atas. 


 Is it nice? Selain putih, dark brown pun nampak menarik juga.


 Cara susunan yang tak terlalu membosankan like usual. But bear in mind, space yg luas diperlukan kalau nak nampak cozy. ;)


  Even ruang dia agak limited but still look nice and practical for the walkway. 


Idea banyak je cuma nak laksanakan tuh macam kena kebek wallet dulu. LOL... Lagipun, saya belum lagi sewa kanopi, so tak tahu nak decide round table or rectangular. Kena discuss dengan parents dan juga si tukang bagi sewa kanopi. Harga of course menjadi 1st priority and also the size of canopy and not too forget ukuran ruang yang nak digunakan tuh berapa ajer yang muat. Banyaknyer nak kena fikir. Arrgghhhh... Pengsan!!

12 comments:

farhanna said...

shape meja bulat lebih mesra alam.. hehehe but need a big space..

.::cintabungablogspot::. said...

sis! the 1st one look very frendly ngan reception, kawasan pon npk terbuka.. udare lagi segar kan ;) for the 3rd lak, so sweet... romantik gitu, nnt de yg t'tdo pulak. huhu :p

MarelFira said...

kakak, wat wana pe nnt?

MarelFira said...

kakak, wat wana pe nnt?

"cikkin" said...

wedding oversea nmpak cantik je gune meja n kerusi cmtu kan..if kat malaysia a bit pricey jugak laa kalo nk buat yang org x biase buat kan..sbb x bnyk yg ade yg unik..yg standard bnyk laa..huhu..
jn tensyen2 ye cik..ade mase lg..pk elok2..=)

"cikkin" said...

wedding oversea nmpak cantik je gune meja n kerusi cmtu kan..if kat malaysia a bit pricey jugak laa kalo nk buat yang org x biase buat kan..sbb x bnyk yg ade yg unik..yg standard bnyk laa..huhu..
jn tensyen2 ye cik..ade mase lg..pk elok2..=)

CikSyafa said...

meja panjang sangattt laa nice dengan banquet chair! suke laa ^__^

Rilla said...

Rilla selau tanya vendor "saya nak meja petak, tak pun meja panjang" selalunya diorang akan tanya "kenapa tak nak meja bulat dik?"
haishh

meo said...

wah, mesti best nie... :D

Miss Tatie said...

i tag u.. check it out

Ratu said...

meja bulat org namo share dgn org xkenal. but meja petak org xkisah plak share. but then, kenduri i amek meja bulat...so pengantin bole lalu. hehehe

Syima Syaz said...

suka lah meja2 n kusi2 tu...

Google Analytics Alternative