Followers

Follow by Email

Friday, January 21, 2011

Paper Lantern Dah Berjaya Dibeli

Salam peeps!!!

Semalam berjaya juga ke Jalan Panggung, Kuala Lumpur. Jumpa juga akhirnya kedai The Basket Shop tersebut. To those yang nak pergi, jika berkenderaan, sila parking kereta di UO. Area situ memang agak susah nak parking dan polis trafik memang ada di mana-mana. Keselamatan diri juga penting yer, sebabnya bermacam-macam jenis orang ada di situ. 

Jika sesiapa yang nak pergi ke The Basket Shop tapi takut sesat, sila tanya orang di mana terletaknya UO or Uda Ocean. Sebelah UO ada Mc Donald, sebelah MC Donald ada terteranya Jalan Panggung. Jalan je sebelah MC Donald tu sampai lah nampak rumah kedai sebelah kiri. Cari lah kedai The Basket Shop tu yer. =P 


The Basket Shop. 


Pelbagai pilihan warna. Siapa yang tema lime green, pink, purple, orange, yellow, red and baby blue. Sila cepat-cepat ke The Basket Shop. Memang mengujakan je semua warna tuh.


Pink adalah wajib dan putih adalah kemestian. LOL..


I think harga dah naik since CNY is coming soon, yang pink tu dalam RM4.50 dan yang putih tu pulak RM8.80. Saya ada pergi ke kedai lain yang menjual lantern, harga yang lantern putih tu dalam RM12.20. Kalau nak berli ratus-ratus biji, mungkin dia kurangkan lagi. Owhh, nak buat apa sampai beratus-ratus biji, bukan leh makan pun. LOL..... 

Semalam, beli tak sampai 30 pieces pun. If tak cukup, nanti akan datang lagi and hope those color still in stock. Kalau tak, guna ajer lah mana yang ada, yer dak?

21 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

cantiknyerr... ;)
nak 1! hihi...

ElyaElmo said...

amy nnt boleh sewa kan...hehe

~dARlee zURiS~ said...

mesti wedding amy nanti marvelous!
gigih pergi merata2 cari macam2.
nasib baik zuris dah kawen.kalu tak...dok mengikut amy je.hehee

jooleata said...

cantik la kak amy..

nnti boleh sewakan x? :)

"cikkin" said...

wah22...da beli lanterm cantek..=)

"cikkin" said...

wah22...da beli lanterm cantek..=)

.: an :. said...

suka lantern! tapi... xdan dah nak gi beli.. huhu

Ciksue said...

amy,
puah hati kan bila benda yg di cari jumpa..hehe...suka kan..
mesti lawa nanti pelamin tu.hehe

Renee Meow said...

i like yg putih tu.. mcm lace2 gitu.. mesti sweeeeeet nanti.. ;)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Pocket said...

perhatian utk sapa yg nak kawin,
sila tgk log perkahwinan ini,
pasal buleh wat contoh utk knduri anda pula nanti :D

Syima Syaz said...

cantekkk!!!
mesti apek tu makin hari makin masyuk sbb dah ramai b2b review kedai dia...hahaha
=)

Q said...

boleh di guna balik tu...buat hisan dalam bilik pas kawen...romantik gitu..hihi

http://justanordinarygirl-byt.blogspot.com/ said...

hi amy.. i'm ur silent reader previously. love to read ur blog. bleh tak i nk link blog u..

~ mizzAmy ~ said...

http://justanordinarygirl-byt.blogspot.com/ :

dear, u're most welcome to link my url. thanks for reading my craps. ;)

adorable ~A.N.A said...

wah2... xboleh jdi ni.. nak pegi jugak ni..thanks 4 da info :) ~ kalu sesat tulun tunjuk jalan ek..hihi

smOOch Kids Closet said...

nk tnya..yg rm4.50 tu brapa inch ?

smOOch Kids Closet said...

salam..nk tnya, yg rm 4.50 tu brapa inch ? tq

Ashizu said...

kalau nk sewakan saya nak ehh or kalau u nk let go..saya pn nk jgk :)

NJA cyomel said...

canteknye... saya pun tgh lam misi nah mencari lantern paper nie.. i de new blgger here... hope lau de silap dan salahh hope blh tunjukkan.. hehehe.. bdk baru nk blja nie...

this my blog...
http://inicyomel.blogspot.com/

hope u dont mind if i follow u...

NJA cyomel said...

sgt laaa cntik.. i de new blgger here and hope wa can share together our knowledge about juorney to dream day
here is my blog
http://inicyomel.blogspot.com/

lau de silap dan slah hrp blh tunjuk ajar yea...

nk cari lantern tu but now i kat JB cmne yea??

Anonymous said...

hye..thnks 4 the info. but nk tau. ade 1 saiz je ke lantern ni??

Aida
;)

Google Analytics Alternative