Followers

Follow by Email

Monday, January 3, 2011

Our Future Home Sweet Home

Salam peeps!!

Last Saturday, he managed to get an apartment for him to stay since rumah yang dia duduk sekarang nie dah tamat kontrak. So, cari rumah pun dalam keadaan yang agak kelam kelibut coz I don't prefer area Subang or Sunway. Tapi akhirnya dapat area Sunway Lagoon jugak. T____T 

And the great thing is, the owner of the house nak jual rumah tu if kami berminat. Akan difikirkan sedalam-dalamnya. Buat sementara waktu, beli rumah jenis apartment dulu kan? Then dah ada bajet lebih, boleh beli tanah and build the house. That's my resolution for next coming years. Tapi kena cari tanah jauh nunn kat pedalaman sikit lah, bukan dalam KL. LOL.... 

Rumah ni si dia akan stay dulu from now on, and lepas kawin cik puan nih pula akan berpindah masuk. So, part yang paling best adalah mendeko-deko the house. Tak sabar nak pergi shopping furniture and electrical appliances. Nak kena start listing barang apa yang perlu dibeli. $$$$ lagi. Duit saving rasanya akan berabis untuk beli barang rumah dulu before beli barang kawin. LOL...

Haiisshh, satu je benda yang saya still tak dapat nak memujuk beliau. Dia ada kucing which is kucing tuh sangat tak mesra alam dengan orang. Part tak mesra alam tuh tak per lagi, yang paling utama adalah saya TAK SUKA bulu kucing!! For me, if ada kucing dalam rumah, sure tahap kebersihan rumah itu adalah ditahap yang tidak memuaskan. Bulu tuh satu, then kaki kucing tuh dah lah tak sure bersihnya macam mana. Air kencing or tahinya tuh of course melekat pada kaki dia sebab dia dibiarkan atas pasirnya tuh. Dan kita berwuduk, pijak pada lantai yang sama. Aiiisshhh.... Can't imagine that. Silap-silap hari bulan, saya bagi pada orang je kucing tuh dan buat-buat kata kucing tuh missing in action. LOL... But, i'll try my best to pujuk dia bagi kucingnya itu pada mereka yang ada masa untuk nak bermanja dan menjaga kucing. 

Apa-apa pun, sangat excited nak bina hidup berdua. Ceeeaaaa.... Harus excited menyimpan duit dengan lebih banyak sebabnya lagi 8 bulan je. Mak cuakk nokkss!!!

10 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

saya suke kucing tapi tak suke membela.. huhu.

bestnye kalau da kawen trs boleh ade umah sendirik kan..

~dARlee zURiS~ said...

senanglah nanti kawen2 dah tak pening nak cari tempat tinggal.
kucing?hmm...zuris pun tak mesra alam ngan kucing2.lagi2 bila ada anak nie,haruslah risau bila ada kucing.

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

wahh.. rezki namanya. tahniah dear! dah ada rumah senang la. tak payah pening-pening lagi kan?

eh, kamu tak suka kucing yer? hi2x.. saya suka je, tapi tak tahan dengan bulu-bulu dia. rasa sesak nafas. nak main-main sekejap boleh la. ^_~

cik nurulain said...

haih. best nya lepas kahwin terus dapat hidup bersama. i on the other hand kena urus kan transfer yg mungkin akan mkn masa. humph. good luck in decorating. jgn over budget lak smpi x ckup utk wedding preparation. :)

"cikkin" said...

hye..bestnye..da dapat rumah..hehe..

pasal kucing tu..kalo si dia mahu juge..suro die letak dalam sangkar laa gamaknye..buat borde utk kucing maen..x de laa die kotorkan satu umah..hehe..tapi kalo bulu..x dapek laa nak nolong..hee~~

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehhee.. try ar pujuk2.. mna tau dia blh tima.. berikan alsan2 yg munasabah sekali... :)

tp xberjaya gak, awk try ar suka kucing.. =)

ashra said...

area sunway,mane eh?apartment yang mane?le dtg nyinggah da kawen nti.hehe

Syima Syaz said...

hye...
kalau kucing tu selalu gi vet, tak kotor pun.kena jaga part bulu, dan kulit.then rumah kena ada freshener

saya pun bela kucing kat rumah.sekor je tapi so far takde masalah dgn najis, bulu sbb biasa kucing saya kalau dia dah beron dia akan jerit suh siram.immediately siram, takde lah masalah bau atau lekat2. makanan kena jaga supaya bau najis dia tak busuk sgt n cair!

tapi kalau kamu tak sukeee... tak leh buat ape la...

pencitakawen said...

hello kak!
nak bagi cadangan boleh? saya rasa budak ni ada potensi. not bad hasil kerja mereka. baju baju n services yg depa buat semua cantik cantik tp banyak yg x upload lagi. singgah lah kalau berkesempatan

http://www.facebook.com/profile.php?id=1108999529&success=1

AnEs said...

waaa..amy da dpt rumah!best nye..hihi..kalau da ada rumah mesti excited nk deco2..feeling da kawen tu lagi terasa..hihi

Google Analytics Alternative