Followers

Follow by Email

Wednesday, January 5, 2011

One Of The Wish List For 2011

Salam peeps!!

Sorry, agak kebizian sehari-dua nie. Terkejar sana-sini, handphone berdering sehari lebih dari 10 kali. Nak bertwitter pun tak sempat apatah lagi nak berblogging. 

Back to the tittle above, wish list apa agaknya yer? Korang dah ada wish list untuk 2011? Mine, selain ingin mendirikan rumah tangga dan menjadi isteri solehah, I got a lot more wish list. Tapi pelan-pelan cari yang mana satu betul-betul perlu diselesaikan. Hehehehe....

One of it is to get my dream french/accent chairs. Kerusi pun nak dijadikan wish list ke? LOL.... Owh, furniture and decoration is part of my life. Ceeeaaa ayat agak poyo di situ. Berhari-hari belek magazine yang berkaitan dengan interior design untuk mendapatkan info company yang menjual that kind of chair. Tapi malangnya, yang ada tuh harga makk aiiiiii.... Tahap tak mampu den nak membelinya. Beli sebijik mungkin mampu lah. Kena slow-slow cari from showroom to another showroom especially kat area Sungai Buloh.

Kerusi macam mana lah agaknya yer? I think, ada antara kalian yang dah ada pun kat rumah. Even my mum pun ada beli few years back tapi tak dek lah nampak french/accent sangat. While my idea more on modern & vintage, so tak nak flowery-flowery sangat. Nak yang plain and simple sahaja. Jom kita layan piccas kat bawah nie. 


Teka, saya nak warna letak warna apa untuk part upholstery tuh? Mesti ramai yang teka  pink kan? The truth is, tentu sekali bukan pink. =)


Ini lah tujuan utama kenapa nak beli french/accent chairs ni. Nak mendeko ala-ala french dining lah kononnya for our future home. Tak dapat beli dining table with 8/6 chairs, dapat yang empat chairs pun jadi lah kan. Lagipun rumah bukannya luas mana pun nak berlapan kerusi. Kalau tetamu ramai datang nak makan-makan, suruh bersila atas lantai je sudah. Praktikal. Hahahahaha.... =P

6 comments:

~LP Lum~ said...

salam amy~

cumelnya kerusi tu... :)

dyn said...

love the chair~

MarelFira said...

purple kot..betul x, eheee

~dARlee zURiS~ said...

baru2 kawen,cepat2 hias umah idaman.nanti dah dpt anak..kena ubah sana sini demi si kecil tu lak.

meow uweks said...

erm... nk dpt baby die uwek2 kat kerusi berkusyen mcm tue susah basuh... huhuhu

Mr Laici said...

nice chair.. hehe.. hari ni nak jadi follower u.. leh kan..

Google Analytics Alternative