Followers

Follow by Email

Monday, January 24, 2011

Nude Make-Up Look

Salam peeps!!

Bila sebut tang mekap, memang itu adalah perkara paling sinonim dengan kaum-kaum ku. Warna kulit memainkan peranan yang penting bila bermekap, so that ianya akan nampak lebih cantik. Untuk mereka yang berkulit tan, cuba dengan make-up jenis nude. It's more to natural and not too over-painted doll.

Untuk bakal pengantin yang mahukan natural look, better ask your MUA for nude look. Mungkin MUA akan highlight pada bahagian mata sahaja and the lips mungkin menggunakan warna-warna kulit like pink-brownish.

As my favorite reference, I love Kim Kardashian nude look. Make-up beliau tak terlalu over dan menampakkan ke'natural'an beauty yang ada padanya. Memang gorgeous pun. So, make up macam mana pun tetap gorgeous kan?


Nampak natural je kan? Cuma highlight pada bahagian mata sahaja.


Contoh warna untuk nude look. Boleh dapatkan ia di Bobbi Brown and ask the SA for nude  collection.


Nude make-up tutorial.



8 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

nice tips, huhu... suke "menconteng" muke jugak :)

farah aminuddin said...

nude makeup look mmg cantik! tp kalau salah buat, haruuu. hehe

iedayah said...

less is better kn dear..natural je ..suweeet

♥♥ eija ♥♥ said...

yeahhh...
ja pun suka nude makeup hehe...

Syima Syaz said...

tang kulit tan memang sesuai pakai bobbi brown

ElyaElmo said...

tak ramai mua pandai buat nude look....
kene pndai cariii

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum amy,

last night baru tweet-tweet tentang kim kardashian, hari ni dah keluar entri dia eh. hi3x

saya pun suka kim. ok, make up dia pun saya suka. simple je.

selalu fikir, orang cantik pakai apa je memang cantik. ok, kena yakin diri lepas ni..

tak nak down-down la.

Ciksue said...

amy,
owhh ore panggil make up nude
sue jakun bab make up
hahaha..sue suka,sbb napok natural jah...

Google Analytics Alternative