Followers

Follow by Email

Friday, January 14, 2011

Kisah MUA

Salam peeps!!

Buat readers yang tak tahu wedding saya akan diadakan kat mana, my side which is in Besut, Terengganu while his side is in PJ, Selangor. So, for my side nak mencari MUA bukan lah satu perkara yang mudah. Memang upah make-up kat sana murah which is rate dalam RM150-200 sahaja. Silap-silap boleh dapat dalam RM100 jer tapi saya tak berpeluang untuk bercuti panjang dan berjalan-jalan di sekitar Kelantan-Terengganu untuk buat make-up trial. Tak kan nak main book jer dari KL and hanya percaya piccas yang di snap. 



Zila, curik your piccas and credited to Zila Ziman. =)



So, my first choice si Zila Ziman. She's my fren back then in Kolej 11, UPM. At first, tarikh mula-mula yang dicadangkan memang Zila available sebab beliau berhari-raya di rumah mertuanya di Terengganu. Then, after some changes, my mother asked me to tukar tarikh which is lewat 2 minggu dari tarikh sebenar. Then, bila dah tukar tarikh, Zila couldn't make it sebabnya beliau berhari-raya di Singapore pada masa itu. T_____T

Oleh yang demikian, makanya kena lah mencari yang lain lagi. Until I saw Zara's wedding, make-up beliau sangat-sangat sweet dan chantek terus saya terbekenan dengan si MUA beliau who is Raja Feena. Ber'BBM dengan beliau, tanya this and that, sekali rupanya my wedding date tuh time beliau tengah berpantang. Double sedih... T____T

Then, proses mencari diteruskan. Buka website OP area Kelantan-Terengganu, find out Kak Jai from Harharah Bridal pun not bad juga. So, message beliau di FB. Jawapan negatif juga kerana on my wedding date beliau dah di booked. Frust tertonggeng-tonggeng dah ni. 

Kakak cleaner kat ofis nih bagi suggestion, suruh saya pergi belajar make-up. Then, nanti saya boleh make-up diri sendiri. LOL... Even if i'm a MUA pun, I'll hire another MUA to make over myself. Nak la juga muka ini di touch oleh orang lain. Yer dak? 

So kesimpulannya, saya masih tak booking MUA. Dan masih mencari-cari yang sesuai. Pada rakan-rakan blog or even silent readers, if you peeps ada suggestion MUA yang best-best with an affordable price and kalau boleh area pantai timur lah kan, sila suggestkan untuk saya yer. Sharing is caring!! ;) 


p/s : buat Fira, always tanya akak stay mana, akak stay area Kelana Jaya. ;)  

11 comments:

ElyaElmo said...

kak anna ismail dh tnye?mekap die cantikkk..sweet...
sweetmaniac.blogspot.com

♥♥ eija ♥♥ said...

huhu...
amy dah dah mula mencari MUA...
ja belum confirm lagi...

K.I.N.A said...

goodluck amy!

si kecil said...

amy..i baru post pasal MUA kt my blog. Farina Jamal. do check her out. i love her jobs.

Ciksue said...

amy,
tak tanya amy touch yg kb,tp lelaki la pulopp...
tak pun kakak yg make up jaja,
bridal gapo doh,di kb la..comel jugok make up dio

MarelFira said...

ye ye, akhirnya jawah jugak stay kat mn, adoi..huhuhuhu..ooo, kelana jaya..dekat jelar..heee..

alar, akk..jauhnyer side akk wat kat t'ganu..eheee

MarelFira said...

one thing. setuju gan kat elyaelmo

mmg makeup anna ismail sgt2 cantik!!!akk visit tau blog dia.mmmuah!makeup dia da bomb!

zatie said...

hi zatie here. accidentally found ur blog and jumpe my vids dkt cnie. heee.. neway r u still looking for MUA. during wedding ritu i ambik MUA laki. deq sha.. tp i rase u x interested kot laki. lyana yaakob pun not bad.desapermaiwedding planner..

maria said...

saya pun pening jugak nak cari mak adam...tarikh dah dekat...actually mak andam dah ada yg sama dgn sy amik pelamin tp kena p mekap kat kedai..agak leceh cket la pengantin nk kena p mekap kat kedai.. T__T masih mencari tp tak jumpa2 lagi..majlis sy pun dkt besut juga..

Deera Izzah said...

salam..


Deera Izzah Makeup, Wedding & Event Services
Menyediakan perkhidmatan majlis Perkahwinan/Pertunangan/Event dengan pakej harga yang menarik seperti
Solekan dan Dandanan Rambut ( Juga untuk Majlis Makan Malam ,Pertunangan,Photoshoot dll)
Pelamin
Kanopi dan Katering
Pakaian dan Aksesori Lengkap Pengantin
Fotografi
Hantaran
Doorgift
Hiasan Bilik/Kereta Pengantin
Wedding Planner dan banyak lagi...
Sila Hubungi dee - 010-7175919 untuk keterangan lanjut *servis meliputi kawasan di seluruh Malaysia dengan pakej harga yang sangat menarik!

facebook kami:

http://www.facebook.com/pages/Deera-Izzah-Makeup-Wedding-Event-Services/369118863106141?ref=ts

Deera Izzah said...

salam..


Deera Izzah Makeup, Wedding & Event Services
Menyediakan perkhidmatan majlis Perkahwinan/Pertunangan/Event dengan pakej harga yang menarik seperti
Solekan dan Dandanan Rambut ( Juga untuk Majlis Makan Malam ,Pertunangan,Photoshoot dll)
Pelamin
Kanopi dan Katering
Pakaian dan Aksesori Lengkap Pengantin
Fotografi
Hantaran
Doorgift
Hiasan Bilik/Kereta Pengantin
Wedding Planner dan banyak lagi...
Sila Hubungi dee - 010-7175919 untuk keterangan lanjut *servis meliputi kawasan di seluruh Malaysia dengan pakej harga yang sangat menarik!

facebook kami:

http://www.facebook.com/pages/Deera-Izzah-Makeup-Wedding-Event-Services/369118863106141?ref=ts

Google Analytics Alternative