Followers

Follow by Email

Tuesday, January 11, 2011

Her Very 1st & Last Time As Bridesmaid

Salam peeps!!

Last saturday, saya meet up with my bestfren who is Zila & Naim at The Curve. Actually planning nak berjumpa dengan ramai lagi tapi last minutes cancel so yang berjaya menghadirkan diri adalah saya dan juga Encik Tuney. Tujuan si Zila & Naim nak berjumpa adalah kerana nak mengagihkan kad kawin mereka. And saya sangat-sangat lah suka their wedding card. 


Sedang gigih menulis akuan kehadiran ke wedding Zila. Wajib hadir katanya, no excuse. =P


Me with Zila. Sila abaikan saya yang muka sememeh dengan tak make-up nya. 


Zila approached me to be her bridesmaid for her wedding reception at KGPA. Dengan berbesar hatinya saya terima dengan ke'excited'kan sebabnya ni lah kali pertama jadi pengapit. Kesiankan? Orang lain dah berkali-kali jadi pengapit dalam hidup dia, and me dah 27 tahun baru lah sekali nak merasa. And maybe this is the last time kot.

So, on the same day saya pergi berjumpa with my lovely tailor who is Chinese lady. And you know what? After saya explain to the tailor yang saya akan jadi bridesmaid to Zila terus dia pun keterujaan more than me. The tailor memang kenal both of us since Zila yang introduced me to her. Told the tailor yang saya nak buat kaftan, tapi dia tak bagi. Katanya me too young to wear the kaftan. LOL... *i think i should tell her my age.* So, I asked her to give an idea what to wear with the plain satin given by Zila. The tailor dengan penuh keterujaannya mendesign dress for me. At first, rasa macam over the top pulak nokss. Then, she convinced me yang my dress is just a simple dress and Zila's wedding dress should be more extravagance. I don't think that I should put the piccas of the dress sketches but the dress nak lebih kurang macam piccas di bawah.


 Something like this tapi mine mestilah yang long sleeve.


Rasa-rasanya over the top tak? Agak kerisauan juga jika terlalu over. Dan risau juga jika buat yang terlalu simpe sebabnya wedding reception beliau di KGPA and it's a garden wedding. Malam pula tuh, selalunya people not to wear baju kurung kan? More on dress, jubah or kaftan. Haiiissshh.... If over the top, I should call my tailor and buat kaftan sudah.   

14 comments:

::misz maney:: said...

ok..tak terlampau over la..just nice..

Rilla said...

E, tak over la. Just nice tu. Sharelah detailes tailor tu please ;D

cik syahira said...

assalamualaikum dear.

confident, insya Allah semua akan ok. jangan risau. dress tu cantik. tak over pun. simple je..

"cikkin" said...

eh..cantik laa amy..x over pon..cimple + nice..=)
ade idea da nk suro bridesmaid wat baju camne..hehe..=)

cha said...

very nice.asalkan tak over dr pengantin sudeh :p

ehem jam baru ke tu :p

~dARlee zURiS~ said...

asalkan tak lebih dari pengantinnye,supposenye ok lah kan.
:)

~dARlee zURiS~ said...

asalkan tak lebih dari pengantinnye,supposenye ok lah kan.
:)

Syima Syaz said...

eh saya pun tak pernah jadi bridemaid seumur hidup...lagi lah.penah hampir2 nak jadi tp tak jadi sbb...hehehe...

eh eh baju tu sangat cantik.simple and nice utk bridemaid...wahhh...

~LP Lum~ said...

salam amy~

heheh.. sy pun xpenah jd pengapit... :)

apa pun cntik dress tu.. xde ar over sgt... :)

CikSyafa said...

waaa...cantik laaa!tak over pun..sangat jatoh hati ni.nak jd bridemaid juga laa hehe

K.I.N.A said...

buat kaftan ok juga..cntik design tu..hehe..jadi pgapit b4 jd pengantin..pasni xle da..hehe

MarelFira said...

kakak sayang..cantiknyer dress tu. warna dia jugak..mau boley...beshnyer

LittleSunshine said...

xover la..cntik apa dress tu..bukan sll pun nk bergaya sakan..he3

luvira said...

cantek..tak over, and yang penting simple, tapi menarik ;)

Google Analytics Alternative