Followers

Follow by Email

Saturday, January 15, 2011

Gaya Tudung Moroccan, Arabian & Egyptian Untuk Pengantin

Salam peeps!!

Selain baju, tudung juga adalah elemen yang penting dalam menampakkan si pengantin lebih chantek dan stunning. So, pemilihan tudung yang sesuai dengan bentuk muka harus dititik beratkan.

Selain dari tudung bawal dan tudung segera or tudung instant, banyak lagi jenis-jenis tudung yang boleh diperagakan contohnya tudung jenis morocco dan arabian. Furthermore, lately ni pun theme morocco menjadi pilihan pengantin dan jenis pemakaian dress makin digemari.

Mari kita cuci mata dengan gaya-gaya tudung morocco dan arabian ini. Mana tahu, anda akan mendapat idea yang lebih menarik for your wedding day nanti? 


Egyptian or Morocco style. Credited to here.


This one tak tau nak classify dalam morocco or arabian or egyptian.  Tapi chantek kan? Credited to here.


Egyptian or Morocco style. Credited to google.


Arabian style. Credited to here.


 Morocco style. Credited to here.


Tudung Bienda pun ala-ala Morocco style.


As simple as this pun menarik juga kan? This one pun morocco style. Sumber dari google.


Actually nak letak a lot more piccas tapi enough lah for today. Nanti jika terjumpa lagi gaya-gaya tudung yang menarik, akan ku share di sini. ;)

7 comments:

Ciksue said...

amy,
klu sue pkai tudung gini
kejut hbs la ore kg.hehehe
tapi comelll.hehe

gaun putih said...

Jaja pun ngah survey morocco style ni. tapi nak pakai time outdoor je kot ngan gaun. nak sanding tak berani. tapi nampak bambam!

Syima Syaz said...

dear...kita akan bernikah pada date yang sama?? OMG! dah 3 b2b yang nikah sama...hahaha.....
best2...

Q said...

Moroccon style ni Bienda pakai jugak cantik...hahah thanks for the sharing...salam kenal..exchange link yer..:)

MarelFira said...

kita suka tudung yg bienda pakai masa kahwin tu..sgt2 cantik kan..sesuai x kakak?

Zumie said...

okeh memang style kot..nanti i jugak nk wat ala2 arab gitu hahaha verangan

salsabilah cococokelatpink said...

: cute , saia mao tiru style ' y niii , hhe .

Google Analytics Alternative