Followers

Follow by Email

Monday, January 17, 2011

Dugaan Bila Si Dia Lebih Hotter Dari Saya. T__T

Salam peeps!!




Entri kali ni just nak meluahkan perasaan saya yang terbuku dan terpendam. My Encik Tuney bukan lah handsome macam Fahrin Ahmad, kulit pun gelap dan malap tapi saya tak tahu lah kenapa lah kawan-kawan lama or kawan-kawan FB beliau suka norrrrrr mengacau dia. I mean, sometime they commented very the over. 

Contoh nya, Encik Tuney punya status begini, "home sweet home". Then, ada lah minah mana entah komen begini, "nak join". Hati siapa yang tak terbakar kan? Kemain gatal ekh ko wahai perempuan? Ada maruah ke tak dek maruah diri? Nak je komen balik macam tuh. Tapi I don't like to action like that. 

Lagi satu, kawan-kawan ex-colleagues beliau suka norrrrr bercerita masalah mereka dengan beliau di bbm (blackberry messenger). Ok fine, kalau nak bercerita tuh tak salah tapi macam lah my fiance nih bestfren beliau. Tak kan lah tak dek kawan perempuan nak bercerita atau berkongsi masalah? Kenapa nak bercerita problem dekat lelaki yang dah ada tunang? Don't you think his fiancee akan jealous? I know, you will say, "like I care?".

Okeyh enough yang tuh. Ada lagi satu kisah yang sangat-samgat lah saya tak leh terima sampai sekarang nie. Ada lah sorang minah ni, dulu mereka memang agak rapat but once he got to know me memang dia dah tak rapat dengan that girl. Dulu memang perempuan tu suka mengambil kesempatan kat Encik Tuney contohnya bab-bab suruh hantar ke sana-sini dan juga bab pinjam duit. Ok fine, itu dulu before kami berjumpa dan berchenta. But after kami dah pun berchenta, minah tuh keep calling and asking for pinjam duit. Kalau lah 5 bulan sekali nak pinjam duit tuh, boleh lah terima lagi kan. Nih macam tiap-tiap bulan call, dan 1st benda dia cakap nak pinjam duit. What the??? Seriously, kenapa kah ada kaum saya yang sebegini? Tak malu kah beliau? Kenapa perlu pinjam duit dengan Encik Tuney? Your boyfren kan ada, why tak pinjam dengan ur boyfren? Ke memang jenis kaki kikis ekh? Tak kisah lah siapa pun, janji dapat duit. To be truth, my Encik Tuney ni pemurah tak tentu hala. Orang nak pinjam, dia kasi je. But for this girl, saya dah bagi warning jangan nak menggatal nak kasi-kasi pinjam duit. Sampai masanya, saya akan talk to this girl NICELY yang pinjam-pinjam ni WAJIB bayar melainkan si pemberi pinjam tuh kata HALAL. Memang sampai ke sudah tak bayar-bayar pun. Aishh, pelik kan manusia ni. 

Haaa... Nasib lah saya ni jenis bersabar dan fikir positif. Kalau ikutkan cemburu buta, memang dah berperang besar dah tapi saya harus percaya pada dia. Kalau dia memang jodoh saya, dugaan yang seteruk mana pun datang, insya-Allah dia tetap jodoh saya juga. Alhamdulillah, kami ni selalu berjumpa. Kalau kami nih jauh beratus kilometer, memang curiga tuh ada juga. Apa-apa pun, kepercayaan dan kesetiaan itu pentingkan? Dia nak berkawan, tak elok nak menghalang. Tapi I hope that dia tahu batas-batas dalam berkawan. That's it.

10 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Biasanye camtu la amy, kalau libatkan org lain ssh sikit kite nak control. Yg ptg pecayakan pasangan.

Mase i br brtunang dulu org lain semua wish congrats kat wall tunang, ade satu minah ni boleh komen kat wall tunang "Tahniah. Aku ingatkan ko msh dgn &%^$ (name ex tunang). Ape jd eh ko ngan &%^$ tu?". Bodoh x bodoh, pegi ungkit benda lame. Tang2 tu jugak kena maki ngan tunang i. Siap ngan kwn2 die makikan minah tu. Remove contact trs. Spoil betol. Org tgh hepi2 minah tu boleh komen camtu.

"cikkin" said...

sabar ye cik..cikkin pon paham perasaan tu..sbb en tunang pon ala2 en tuney kamu juge..huhu..
insyaallah..if itu jodoh kite..akan kekal utk kite..doa banyak2 agar sume dipermudahkan..n mereka sedar ape salah mereka..=)

AnEs said...

ish..ape la ada jugak ppn camtu..tade perasaan malu ke mase buat benda-benda tu sume?aiyo0!

wawa Yusoff said...

sis, sabar ek.
betul la orang tua-tua kata, dugaan bertunang ni mmg hebat kan.
sabar banyak2 sis. tp andai kata perlu, sidekick kan aje pompuan2 tu..

hehehe =)

lovelyadibah said...

err...mmg xleh jadi minah mcm 2 kot..hish..kalo aku,sorila..mmg kena buah tangan dari aku..

oppsss...terlebeh sudah!!..:)

xoxoxoxo

:)

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum dear.

alaa.. saya kurang minat dugaan-dugaan macam tu. any things yang melibatkan pihak ke-3.

sabar je lah ye. make sure selalu berfikir dan bertindak professional kerana disitu terletak kebijaksaan kita sebagai org perempuan.

even tho, dalam ni dah nak meletup ke apa kan tapi berusaha lah selesaikan ini secara professional.

insya Allah, orang pun pandang wahh!! kagum. all the best dear. saya selalu akan support kamu!

iedayah said...

haish...sbr je r amy..kdg2 die xd feel ap2 pn.gurl2 tu je yg lebey kot dear..sbr ea

LisaLisut said...

hallu mizzamy.
i paling pantang pempuan kacau hak orang ni.haish.kalau i memang dah kene sedas dah.tp skrg ni encik tunang kamu bagi lagi pinjam ke?huhuhu

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum dear.

nak comment lagi boleh? ngee..

pengalaman saya, dulu kalau ada orang kacak-kacau bf saya, saya terus cakap apa tau.. kalau nak sangat AMBIK!! cea~ perasan bagus je. hu3x

tapi, sekarang.. kalau ada yang kacau-kacau meh kalau berani dekat la. saya langgar dia pakai kereta kebal! hahaha..

mungkin dulu cinta monyet, so macam uhh what ever, nak sangat ambil laa..

tapi tak di nafikan, ada masa-masa lelaki ni saja nak test market ke apa kan, layan sikit-sikit.

pernah kantoi masa awal-awal tu, siap 3 pages surat depan-belakang karangan dalam bahasa inggeris saya bagi. tak kira la ayat tunggang langgang ke apa, janji puas hati..

bijaksana sangat la tindakan tu kan? cehh!!

Nem0 o0h Nem0 said...

adat bertunag kan,mesti ade dugaan.asalkn en tuney sy amy sorang sudah.kat sini trust each other sgt la penting..
abaikkn jek kawan2 ppuan dia yg lain tu..

Google Analytics Alternative