Followers

Follow by Email

Wednesday, January 26, 2011

Cake Plate As Dulang Hantaran

Salam peeps!!

Still in mode of dulang hantaran. Tengah rajin nak mengoogle, so I found one of the solution for the yesterday entry. Let say, kalau lah tak jumpa the same dulang, saya still ada lagi something yang nicer which is cake plate and stand. 


Don't it's look like dulang hantaran?


I love the design. Material mungkin dari ceramic. So, the disadvantage is heavy. 


Ataupun, mungkin glass/crystal cake plate. Nampak sangat mahalkan? Disadvantage untuk yang ini juga adalah BERAT untuk si pemangsa yang nak bawa dulang ni nanti. Kalau kena bawak kek lebih dari sekilo, haru juga.



Ataupun, tutup terus macam nie? Ada bride-to-be yang nak tutup hantaran kan? So, mungkin ini boleh jadi solution untuk anda. Nampak samar-samar je dari luar. LOL...



But, beauty is pain. Nak nampak cantik kena lah berkorban sikit kan? LOL..... Sanggup nak suruh orang bawa berat-berat yer? Btw, kawan-kawan seangkatan, di mana kah cake plate seperti first and second piccas boleh didapati? Kalau tahu kedai yang murah, lagi lah bagus kan? Ada tak yang jenis plastik? Any idea? Komen please.........

16 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

sis, mmg nice sume.. like ur test! ;) urrmm, tp kn... better jgn amek yg kace, kang jatuh dulang xpe... nie ngan hantaran terbarai, kui3.

cha said...

lawa tp i takde bajetla nk beli dulang2 ni.sewa je kot huhuh

MarelFira said...

betul jugak akk bunga tu..eceh...
tapi mmg nmpk gempak la klu pakai, suka!

"cikkin" said...

wahh..menarik..=)
nnti if ternmpak kite bgtau..sblum ni..x tepk plak nk cr cake stand..slalu gune yg ibu da beli je..hee~~

~dARlee zURiS~ said...

seronok baca persiapan kawen amy
tp..takleh kasi idea.sori ek.memang taktau langsung bab2 tu ;)

iedayah said...

cantik=grand=mahal...hahaha

Nuwoo said...

Kat ssf ade byk this cake stand yg lawa2 try survey la kat sana..but personally becoz i slalu buat hantaran utk clients.dulang ni agakk fragile n mudah terchip sbb dia cm porcelein.n kena buat bunga keliling sbb cake stand takde lekuk ke dlm cam dulang biase.kalau tak brg2 u mudah bergolekannnns.do visit my blog for inspiration :)

ElyaElmo said...

kat ssf..rasanye atia pernah beli.die buat entry pasal ni...

farhanna said...

same.. mine gune plate jugak..nnt kn kemunculan pics .. jemput ye 5/2/2011

Renee Meow said...

nice gak..tp maybe agak berat.. so tukang angkat kena be careful.. ;) i paling suka yg plain putih (no2)tu! rase mcm kat ikea ade kowt?

MiYOKO TACHIBANA said...

waaa....sumenye cntik...

Amy, thanks vote sy ye...actually, tunang sy yg join contest tuuu...

thanks a lot... :)

meo said...

boleh je... dulang leh direcycle utk digunakan adik2 nanti :D

♥♥ eija ♥♥ said...

kalau ayu tahu...
masa tunang ja pun guna plate macam nie..
sangat cantik... :)

Aya said...

nice idea. sure nmpk lain drpd yg lain :)

yonna said...

akak,yonna penah jadi pembawa dulang2 kaca ni. dah la dulang kaca tu sumpah berat!! bawak pulak hantaran yg ada balang kaca berisi coklat cadbury sebanyak 4 biji. perh, gigih gila bawak.sekali letak dlm kereta, kereta brek sikit,hahh berderai semua T_______T

kalau yonna,mmg tak prefer even kita ni pengantin kan xyh bawak apa2 hahahaa. tp mcm kesian kt org2 yg kena bawak nnt :p tapi mmg nampak mewah/eksklusif

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum amy,

saya suka yang last sekali if nak letak cake la. sbb saya pun plan nak display cake dalam bekas macam tu.

sebenarnya, ada je bekas plastik yang sekali pandang nampak macam kristal. harga? nge.. tengah survey.

saya perasan time raya kat rumah tok sedara dia letak kuih raya dalam bekas-bekas ala kristal. nampak memang saling tak tumpah macam kristal, dah pegang eh.. plastik rupanya.

ringan pun ringan. cantik pun cantik. if saya jumpa di mana-mana, saya inform k.

Google Analytics Alternative