Followers

Follow by Email

Wednesday, January 12, 2011

Baju Nikah Dah Tempah

Salam peeps!!

Lagi 8 bulan 3 hari je lagi tapi baju nikah awal-awal dah tempah. Actually, bukan lah tempah bermaksud si designer terus buat baju. Sizing tak berukur pun lagi, bulan 4 ni baru nak pergi mengukur and all. Design dah ada cuma tak sure lagi kot-kot tetiba nak tukar idea ke apa nanti. Lagipun, Encik Tuney yang request tak perlu ukur lagi sebabnya dia nak menguruskan tunangnya ini. Haaaa..... My weight 47kg and tinggi 149cm, so agak berisi lah kan. Setahun yang lepas, berat dalam 40kg okeyh. Aissshhh... Senang hati agaknya. 

Baju dan veil memang serah bulat-bulat pada designer, while tudung untuk nikah pula kena lah cari sendirian berhad. Now kena start google-google pasal tudung jenis apa yang sesuai dan kat mana nak cari. And one more thing, untuk akad nikah memang perlukan kasut yer? I mean kalau buat akad nikah kat rumah nak kena ada kasut ekh? If that so, nak kena start google-google pasal kasut juga. Or maybe beli je yang ada di mall.

Baju melayu untuk si dia tak tempah lagi. Kain pun tak beli lagi. Ada sesiapa tahu kat mana nak tempah baju melayu untuk si jejaka saya? Mana tahu ada tempat yang korang rasa memang best dan berbaloi. Sharing is caring kan?  

9 comments:

iedayah said...

kasut nikah wajib ad dear even nikah kt umah.sbb pas nikah nk g gk wat outdoor ckit2..hahaha..baju melayu laki blh wat kt first impression,su hua (semua house),pengantin melayu (ampang waterfront)-range 120 ke atas+ tengok design,nk yg murah n simple plak blh g kt chow kit (zayu collection)-rm85je~~all da best sweetie

"cikkin" said...

wahh..takut..amy yg lg 8bulan 3 hari..da pegi tempah..cikkin lagi 4 bulan 2 mingu..x cr kaen pon lg..adehh..rase berdebar di situ..lalalal~

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

i pon x sure samada nikah kat umah nak kena ade kasut plk,klu nikah siang perlulah utk buat outdoor photoshot kan. Tp kalau nikah malam, tak perlu kot. Tapi standby je. Mungkin kasut nikah + sanding kasut yg same..

Ciksue said...

wahh amy semangat tu,wat awal2 tau..nanti tak kalut..kasut nikah,sue pun tak beli,hehe..pkai mana ada..sbb nikah malam..hikhik

.: an :. said...

yup. mmg kna wat awal. last minute nnti dah nk kna pikir bnda lain lax =)

~dARlee zURiS~ said...

zuris haritu takde kasut nikah pun.just guna kasut yg nak pakai sanding belah sharil je.sbb kasut tu bli sdri kan.jimat sket.heheee..
lg pun pakai kejap je.
tp..terpulanglah masing2 kan.

LittleSunshine said...

waaaa..takut gak..sbb liza lg 9bln ++ pun xbuat ape pun.bulan 4 br nk cari kaen..aduhaii...mcm tercicir plak rasanya

MarelFira said...

tabik spring la kat akk, awal gler tempah baju nikah..earlt preps..really gud!

Zana De Touch said...

prepare awal lagi bagus dear...:)

i pun tempah designer bulan 7 tahun lepas..huhuhu

good luck, dear!!


zana
http://zanadetouch.blogspot.com/
http://ditalolita.blogspot.com/

Google Analytics Alternative