Followers

Follow by Email

Wednesday, June 30, 2010

~ Movies Of The Week ~

Salam everyone!! Last week me and Mr Kidd managed to watch 2 movies. I think we watched more than 5 movies in a month. Phhheeeewwww..... That's cool isn't?

My man is Ip Man fanatic fan, everyday he keep watching the real Ip Man in youtube. So, The Legend Is Born Ip Man is a must for him. And, the movie is actually the real legend of Ip Man himself and the Ip Man is still alive and he himself acting in the movie. Tapi tak bawa watak Ip Man lah kan.


Poster taken from google.


Overall, the movie is not bad. Nama pun legend, the plot still tergantung and maybe another part will come. Hopefully since I don't see any of victory of him yet.

Another movie is A-Team. The movie is really awesome and worth to watch. Suggested to action movie fans. not necessary for action movie fan only, anyone yang rasa tak tau nak tengok movie apa, you should watch it. Trust me... ;)


Piccas taken from google.


M.A is waiting for the The Backup Plan movie acting by Jennifer Lopez. I'm into that kind of movie sooooo he need to follow me as well as I did. And this week going to watch She's Out Of My League. Tralalaalalala...... *menari-nari sambil pakai heel 4 inch and angkat sebelah kaki*. ;)


Tuesday, June 29, 2010

~ Emas Putih vs Emas Kuning ~

Salam everyone!!! That day M.A ke KLCC. Jengguk-jengguk lah Habib Jewels and Tomei. Harus lah $$$$ je mata ku ini kan? Malangnya cash tak dek, so tak dek perasaan lah nak beli ke apa. Yang penting, bukan bertujuan nak beli barang kemas. Muehehehehe....


Tengah tengok-tengok tuh, M.A tanya pada diri sendiri yang M.A berkenan white gold or yellow gold? M.A kan orang kelantan, tambah pulak kampung girl pulak tuh. Gelang, cincin and rantai semua nya adalah emas kuning. T_____T *tuh pun mak yang kasi you all*

Emas ni kan datang dalam berbeza karat dan warna. Emas 916 lah, dan apa-apa jenis lagi lah sebab M.A tak expert, harap maaf. Tapi apa perbezaannya? Apa kelebihan dan kelemahannya? Setiap jenis ada pro dan kontra nya tersendiri.

Trend skang ni, orang pilih white gold untuk cincin wedding. Emas putih ni sebenarnya lebih tahan lama dan susah nak calar berbanding dengan emas kuning. Why? Sebabnya gabungan kuat emas dengan alloy tuh yg jadikan emas putih agak tahan lama. Cincin emas putih nih senang nak re-size, tapi biasanya titanium ring tak boleh, dan cincin platinum pula agak sukar nak re-size. Biasanya untuk wedding, cincin emas putih nie akan bertakhta kan berlian. Nampak sangat elegan dan very the blink-blink gitu.


Piccas taken from google.


Emas kuning pulak tak banyak pemintaan untuk wedding. Mungkin dipengaruhi oleh trend barat kot. Tapi di belah Pantai Timur, M.A rasa emas kuning still lagi mendapat permintaan yang tinggi kerana emas kuning ni lebih bernilai. Yang lecehnya emas kuning ni adalah kerana emas nya cepat pudar, so nak kena pergi cuci untuk nak dapatkan balik ke'blik-blink'an nya. Emas kuning juga lebih lembut berbanding emas putih, dan emas kuning juga senang nak calar. Tak caya, sila belek cincin or gelang korang. Ada tak calar-balar? Wahhh.... cincin M.A calar-balar you all.


Piccas taken from google.


So, mana satu pilihan hati kawan-kawan ku? Korang lebih berkenan emas putih atau emas kuning? Especially cincin untuk wedding, which one lebih nampak cantik and attractive?



p/s : my dream is to design my own ring. wishing that my dream can come true. dengan syarat bajet lah nak bayar upah custom-made tuh ribu-raban pulak. T_____T *dream on jer lah*. T_____T

Saturday, June 26, 2010

~ Patut Ke Tak Patut? ~

Salam everyone!!

Him : I tengah berdiet ni, kena fokus betul-betul dah diet kali ni.

Me : For what?

Him : I just want to shrink a little bit.

Me : Owhh okeyh, nice jugak sebab nanti tak dek lah nampak pendek sangat.

Him : Tapi kan, bulan 7 ni ada tournament lagi untuk bina badan. Boleh tak I join? For the last time?

Me : *BLUR*

Him : Tak boleh ke?

Me : *i terkedu dan tak tau nak jawab apa*

Him : Never mind lah, i tahu u tak kasi.

Me : *still diam sebab mula rasa serba-salah*


Seriously, I don't want to be like a queen control or what. It's just the thing that i hate most to watch. Memang lah suka tengok abang body ketak-ketak but not to see them in tournament like Mr KL or etc. Serious sangat menggelikan. But yet, that's the thing he need to show to his clients and to those gym's members, proving that he's good in body engineering. And yet, i tak rela nak kasi dia half naked depan orang ramai. Memang dulu dia selalu masuk tournament, but past is past kan?

And today, he asked me again. And I still tak jawab apa-apa. Even say NO or YES. Ya Allah, patut ke bagi dia join untuk kali yang terakhir? Auuuusshhh, it's aurat. Sure Allah S.W.T murka!! Sure the answer is NO. T____________T

Friday, June 25, 2010

~ Titot Owhhhh Titot Ku Sayang ~

Salam everyone!! Pada malam Rabu yang lepas, konon-kononnya M.A keluar nak survey sesuatu. Then, pusing-pusing area PJ, tetiba M.A rasa M.A agak tak dek mood nak meneruskan sesi survey tersebut.

Then, terus ajak Mr King Kong ke car wash. Titot dah tak terurus you all. Macam tuan dia jugak lah. Masa untuk diri sendiri pun dah tak dek sekarang ni..

Masa drive nak ke car wash tuh, M.A dah dengar bunyi something yang tak best kat keta M.A. Bunyi yang agak semacam jer. Then, masa kat car wash, Mr King Kong check tayar bagai macam ok je. Lepak-lepak tunggu kereta dibasuh, then bila diorang dah habis bilas, Mr King Kong nak drive Titot ke kawasan vakuum. Start punya start, Titot tak nak hidup. Damn!!!

M.A pulak macam blur.... What happen to Titot? Terus M.A teringat yang bateri punya hal lah tuh. Sebabnya si mekanik kat tempat M.A hantar servis cakap yang bateri tuh dah nak kena tukar for next service. M.A tak servis-servis lagi ni. T______T

Mr King Kong suruh M.A called Heri, tanya kot-kot ada jumper ke apa. Nasib lah car wash tuh dalam 100 meter je dengan gate nak masuk rumah M.A. So, Heri sampai situ pun dalam masa 5 minit jer.

Check punya check, rupa-rupanya air bateri kering-kontang. Okeyh-okeyh, kat sini M.A tak leh disalahkan 100% since i thought that bateri yang digunakan adalah bateri kering. Sekali.... Bateri basah daaa.... I think i've asked many people, ramai kata M.A guna bateri kering. Haaa.... Then, jangan cakap M.A sengal tak isi air bateri.

Then, try lah jumper-jumper setelah mendapatkan air bateri yang berharga RM2.20 kat Shell. 1st tried, Titot hidup... Then, masa kitorg dah bersedia nak masuk keta, dia mati again. Tak pasal-pasal, kena jumper for 2nd time. 2nd tried, Titot hidup. Drive sikit, sekali ada keta lain kat depan macam menghalang laluan. Nak kena reverse. Then masa nak reverse terus mati engine lagi. Then, terus decided to get new battery by that night.


1st time jadi macam nih last 2 years ago in this entry the piccas taken from there. Penyelamat nya still my beloved brother. Till now, he's still remain my 2nd hero after my 1st hero of ayah. Tetiba je rasa panas je muka, airmata ku menitik lah pulak. T____T .


Mr King Kong dah bagi hint yang battery yang dijual di kedai-kedai like Shell, Petronas, Mobil or Caltex memang mahal. Bajet lah dalam RM300++. Then, M.A suggest tinggalkan jer dulu Titot tuh kat car wash. Pagi esoknya, biar M.A settle kan hal Titot ni. For at least I don't need to pay more.

But the two mans didn't agree with me. Diorang pulun nak cari battery kereta malam tuh juga. That time was around 11.00pm-11.30pm. So, just follow the heroes lah kan. Cari kedai pump station sampai ke simpang nak masuk SS2. Then, sampai kat Mobil, mamat Mobil kat situ bagi contact number sorang uncle ni. Uncle ni macam mekanik bergerak lah di sekitar Lembah Klang. Then, called him within 10 minit je dah sampai.

Uncle tuh buat kerja pun laju jugak, dalam 10 minit je dah settle semua. Harga pun agak mahal lah berbanding kat kedai. Yer lah, dah lah time tuh malam-malam kan, nak cari kedai memang tak jumpa lah kan. Nak tak nak, tuh je lah cara yang terbaik. Dari nak tinggal-tinggal kereta merata-riti. But yet, M.A rasa macam selamat je tinggalkan dulu kat situ since car wash situ 24jam cuma pekerja situ semuanya Bangla lah. Muehehehe... Sebab tuh Heri and Mr King Kong tak bersetuju dengan idea M.A.

Tak pasal-pasal melayang duit di kala di hujung bulan begini. Aiseyhh..... Stress pulak, tapi tak per lah, memang dah plan nak tukar pun cuma tak bajet lah time-time malam macam tuh dan dalam keadaan yang tak bersedia kan?

But yet, M.A still syukur Titot buat hal time M.A ditemani oleh Mr King Kong dan dekat-dekat je dengan area rumah. Kalau M.A sorang-sorang, sure M.A cuakksss giler lah kan. Dah la auto, tolak-tolak sure tak hidup punya. Nak kena jump-jumper jugak. Titot still sayang tuan dia nih. Tak nak tuan dia nangis kat tepi jalan sorang-sorang. Nih lah yang buatkan M.A sayang sangat-sangat dengan Titot M.A nih. Kau lah kekasih awal dan akhir buat ku. Opppss, statement ni kalau si Mr King Kong dengar, sure jealous nih. Muehehehehe....

Sorry peeps, entri kali ni terpanjang pulak. Tapi apa kan daya, kisah Titot kesayangan harus lah masuk dalam virtual pink diary ni kan? ;)

p/s : minggu depan Habib Jewel kat Ampang Point ada sales. nak kena pergi nih. *wink*

Tuesday, June 22, 2010

~ 1st Time M.A Dapat Tengok Orang Minyak ~

Salam everyone!! Last Sunday, M.A terpaksa ikut Encik King Kong ke Olympic Hotel. Owhh, ke hotel bukan sebab berhoneymoon yer. Hahahahaha... Gilo ko apo, kawin pun belum lagi?? Ke situ gara-gara nak bagi moral support dekat kawan beliau.

Alkisahnya, beberapa bulan yang lepas sebelum beliau kenal M.A, Encik King Kong telah berjaya memujuk kawan se'gym nya untuk masuk bertanding dalam kejohanan Mr KL. Encik King Kong pun masa tuh tengah pulun training dan diet. Nak kasi badan chantek lah konon untuk Mr KL. Then, tetiba je Encik King Kong close dengan M.A.

Malangnya Encik King Kong berkenalan dengan M.A sebabnya M.A tak kasi beliau terlibat dengan aktiviti-aktiviti sebegitu. Termasuk lah untuk berlawan dalam muay thai. Bukan nya kongkong yer, i don't want to see he's bleeding or even kena tumbuk dengan orang. Sangat tak sanggup!!

Then, rupanya hari Ahad hari tuh lah hari yang dinanti-nanti oleh beliau. Malangnya kekasih hati tak nak bagi moral support. So, he decided to back out.

But then, he's switch from training himself to train his friend and make that guy body looks perfect. Tak lah perfect lagi, but it's work lah kan. Mamat tuh pulak sangat bagus since dengar je apa yang Encik King Kong suruh. Ikut diet meal yang telah disediakan oleh Encik King Kong, training pun kaw-kaw dengan encik king kong. Then the result.............................


Dapat lah 4th place. But okeyh lah kan since tuh first time that guy join. Yang Bagusnya, wife dia sangat bagi moral support. Good!! But not me. Poor Encik King Kong. T____T


Biar lah, M.A tak sanggup tengok okeyh sebenarnya. Tak pasal-pasal banyak dosa aku hari tuh. Yer lah semuanya half naked je. Aishhh, geli okeyh sebab berminyak-minyak bagai. Tapi kan, ramai seyhh jejaka badan ketak-ketak yg tak masuk bertanding on that day. Nasib lah mak cik dah ada kekasih hati. Kalau single, muehehehehehehehe...... *gelak syaitooonnn lah*

Monday, June 21, 2010

~ My New Bestfren Namanya Minah Gediks... ~

Salam everyone!! How's your weekend? M.A got not enough rest and sleep. But i'm really excited because finally, I got this..................................

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


BB Bold 2. Not in white. =(


It's okeyh lah kan, once I have an extra money, then I'll find and get white casing for my bb. Nak beli dengan Maxis, too much lah kot. But after all, i'm just in love with my new bestfren.

Now i'm still trying to adapt with the keypad. Dah lah sangat kecil, and i think my fingers pun kecik ajer but still macam tersalah-salah type. Muehehehe...

Now, asyik twittering je 24 hours. Tengah tido pun leh bangun and reply tweet. Hahahaha.... Owhh bagi lah chan dekat orang yang baru je excited dengan dunia BB ni. *woot wootttt*


Saturday, June 19, 2010

~ BB Bold 2, Should I? ~

Salam everyone!! Sesiapa yang ada twitter M.A, sure perasan semalam M.A macam orang gila bayang je nak beli blackberry kan? Hahahaha... M.A nih if dah excited terlebih tuh, nak tak nak, memang nak kena pergi beli lah. Tapi kan, harganya pun boleh tahan jugak you all. Sekali fikir memang nak, dua kali fikir, duit tuh boleh tempah baju wedding kat Syomir Izwa. Wakakakaka.....


Blackberry Bold 2 = Blackberry 9700
Piccas taken from Google.


So, after a few discussion with encik king kong, we're going to survey the market price by today. Tapi M.A tak rasa nak beli dekat kedai-kedai tepon yang tak authorized ni, sebabnya dah lah first time nak beli tepon more than 1k, so better for me to get it at celcom or any telco branch. Kalau ikutkan hati, nak je rembat yang BB Bold 2 yang white color. But then again, Maxis offer terlalu lah mahal. Harga cecah RM2099 kot tak silap if nak beli phone sahaja. Tapi boleh ke nak beli phone without any contract?


Blackberry Bold 2 in white color. Cool kan? Aisshh...
Piccas taken from Google.


Owhh angan-angan nak pakai BB nih sebabnya M.A nak minimumkan bil-bil bulanan M.A. I paid for my maxis broadband RM138 permonth. If M.A pakai BB, i just paid RM98 for the internet service+bb service. Lagipun, internet di hujung jari je. No need to bring laptop and broadband anywhere. Anytime je leh twittering, FB'ing and yang paling penting BBM'ing.


Okeyh lah, M.A nak kena stop merepek buat seketika waktu. Kalau dilayan angan-angan mat jenin nih, sampai tahun depan pun tak habis-habis lagi. Uishh, semalam M.A duk gatal-gatal tangan kiri. Memang akan berlakunya pengeluaran duit secara sengaja atau tidak sengaja nanti. Berdoa lah agar nafsu nak bershopping or membazir ini tiba-tiba terencat ke tahap negatif infiniti.


Thursday, June 17, 2010

~ Berbuka Puasa & Karate Kid ~

Salam everyone!! Hari Selasa yang lepas, M.A berjaya untuk ganti puasa. Hutang puasa M.A ada lagi 3 hari. Minggu depan M.A kena pulun untuk settle kan ia. Lately ni M.A asyik sakit gigi, so mood nak puasa tuh kureng sikit lah. Insya-Allah dalam masa terdekat ni M.A nak pergi cabut gigi, kalau cabut biasa-biasa tuh tak per lah jugak. Nih mahal ya ampun sebab maybe kena operate-operate bagai. Tak mampu noksss...

Hari Selasa yang lepas, M.A agak mengidam nak makan chicken chop. Tapi encik king kong pulak beria ajak M.A pergi Marco's Pizza di Kelana Jaya. M.A layankan jer lah, sebabnya yang tukang bayarnya dia. Follow the leader lah kan. Tapi dalam hati ku kehampaan lah jugak. T___T

Sampai-sampai je kat Marco's Pizza tuh, tengok-tengok menu, ada lah menu yang ala-ala macam chicken chop. Tuh pun encik king kong yang suggest kan, katanya sedap dan terbaik. M.A ikut jer lah, sebabnya tak pernah-pernah makan di Marco's Pizza. Ingatkan ada pizza semata-mata. Rupanya macam-macam lagi ada. More details you peeps can visit here.


Lupa nama apa. Try google Marco's Pizza ni tapi tak dek website lah pulak. Tapi sedap jugak lah sebabnya ada topping mozzarella cheese kat atas dia.


Ni pulak food encik king kong. Memang ayam adalah makanan ruji beliau. Harap maklum. Sekor ayam pun beliau boleh habiskan dalam sekelip mata. Heri suka cakap, "kidd mung tuh pegho antu rayo ko?". Hahahahaha.....


Then, we all pekena chocolate cake. Tak nampak pulak kek nya tuh. Sebab dah sama warna dengan coklat cair kat keliling kek. I love the dessert. Very the yummy...


Lepas makan-makan, we all bergegas ke Tropicana City Mall sebab nak kejar maghrib. Then, lepas tuh terus beli tiket movie Karate Kid. Cerita ni kan, best tuh best lah. Cuma kan, pada M.A yer, lain orang lain pendapat kan? Tak sesuai untuk tontonan kanak-kanak. Sangat banyak bad influences dalam movie terbabit.

- Dalam cerita tuh banyak scenes bertumbuk dan bergaduh sesama rakan sebaya. Untuk kanak-kanak berusia 12 tahun, sesuai ke nak didedahkan dengan situasi rakan-rakan sebaya diorang pandai bergaduh dan bertumbuk? What will they think? Nanti pergi sekolah, ada kawan ejek-ejek, diorang pun teringat movie ni and fikir yang tumbuk or sepak kawan yang ejek diorang tuh adalah perkara biasa.

- Melawan orang tua dengan kekerasan seperti bertumbuk. Bagus ke?

- Untuk kanak-kanak berusia 12 tahun, adakah logik untuk diorang tahu apa itu ertinya bercinta dan bercium? Cinta tuh standard lah kot budak-budak zaman sekarang ni, tapi ada part kissing. Sangat tak boleh blah!!


Jackie Chan dalam movie ni nampak sangat-sangat tua. Macam kesian je tengok dia berlakon sebab cara dia berjalan tuh macam bongkok semacam. Picca taken from en.wiki.


Itu hanya pandangan peribadi seorang wanita biasa. M.A pun tak sanggup tengok Jaden Smith anak si Will Smith tuh kena belasah. Kesian weyh, rasa macam nak jer pergi tarik dan bawak lari jauh-jauh. But yet, cerita tuh best lah jugak. Jaden Smith tuh sangat cute. Kecik-kecik badan dah berketak-ketak. Hehehehe....


Wednesday, June 16, 2010

~ From Typical Malay Wedding Card To English Style ~

Salam everyone!! Semalam, selepas berbuka puasa, Mr Kidd ajak M.A tengok Karate Kidd kat Tropicana Mall. So, oleh kerana M.A dah hampakan harapan beliau untuk menonton movie tersebut sebanyak dua kali. Tak kan M.A nak cakap, i don't feel like to watch movie again kan? Kesian jugak kat dia.

Lepas dah beli tiket wayang, we got another half an hour untuk masuk ke panggung. Then, melilau-lilau lah dekat area-area berdekatan dengan GSC. Meliau ku berfaedah jugak you all sebabnya M.A jumpa kedai yang M.A sangat-sangat adore. Terpukau kejap M.A tengok all the wedding cards and those thingy yang ada dalam kedai tersebut.


Storybook ni berdekatan dengan GSC. Floor atas sekali. Lupa lah floor berapa. Piccas taken from their FB.


M.A baru je dua kali ke Tropicana Mall, so M.A tak dek lah tahu sangat kedai-kedai kat situ. Selalunya pergi situ semata-mata nak tengok movie je. Tapi kedai Storybook nih memang menduga kesabaran ku lah. Hahahahaha..... Dan-dan rasa nak buat wedding card.


Wedding card mereka more to english style. And M.A kebek-kebek cards kat situ and M.A tak perasan pulak orang melayu ada buat ke tak dengan diorang. Konon-konon nak beli lah sekeping card as contoh kan, but the sales person tak bagi. Nak beli kena beli kurang-kurang 50 keping. Amikkk kooooo.....


Menarik kan? Nih James Bond's theme. M.A keep asking Mr Kidd to come again to the shop. I just in love with the card. T______T


Very the lovely kan? Saper-saper yang buat garden wedding sure sesuai sangat nak buat card yang ala-ala macam nih. And i wish i can create my own so-called-garden-wedding too.


Another piccas of the wedding card. All the piccas taken from their FB. If tengok gambar, serious tak nampak sweet and lovely as M.A tengah duk gila ni. But if tengok depan mata, M.A sure mesti anda, anda dan anda setuju dengan M.A.


Diorang tak jual wedding cards semata-mata. A lof more stuffs and printing thingy. And for those yang nak buat custom made guest book pun boleh. Contoh macam kat atas tuh, sweet kan? Tujuan guest book pun untuk kenangan kan?


Harga? Guest book, M.A tak sure pulak. But wedding card start dengan RM4.90 untuk 50 pieces. If 500 pieces and more dalam RM3. Bila cakap tang harga, for me it's quite expensive. Mana tak expensive you all, kata kedai nya dekat Tropicana Mall. For me, i just really in love with the card and i'll try my best to make my own wedding card macam ala-ala kat Storybook. Cuma kena beli printer yang high quality or kena pergi hantar printing dekat kedai jugak lah kot. Tapi tuh pun kena carik and deal dengan kawan-kawan yang buat printing. Kertas pun jenis Premium European acid-free card.

To my dear frens yang keje as graphic designer, please advise me on the paper and printing thingy ya? Btw, someone had promise me to design my wedding card kan? So, i keep that promise ya!! Nanti saya bawak awak pergi Storybook and we discuss what kind of design yang menarik hati ku. Hahahaha.... M.A nih boleh je nak design sendiri, tapi seronok jugak if ada orang nak membantu especially orang tuh pulak pro dengan graphic kan? I nih beginner je bab-bab photoshop dan illustrator. Mak nih tahu makan tido ajer.....

I just need to stop the craps lah, all these actually lambat lagi you all. Insya-Allah tahun depan. But for now, kena start surfing and surveying the things lah kan. Okeyh lah, nanti petang sikit M.A sambung entri pasal Karate Kidd pulak. ;)


Tuesday, June 15, 2010

~ Latest Movie For Last Weekend ~

Salam everyone!! Last two weeks, M.A and Mr Kidd tengok cerita Prince Of Persia. Cerita tuh serious best weyh.... M.A nih jarang nak tengok cerita-cerita action or perang-perang, tapi sejak berdating-datingan dengan si encik king kong ku ini, M.A agak layan jugak lah cerita-cerita sebegitu. Tapi Prince of Persia tuh best. Plot cerita dia ala-ala macam, ingat kan orang ni, rupanya orang tuh yang buat. Ingat dah mati, and end of story sebab heroin dah mati, rupanya back to the basic of the story balik. Kalau ada sesiapa yang tak tengok lagi, M.A nasihatkan korang pergi lah tengok. Tak rugi punya. If nak bezakan dengan Shrek 3, M.A pilih Prince Of Persia lagi. Ohw btw, still ada lagi ke Prince of Persia dekat wayang? I don't think dah habis tawangan sebabnya masa M.A pergi tengok tuh baru seminggu tawangan kot.


Poster taken from here.


Tengok cerita ni, feeling-feeling Mr Kidd lah yang berlakon jadi hero and M.A lah heroin nya kan. Mana tak nya, badan hero dia tuh sama macam Mr Kidd. Cuma encik king kong ku itu pendek ajer, tinggi sikit ajer dari M.A. Hahahahaha..... Satu je lah since i knew him, dia sangat suka tayang-tayang badan dia time dia tukar baju kat dalam kereta. Konon feeling-feeling ada orang nak tengok lah kan. Derrrrr.............. Piccas taken from here.


Forget about the badan ketak-ketak. Last Friday's night, we all dapat free tickets from Farez. Ingat cerita apa lah kan, rupanya cerita KAPOW : Atoi The Ajaib Boy. We all dapat tiket untuk preview. Kelakar tuh memang kelakar lah kan, cuma sangat-sangat merepek lah jalan cerita. Kalau ya pun nak merepek, merepek lah yang logik-logik sikit. Adeh..... Part yang sedih pun M.A tak dek feel, camno tuh?? Patutnya M.A sure tangkap leleh nangis nyer lah sebab sedih, tapi no feel. Part paling kelakar bila diorang ada sebut pasal facebook. Yer lah kan, now everything je nak letak kat status kan? Tak kira orang bandar ke or orang kampung. Semuanya ada facebook. Serious, part tuh pada M.A kelakar gila tak hengat. The rest, biasa-biasa jer.


Sourced from Google. Pelakon utamanya adalah Zizan dan Lisa Surihani.



p/s : baru je lepas berbaik dengan encik king kong. tadik bergaduh secara besar-besaran. M.A suka bergaduh2 lah, asyik baik-baik je pun bosan gak. kuikuikuikui....

Monday, June 14, 2010

~ Perkara Wajib Hari Sabtu ~

Salam everyone!! Seperti tajuk di atas, perkara yang wajib dilakukan oleh M.A dan Mr Kidd/Encik King Kong saya adalah melakukan aktiviti senaman or workout or kick boxing or muay thai di taman-taman sekitar KL dan Selangor. Tujuan kitorang buat di luar adalah kerana 'marketing strategy'. Tapi yang paling penting, M.A nak hilangkan calories. Burn 1000 calories cukup lah. Yo yo or jer kan?

So, hari Sabtu yang lalu, we all ke taman-tak tau-nama, dekat-dekat dengan Taman Bahagia. Nasib lah tak hujan petang tuh, kalau tak jawabnya cancel lah kan aktiviti mingguan ni. Selain M.A dan Mr Kidd, Farez pun join juga. Farez ni dah macam adik kepada Mr Kidd. Now, M.A pun anggap beliau macam adik M.A juga. He's a fighter, so beliau join kami ber'aktiviti mingguan nih kerana beliau nak training dengan Mr Kidd untuk dapatkan 'entah-nama-apa-entah-bendalah-tuh', cardio apa entah. Untuk lebih kuat dari segi muscle kot. Encik Kidd saya tuh kan expert in muscle engineering. M.A pun baru tahu, ingatkan machines je kena ada engineer. Wakakakaka.....


M.A kena buli kaw-kaw dengan encik king kong nih. M.A pulun duk cakap kaki M.A dah sakit sangat, tapi dia ingat M.A nak ngelat. Sebab M.A memang selalu ngelat je bab-bab training. But for last saturday, M.A seriously sakit kaki kat lutut. Sebab dah tak tahan, M.A nangis. Hahahahaha... Baru beliau cuaksss dan suruh M.A duduk and rehat je. Hahahaha.... Ingat kita tipu-tipu ke?


Farez and Encik King Kong. Okeyh, jangan tertipu yer. Farez bukannya bergigi hitam. Tapi he's wearing mak guard ke apa entah. Nama pun fighter kan. Next month beliau nak fight, M.A dikerah untuk menonton. Gilo lah diorg nih!! M.A punch perut si Farez masa training pun M.A ngelat tumbuk manja-manja je. Inikan pula M.A nak nengok si Farez tuh berdarah-darah kena tumbuk.


M.A training kejap ajer, selebihnya nih lah keje M.A. Duduk dan menjaga barang-barang mereka. Tak pun, M.A tukang gelak je tengok gelagat Encik King Kong. Tapi kadang-kadang je lah gelakkan beliau. He's too serious dan sangat garang time train orang. Takutss...


Dah alang-alang M.A cerita pasal aktiviti kami ni, if ada sesiapa yang berminat nak buat personal training dengan Encik King Kong saya, leh lah contact M.A through email. Or leave your email kat comment box. Harga still boleh runding, sebabnya kalau buat P.T di gym-gym terkemuka like CF(celebrity fitness) biasanya dalam RM150 per hour. Tuh baru harga PT belum lagi termasuk harga nak bayar for the membership dalam RM150-RM180 per month kot tak silap. And for your info, buat training macam ni bukan untuk kesihatan semata-semata but you can get your ideal weight too. Client encik king kong dah dapat turun kilos sebanyak 20kg dalam masa beberapa bulan. Bukan hari-hari dia training pun. 3 kali seminggu je kot. Makan pun tak perlu nak terlalu risau, but yet still kena jaga makan jugak lah kan. Tapi tak dek lah sampai cannot take rice for ages ke apa.

Okeyh lah you all, rasanya cukup lah dulu buat kali ni. Next time will be update about the same activities with another piccas. Mana tahu, ada yang berminat nak buat personal training kan?


p/s : yeay-yeay... kain dari Indon dah sampai ke tangan ku. nak mencarik tailor yang best-best supaya cik amy yg gemukss nih nampak comel and kurus sikit.

Saturday, June 12, 2010

~ Wedding Mereka ~

Salam everyone!! Cerita last weekend, this weekend baru nak update ekh? Nih namanya cik Amy yang sangat kemalasan.

So, hari sabtu yang lepas, M.A dan Encik King Kong telah ke Balakong-Kajang nunn menghadirkan diri ke majlis persandingan kawan sekolah M.A iatu Raimy. Ramai pulak kawan-kawan perempuan M.A yang datang, soooo excited jugak. Ala-ala macam small gathering pun yer jugak. And tak terkecuali killer question from them lah kan. Dan macam biasa, M.A akan jawab the same answer lah. Hahahaha....


With the girls and ladies. Kawan-kawan M.A masa MRSM Terendak 1997-2001.


Encik King Kong yang sangat jarang nak senyum bila bergambar. Sila abaikan muka M.A yang bulat sebulat bola itu. M.A dah gained weight lah, dah naik ke 45kg. Now, encik king kong tengah nak train M.A untuk dapatkan balik 40-42kg with lower fat dalam badan M.A. Yeayy-yeaayyy....


Hari Ahad pula, M.A ke Pandan Indah untuk menghadirkan diri ke wedding cik Zla. Tersesat jugak lah, sebab peta cik Zla tuh macam agak confusing. Hehehehe.... M.A suka tengok pelamin dan baju wedding beliau. Very the sweet. And one more, the bride looked sooo slim on her wedding dress. Ke sebab si designer buat baju tuh kena dengan susuk tubuh dan ketinggian beliau? Serious nampak sangat chantek!!


Cik Zla and Azwan. Zla nih kawan satu kolej masa kat UPM dulu. We both K-11, banyak jugak story cintan-cintun M.A masa dolu kala yang beliau tahu. And Azwan pulak kawan sekelas M.A masa matrikulasi. Budak MCKK uuuu...... Both of them putih melepak, dapat anak sure putih gebu lah kan. Nanti kita kawin-kawinkan anak kita yerk?? =P


M.A tak sempat pun nak tengok beliau posing-posing bergambar since M.A chow awal masa tuh. Bukannya apa, M.A bawak encik king kong bersama. So, cannot gedik-gedik lebih lah kan. Dulu single-mingle, boleh lah nak berhuha-huha sana-sini. Now dah ada bf yang kuat jugak cemburunya tuh, so kena lah pandai main peranan sikit. Ohh btw, very the sweet kan pelamin beliau? And her dress too? Cik Zla, where did you tempah ur baju ekh?? Me like it.... Piccas credited to her.


Weekend ni pun banyak jugak wedding invitations. Cuma M.A sempat pergi untuk esok sahaja. Hope can meet my besties lagi di sana. Seronok jugak pergi wedding orang ni, macam small gathering pun ada jugak, kan?

Wednesday, June 9, 2010

~ Marry Me? ~

Salam everyone!!! Tadi M.A sempat tengok My Name Is Khan. A very heavy movie for me. Banyak points yang cuba disampaikan oleh penulis skrip. But yet, still ada beberapa persoalan di situ.

No, i'm not going to story or summarize the movie. I just remember the way Shahrukh Khan propose Mandira(Kajol) to marry him. A bit scary but it's really sweet i think.


Picca credited to flickr.


Different people might be different way to propose their love ones. Ada yang sampai book the whole cafe or restaurant just to have their privacy. Okeyh, nih if si jejaka itu terpengaruh dengan drama or movie lah kan. Or else, propose through phone call pun ada je. Cinta jarak jauh lah katakan. But yet, the main point is just to get a positive answer towards the proposal.

So, kawan-kawan ku sekalian, bagaimanakah anda di propose oleh tunang-tunang or suami-suami anda sebelum langkah ke gerbang perkahwinan?

Of course you guys tertanya pasal M.A kan? M.A pun dah di propose but it was just a spontaneous from him. And i wish that he will propose me in a proper way one fine day. Make a wish jer lah kan.

Before M.A termerepek lebih-lebih, better i just stop the crap. Have a nice day everyone!! ;)

Friday, June 4, 2010

~ Pening M.A Pening... ~

Salam everyone!! M.A agak kecelaruan fikiran memikirkan masa depan M.A. Okeyh, ayat adalah tak boleh blah lah kan!! Sila gelak secara berjemaah yer. Hahahahaha....

Tapi betul lah you all, M.A tengah pening memikirkan sesuatu hal di mana jika M.A kata YA. Semuanya akan berubah. Jika M.A kata NO, M.A is still M.A yang sekarang ni. YES and NO ada pro and conts dia.

M.A dah dapatkan nasihat dan pandangan orang sekeliling M.A, and most of them really hope that i'll choose YES. Sekarang ni, semuanya tunggu jawapan dari M.A je. Nak ke tak nak? Susahnya you all!! Kenapa lah M.A nih jadi manusia yang sangat complicated? Suka fikir sesuatu sampai sakit kepala. Kenapa nak kena fikir-fikir bagai nak pecah kepala? Bukan setakat fikir ajer, sampai nangis-nangis duk fikir yang bukan-bukan. Istikarah dah buat, cuma tak cukup lah 7 kali. Lagipun perkara ni baru je diusulkan dalam minggu ni. T____T

Actually masa dah makin hampir. And M.A nak kena decide as soon as possible. Kalau tak, memang bertambah sakit kepala lah M.A nanti.

'Ya Allah Ya Tuhan ku, kau tunjukkan lah hamba Mu ini jalan mana harus ku tuju. Kau kuatkan lah aku dalam menempuhi segala dugaan yang akan ku tempuhi nanti. Amin Ya rabbal'alamin... '



p/s : kadang-kadang, apa yang kita nakkkkk sangat-sangat, kita tak dapat. bila benda tuh kita takkkk nakkkk, tetiba je kita dapat. Allah S.W.T tengah menguji M.A sekarang ni. M.A kena kuat sebenarnya.. T____T


Wednesday, June 2, 2010

~ He's Always Make Me T_____T ~

Salam everyone!! M.A agak kebizian lately ni. Mood nak update tuh ada, cuma tak sempat nak carik idea nak update apa.

Lately nih M.A asyik nak nangis je cuma M.A tak tunjuk secara depan-depan lah air mata M.A nih. M.A simpan, bila time nak tido tuh mencurah-curah lah air mata ku keluar. Hehehehe.... That's me.

Nangis sebab apa ekh?? Sebab Mr Kidd M.A tuh la, dia selalu je buat M.A terharu. M.A tak pernah jumpa lagi jejaka yang bersungguh-sungguh sebegitu. M.A takut sangat if M.A jatuh cinta gila-gila dekat dia. Boleh jadik gila kot if tak together and happy forever after(shrek). Tak jumpa sehari pun en king kong M.A tuh boleh demam, cuba lah kalau tak jumpa seminggu? Kalau M.A, tak jumpa sehari je dah tak leh tidur malam. Muehehehehe... Gedikss gila!!

Petang semalam, Mr Kidd beria nak balik kerja together-together. So, dia naik train di station Kelana Jaya. Before dia naik train, he parked his car kat area station lrt tuh la, then sebab kelam-kelibut and clumsy, dia telah menyebabkan his second phone which is sony ericson jatuh ke dalam longkang. Then lepas tuh terus dia call M.A nak dapatkan simpati.


Him : You, tepon sony i jatuh dalam longkang.

She : U tak zip your pouch, kan? Rosak ke phone tuh?

Him : Tuh la... sooo clumsy. I dont know, i leave it there. Nanti balik kita amik, ekh?

She : Then, u dah naik train ke belum ni? Kalau u belum naik lagi, u turn back and get the phone right now. Lagipun, tunggu balik nanti sure phone dah tak dek or else masuk air ke apa. U tunggu i dekat KJ jer. Nak tunggu u datang sini pun makan masa jugak.

Him : No, i nak pergi dekat u. Balik sama-sama. Kejap je naik train ni, 10 minit dah sampai. *poyo nak amik hati, padahal 45mins okeyh dari KJ-Ampang Park*. The phone is not important. Hilang phone tak per, i tak nak hilang you.

She : Suka hati you lah!! *i off the phone. okeyh, M.A beng sebab dia lambat sebenarnya. sebab dia lambat, everything was a mess. dah kelam kelibut sangat, sampai handphone leh jatuh longkang. tapi at the same time, M.A rasa nak nangis sebab terharu dengan dia. kesian kan dia, tak pasal-pasal je*.


Then, tengah beng-beng tuh terbit lah jugak rasa terharu. Yer la, kalau M.A lah, if tepon ku dah masuk longkang sure dah tak dek mood nak ke mana-mana. Hilang punca kejap kot. Semua number dalam tuh, tambah pulak M.A ni jenis tak ingat number phone orang. Hehehehe...

Tuh salah satu drama sebabak dari Mr Kidd, ada banyak lagi drama berbabak-babak. Kadang-kadang rasa nak nangis time tuh jugak, tapi control babe!! Tak nak lah tunjuk M.A nih lemah sangat kan dengan kasih sayang beliau.

Kadang-kadang, M.A fikir M.A malas nak berchenta-chenta bagai nak rak ni. Baik decide kawin jer terus kan? Lagipun family-family dah setuju dah pun. Aissshhh, kalau lah kawin nih tak yah pakai duit, pakai daun ke pakai air je ker? Sure hari ni jugak M.A nak kawin. Okeyh bukan sebab gatal nak kawin yer, cuma M.A rasa wasting money asyik keluar makan-makan, tengok movies and so on. Kira-kira, boleh save banyak kalau dah kawin. Lagipun orang tuh dah bersetuju dia yang nak masak-masak kalau dah kawin. LOL!!


p/s : last night he proposed, "jom kawin lepas raya ni?". ha.ha.ha.ha.ha!! of course the answer is NO.

Google Analytics Alternative