Followers

Follow by Email

Monday, May 31, 2010

~ Our Weekly Place ~

Salam everyone!! M.A memang plan nak update pasal tempat lepak and makan-makan M.A recently, tapi cable usb phone M.A tertinggal lah pulak.


Back to the main point. Since M.A kenal Mr Kidd, he loves chicken soo much. So, tempat lepak for makan-makan selalunya kena consider his favorite lah kan. Sometimes, dia buat-buat ikut M.A, at the end dia lapar menggigil. Selalunya kitorang pergi tempat yang ada ayam which is mesti lah KFC, Kenny Rogers, Chicken Rice Shop, any gerai yang jual ayam such as ayam bakar or ikan bakar as well and latest place is Popeyes Louisiana Kitchen.


You guys can visit the website.


For those yang duduk area KL, mesti ada yang pernah dengar or sama jugak macam M.A, baru je dengar and menjinak-jinakkan diri. So, our lepaking for makan-makan is Popeyes at e-curve. Popeyes ni ala-ala macam KFC jer sebenarnya. Tapi rasanya sedap jugak and certain meals agak murah berbanding dengan KFC. Lagi satu, mashed potato dia lagi yummyyy berbanding dengan KFC. Serious tak tipu!!


Piccas taken from here. Credited to him and for more reviews can visit his blog.


Oleh kerana kami nih selalu sangat ke situ, abang kaunter Popeyes @ e-curve pun dah kenal dah kami berdua ni. Segan lah pulak kan, next time kena cari another Popeyes pulak lah untuk dijadikan tempat lepaking sambil makan-makan.

Btw, dear Leena, M.A tak tahu ur blog. Nanti-nanti if terbaca entri M.A yang ini, sila lah tingalkan your url yer? Hehehehe... Nak lah jugak intai-intai siapa yang terserempak dengan M.A. Coz, M.A ni sometime can recognize people even 1st time ternampak or terlihat. =)

Thursday, May 27, 2010

~ 1 Month Anniversary ~

Salam everyone!! Hari ni 27/5, maksudnya dah genap lah sebulan M.A dating with Mr Kidd. Sebelum ni sebulan berlalu bagaikan seminggu je. Since M.A kenal Mr Kidd, sebulan bagaikan setahun you all. Rasa macam dah lama kitorang declare.


Mr Kidd start calling me 'MAK NGAH' to his niece and nephew. sangat tak boleh blah!!!


Maybe atas faktor hari-hari jumpa kot. Ada sesiapa kat sini yang dating hari-hari ke? M.A dah sebulan tak cukup tidur dan rehat. Mana tak nya, lepas ofis hour je M.A rushing balik rumah. Then mandi-mandi, lepas solat maghrib tunggu Mr Kidd datang fetch M.A, then kitorg keluar dinner together-together. Every night, okeyh.... Sometime he's willing park his car at Kelana Jaya LRT station, then naik train sampai Ampang Park. Then jalan kaki ke ofis M.A pulak, ni semata-mata nak balik kerja together-together.

Dalam sebulan ni memang dah banyak benda-benda penting berlaku. I mean dari sudut kekeluargaan. Restu dari family. Alhamdulillah, family and frens keep berdoa untuk kitorg. Moga-moga lah kami ni berjodoh.

Before M.A akhiri entri ni, M.A nak say something to my Mr Kidd a.k.a my king kong. I knew, he read my blog. Tapi tak nak ngaku kan??

My dear king kong, i bersyukur sangat i dapat kenal u. I wish i can turn back time, and make sure hati i kering and tak suka pada mana-mana lelaki until i meet u. Thanks for all the sweet and touching 'drama', walaupun agak poyo tapi u always make me smile. Alamak, terjiwang dekat blog pulak. I'll text you later lah. Kureng sesuai pulak nak berjiwang-jiwang di sini. LOL... :P

Sorry peeps, M.A terjiwang pulak. Lagipun bukannya ramai yang baca blog M.A. Yang baca pun, orang-orang yang M.A kenal je. :P

Last but not least, tick-tock-tick-tock, cepat lah tahun depan. Sebulan pun rasa bagaikan setahun. Inikan pula nak tunggu tahun depan. Lambatnya............ =(


p/s : tak boleh nak celebrate together2 lah our 1st month anniversary since hari ni till sunday, my beloved sister will be in KL. so, cannot spend time berdua-dua jer. tak per lah, tunggu one year anniversary lah.

Wednesday, May 26, 2010

~ Trying Hard Untuk Stop Minum Ais ~

Salam everyone!! Actually nak buat tajuk "she's trying hard to stop taking an ice". Sounds like macam stop dari amik dadah pulak. Hahahahaha... Tapi ais pun dadah jugak kan? Kalau tengah-tengah panas tuh, mata ni nampak air yang dipenuhi dengan ais je.

But, M.A now trying hard untuk katakan "TIDAK" dengan minuman ber'ais ni. At first kenapa M.A stop minum minuman sejuk, ni semua kerana M.A duk sakit-sakit gigi lah. Minum je air sejuk, sure ngilu-ngilu. Sebabkan tak tahan dah, M.A decided kena stop minum ais lah. Then, lepas je a week stop minum ais, memang gigi dah tak ngilu-ngilu dah.

And surely, it's good for women too, kan? Ohw btw, good for my health since M.A nih kadang-kadang ada semput. Asthma pun kadang-kadang datang menjenggah, tapi last kena masa sekolah menengah kot. The rest tuh kalau gelak lebih-lebihan kena semput jer lah. Tak tahap kritikal mana pun. Still can survive and still can sleep well.

So, secara officiallynya, M.A dah a week stop minum minuman sejuk. Dengan harapan M.A nak pujuk my other half untuk stop it too. Bukannya apa, takut nanti terpengaruh. Adik M.A si Heri tuh dah bertahun-tahun tak minum ais. Kalau beli air tin yang baru keluar dari peti ais pun, dia sanggup tunggu sejam lebih dulu untuk make sure air dalam tin tuh dah tak sejuk. Gila kan?? M.A respect betul dengan komitmen beliau dalam tak nak minum minuman sejuk ni. Hopefully M.A pun ikut jejak langkah beliau. Poyo je lebih, esok-esok sebab tak tahan, mintak jugak "teh o ais limau satu". Uwwaaaa.... serious tak dek nikmat minum air okeyh sekarang ni. T_________T

Tuesday, May 25, 2010

~ Yaasin Sebagai Door Gifts? ~

Salam everyone!! Since M.A dah start emailing asking about the quotation and so on, M.A nak share lah a bit with the readers. I know, bukan semua readers M.A are brides to be. Malah ramai yang dah berkahwin pun. And yang single-mingle pun ramai. Hope you guys don't mind at all with the entries yang menjurus kepada wedding thingy. And once again, just reminding you all yang M.A is the wedding planner to someone. Hope tiada yang meluat ke apa bila M.A start updating about the wedding thingy, ya?

Btw, before M.A cerita pasal wedding favors or door gifts, M.A nak tahu lah jugak kan, kebiasaannya orang buat preparation untuk wedding ni a year before or 6 months before or any idea from you guys?

M.A and a few of my friends sekarang ni tengah suka dengan Yaasin as door gifts. Kalau bagi Yaasin ni of course lah tetamu akan simpan bebaik kat rumah mereka nanti, kan? M.A tak tahu lah idea nak bagi Yaasin ni adalah yang terbaik ke apa, but it's a bit different from others and of course dengan cara tuh dapat jugak collect pahala sikit-sikit, yer dak? Pembaziran wang pun tak kan berlaku.

So, from the blog hopping, M.A found a blog yang buat business printing yaasin ni. M.A agak tertarik juga dengan yaasin yang dijual oleh mereka. It's simple but yet look very the expensive.


Siap printed the bride's name and they provided custom made envelope for the yaasin. You guys can visit this blog for more info.


Teruja tak you all? And you know what, i've email them for 500 pcs is about RM2.50 without envelope and RM3.30 with the custom made envelope. Harga tuh mungkin akan berubah dari masa ke semasa depends on the papers cost.

Oh btw, yaasin nih tak semestinya untuk wedding favors sahaja. Untuk majlis tahlih ke or majlis-majlis yang berkaitan lah kan. All in all, i think yaasin one of the good choices for the bride to be.

Before M.A keluar lunch M.A nak share another blog. Zila suggested me a blog which is blog ni menjual barang-barag yang berkaitan dengan wedding favors. Setelah M.A ke situ, memang comel-comel kotak diorang. Keterujaan jugak di situ. Hehehehe... Macam M.A pulak yang nak kawin. LOL....

Okeyh lah you. That's all for now. Any other ideas? Just let me know yeah my lovely readers. Sharing kan caring? ;)


p/s : semalam makan lempeng or dalam orghang putih crepe', untuk dua org je rm40. mak rasa, baik mak masak sendiri je. lagik berbaloi-baloi... mak reti masak ke?? hahahahahaha.....

Monday, May 24, 2010

~ Movies Maniac?? ~

Salam everyone!! Dah lama kot tak update pasal movie. Untuk bulan ni jer, every week kot tengok movie. Sampai dah lupa cerita apa yang dah dilayan.

Owh, I'm not into movie-movie sangat tapi encik Kid itu suka tengok movie. So, just follow the leader lah kan. Btw, agak-agak cerita tuh tak kena dengan jiwa, layan zzzzzzz jer lah. But then again, I can't sleep or even sleepy lah kalau tengok movie. Tak tahu kenapa, mesti terlayan jugak lah cerita yang tak kena dengan jiwa pun. Rugi lah kalau tidur kan? Penat orang tuh bayar tiket, kita pulak tak tengok and just zzzzz je. Kang dia kecik hati pulak.

So, our first movie date was When In Rome. Okeyh-okeyh, masa 1st movie date ni kitorg tak declare lagi, so i was like, "wishing that i'll meet my mr right as what happen to Beth". M.A suka sangat lagu Kicking With You by Jason Mraz, lagu ni ada dalam cerita When In Rome. So sweet....


Sweet jer cerita nih.


Next movie date was IP Man 2. We all tengok the first day cerita tuh keluar. Memang full house you all. Yang tak boleh blah, my mr Kidd siap tepuk tangan at the end of the story. Then, the other people pun ikut tepuk tangan jugak lah kat dalam wayang tuh. Hahahaha.... How's funny he was. I was like, what's wrong with this guy?


Cerita ni best. I gave it 5 stars!! Yang tak boleh blah, M.A boleh nangis. Sebak sebab ada sorang sifu ni mati berjuang kerana pertahankan maruah bangsa dan negara. Very the touching gitu.


Next movie was Iron Man 2. Okeyh, M.A tak berapa nak paham cerita ni. I think, the others yang pernah tengok yang 1st, sure tak berapa nak suka yang 2nd ni kan? M.A punya pandangan, Ip Man 2 is more worth to watch. Full stop.


Next was Furry Vengeance. Hahahaha... Cerita pun best sebenarnya sebab all the animals tuh yang menghidupkan cerita ni. Sangat comel je.


M.A suka cerita ni tapi M.A tak physically and mentally prepared masa nak tengok cerita ni. Main pick-pick je masa kat kaunter tiket. Then, rupanya cerita seram. Memang plot cerita nih best, recommended yer kawan-kawan.


M.A bukan fan cerita-cerita kartun, termasuk lah Shrek. Then, tetiba M.A tengok Shrek 3 lah kan. But then again, M.A layan jer cerita ni. Ohww btw, kitorang tengok Shrek 3 3D at One Utama. I hate the 3d glass. Gila tak praktikal and sangat lah tak ergonomik. Buat lah size-size. Sepanjang cerita duk pegang je spec tuh. Sangat tak boleh blah.... Ohww, cerita dalam 3D tak dek subtitle rupanya. Nasib mak paham orghang putih sikit-sikit. Kalau tak, melopong lah tak paham menda per.


And yesterday, we managed to watch Robin Hood. Macam biasa lah, cerita macam ni sure ending dia tergantung kan? And of course akan ada sequel lah kan. Cerita ni pun not bad jugak. Tengok diorang memanah, M.A pun tergedik-gedik nak memanah jugak. Wakakakaka....


7 movies ke semuanya. Dengan harapan M.A tak miss any movielah yer, M.A ni kadang-kadang ada jugak penyakit pelupa. A lot more to come since banyak je duk dalam wishing list Mr Kidd tuh. Hehehehe.... :P


p/s : this weekend ke Kuala Pilah lagik. adeh.... ulang-alik ke KP ajer lah aku ni.

Saturday, May 22, 2010

~ Budget For Wedding Gifts? ~

Salam everyone!! Almost a week jugak tak update blog ni. Bukannya apa, kemalasan tahap gaban nak meng'update'. Tambahan pula, broadband M.A sekarang ni berada di Kuala Pilah. Adik M.A yang baru masuk matrikulasi tuh sibuk nak berinternet bagai. So, as kakak yang mithali, M.A kasi lah kat dia. Gilooo jugak kot, sebab broadband tuh RM138 permonth okeyh?? And I just give her like that?? Dah lah kat sana line internet GPRS je, buat bazir bayar RM138.

And surely, i'll terminate it later. No use of it anymore since kat ofis dah boleh nak berinternet suka-suka hati and time weekend, i can use Kidd's BB. And insya-Allah, kalau ada rezeki i'll get my BB as soon as possible. Tunggu duit jatuh dari langgit dulu lah kan??

Oh btw, my point of blogging is to ask you peeps yang telah berpengalaman menjadi bride or groom before. Biasanya orang akan spend untuk wedding gift nih berapa ekh? I mean, the wedding gift + paper bag = RM?/per head. I don't think people akan membazir terlalu banyak untuk wedding gift kan? But yet, if you spent RM2K for wedding gift and at the end orang yang dapat gift tuh main buang ajer the gift, tak ke lagi membazir sahaja RM2K itu??


Apa ke benda nyer yang perlu disumbatkan di dalam kotak itu? Coklat? Gula-gula? Erm.... Letak telur pindang? Macam tak sesuai dengan kotak yang sechantek itu kan? I lost.....
Picture taken form this site.


Nak jimat, bagi bunga telur je kan? Telur satu papan tuh berapa hinggit ajer. Tapi rajin ke sanak-saudara nak masukkan telur sebanyak 1000 biji ke dalam bekas bunga telur tuh? Hahahaha..... Oh it's me. I don't like to see people bersusah-payah like hell. Tapi tuh la, nak budget kena lah macam tuh kan? Kena lah penat sikit.

I hope, someone will help me to explain those thing yang berkaitan dengan wedding gifts since i don't have much knowledge in wedding. Memang dah kena start surfing about those thing. And dah kena start budgeting also.

Last but not least, mesti ada yang nak tanya bila M.A nak kawin kan? "Lambat lagi, tahun 2012 tak pun 2013 kot. hahahahahaahahaha...... M.A bertanya nih sebab M.A nak jadi wedding planner to 'someone'. Nak buat macam mana you all, M.A nih kan good in planning ayat tak boleh blah. So, 'someone' keep asking me to be their wedding planner lah".

Okeyh, persoalan terjawab sudah. So, if M.A blog about the wedding thingy, jangan pula anda semua tersalah sangka yer? I'm not getting married yet. Yang nak kawin tuh orang lain. And me, as the wedding planner harus lah nak share the things yang M.A dapat kat sini. So, once again, bukan M.A yang nak kawin okeyh???



p/s : petang ni kena work out. the trainer dah bising-bising sebab dia dah tak sanggup dengar buah hatinya ini duk membebel "gemuk, gemm, gemuk, gemmss..."

Monday, May 17, 2010

~ Just Keep It To Herself ~

Salam everyone!! Pernah tak ada feeling yang "ditelan mati emak, diluah mati bapa". Huishhh..... susah nak cakap. Nak luahkan pun tak leh luahkan sebarangan. Mungkin akan ada yang terasa dan nanti M.A yang nampak JAHAT. Susah-susah. Memang kena zip jer mulut dan telan sorang-sorang kot. Rasanya itu yang terbaik. T________T

Friday, May 14, 2010

~ She's A Good Driver ~

Salam everyone!! This week, dua kali M.A almost nak accident. Okeyh, the truth was bukan M.A yang salah lah kan. Diorang je yang tak nampak M.A kot. Or sebab orang laki, bajet hebat sangat driving so main masuk ajer lane orang. Tapi if they bang me, sure salah diorang. Sampai berasap tayar sorang mamat nih sebab tarik hand break kot.

Nak tahu apa reaksi M.A? M.A just gelak je pandang dia. Muka dia cuak gila lah masa tuh. Tahu pun takut. Ada ke orang bagi signal nak masuk kanan, dia pulak nak potong kita kot kanan. Tak masuk akal langsung. Gila ke apa?? Sah-sah lah salah dia tuh yang dia tarik hand break sampai berasap tayar dia. Bunyi dah macam ala-ala drift dah. Hahahaha.... Kelakar. Sendiri yang bodoh.

Then pagi tadi pulak ada satu kereta Viva ni main potong lane kat tempat nak bayar tol. Dia boleh cross and tak perasan kereta M.A. Banyak lah dia, kalo bang sure dia salah jugak lah. Terkejut jugak M.A, nasib terus tekan break. Uishh... Macam-macam perangai orang yang bawak kereta nih. Ada yang okeyh tuh okeyh, ada yang jenis gila babi tak hengat pun ada. Kadang-kadang tahap geleng kepala jer lah.

I need to be more extra careful lah. Kalau ya pun nak tinggalkan dunia yang fana ni, M.A tak nak mati katak. M.A nak mati dalam keadaan yang tak scary dan tak menyebabkan ahli keluarga M.A meraung macam orang gila. Harapan jer lah kan, kalau dah Allah nak tarik nyawa tuh tak kira kat mana, kan? Erm.... T________T


Thursday, May 13, 2010

~ She's Talked To A Famous Fashion Designer ~

Salam everyone!! Last weekend, M.A pergi gym kat Celebrity Fitness (Bangsar Village). Tujuan pergi sebabnya encik badan body ketak-ketak tuh nak training for himself. Jaga body lah katakan since siang hari dan makan macam orang gila, malam nya nak kena training lah supaya balance lah sikit.

So, M.A nih just jadi peneman setia lah buat Mr Kidd. Sekali Mr Kidd kenalkan M.A dekat Putra Cosry. OMG!! I don't even know that he's a fashion designer masa kitorang berkenal-kenalan tuh. Senggal lah kan si Kidd sebab tak introduced betul-betul. Cuma dia bagitau M.A yang Putra tuh kaya-raya....

Then, after a few days later, Mr Kidd cakap pasal Putra once again. Dia cakap yang Putra nak offered him RM10K for baju pengantin. Gilo ko apooo ekhh jang?? Dan sebenarnya baru M.A tahu yang Putra tuh fashion designer yang agak famous di Malaysia. He's Indonesian but yet dia cakap pelat Melayu macam sounds like Kelantanis pulak. Wakakakaka....

Hope to meet him again lah nanti, sebabnya M.A nak mintak kata-kata semangat dalam business. Hehehehe.... And Putra keep saying this to me, "Kidd nih baik, jangan risau." :)


M.A yang hampeh sebenarnya tak kenal beliau sedangkan beliau banyak designed baju pengantin untuk artis-artis terkenal. Nak usha website beliau? You can visit here.


p/s : RM10K untuk wedding dress? it's a waste kot. bukan artis nak pakai yang over-over. pakai baju kurung kain cotton sudah..... :P

~ She Is An Archer ~

Salam everyone!! Okeyh, adalah over lah kan nak mengaku diri tuh archer. Panah pun tak kena, nak mengaku archer lah kunun... Sangat tak boleh blah!! :P

Last Sunday, me and Mr Kidd ke Sunway Pyramid. So, jalan sana-sini then nampak lah kedai sport archery nih. Then, usha-usha lah. Sekali Mr Kidd paksa M.A try test. Kiranya 1st time lah M.A pegang bow and arrows. Besar jugak bendalah tuh.


They taught me how to hold and so on. Kata pun 1st time pegang dan nak guna kan.


See, she's looked like a pro archer kan? Okeyh, adalah over lagi nak cakap macam tuh. But then, the archery sport is really interesting and fun. Nak kena ada skill yang tinggi. I should start involves with this sports as my hobby rather than tengok wayang. Kan?? Nih kan salah satu perkara yg Rasulullah S.A.W. sarankan kat umatnya agar kita pandai memanah supaya kita ada skill untuk berperang. ;)


Next port, somewhere yang outdoor. Bukan indoor macam kat Sunway Pyramid sebabnya tak dek feel lah kan. Outdoor baru feel nak berperang sikit macam Robin Hood. LOL... Tapi baik practice kat Sunway Pyramid dulu since skill pun tak dek lagi. Kang buat kat tempat yang meriah, orang duk gelak je dengan M.A yang entah apa-apa nih. Lagi malu....


p/s : makin hari makin berdebar-debar. ;)

Friday, May 7, 2010

~ Meet The Family ~

Salam everyone!! Petang semalam, M.A duk nervous tak ketahuan. Sampai sakit-sakit perut dan sejuk-sejuk tangan M.A. Tapi nasib lah Mr Kidd teman M.A ke Jalan T.A.R untuk shopping-shopping tudung. Hilang lah sikit rasa butterflies in the stomach tuh. Lately ni, M.A ada hobi baru. M.A suka ke Jalan T.A.R time weekdays after office hour sebabnya time tuh tak sesak sangat dan senang nak memilih-milih tudung.


Her new tudung.


After dah shopping-shopping, we all ke PJ pulak. Masa nak sampai area PJ, perut M.A memulas-mulas sebab terlalu lah nervous. Hahahaha.... Nak tahu kenapa? Sebabnya nak berjumpa dengan keluarga si Kidd.

Sampai-sampai jer, dup-dap-dup-dap lah kan. M.A bawa buah tangan untuk mereka, kata pergi rumah bakal ehem ehem kan. Thanks to all my close frens yang suggest bawa itu dan ini. Sampai my mum pun nervous you all. Hahahaha.... Kelakar jer.

So, M.A dapat berjumpa dan berkenal-kenalan dengan his parents, and his siblings. Cuma kakak sulung si Kidd jer tak dapat nak berkenalan lagi since she's in Bali right now. Lepak-lepak kat rumah Kidd dalam half an hour, then kitorang ke A&W yang dekat Amcorp Mall tuh. Makan-makan pun tak sampai sejam pun since dah lewat. Lagipun ada 2 babies, anak-anak saudara si Kidd. Sangat comel okeyh!!

Akhirnya, berakhir lah sesi "butterflies in the stomach". Hopefully, lepas ni dah tak nervous-nervous dah if nak pergi berjumpa mereka. And, the green light is just depends on my family jer sekarang ni. Restu keluarga itu sangat penting yer. "Ya Allah Ya Tuhan ku, ku bermohon pada mu agar kami bersatu dengan ikatan yang suci dari Mu. Amin... "


p/s : hari Ahad ni turn Kidd pulak yang nervous. kuikuikuikuikui.....

Wednesday, May 5, 2010

~ Dengan Harapan Ini Adalah Yang Terakhir ~

Salam everyone!! "Ya Allah Ya Tuhan ku, ku berharap ini adalah kali terakhir aku bercerita tentang lelaki lain dalam blog ni. Amin."

Ramai yang tertanya-tanya kenapa M.A broke dengan Mr Mata. Ceritanya tak panjang, pendek jer korang. Dia tak jujur dan ikhlas berkawan dengan M.A. So, bila terkantoi sesuatu, perlu ke M.A nak menerimanya?? Tak perlu nak buruk-burukkan orang. Biar lah, M.A dah redha jer if kami tak berjodoh sebabnya kehadiran Mr Mata tuh pun sebenarnya satu rahmat kerana dia dapat menyelamatkan keadaan between M.A dan pakcik.

Oh btw, ada yang bertanya pasal pakcik jugak, tak faham situasi kami. Pendek juga ceritanya, M.A sebenarnya sakit masa berkawan dengan beliau. Alhamdulillah, ada hamba Allah yang senantiasa jaga M.A kat ofis ni dan telah membantu M.A untuk kembali pulih seperti sedia kala.

Dan lelaki yang M.A anggap M.A susah nak lupa, iaitu Ni**, telah pun menjadi tunangan orang. Tahniah awak!! M.A doakan beliau dan tunang berbahagia hingga ke akhir hayat. Alhamdulillah, M.A tak sedih pun. M.A thought M.A akan menangis macam orang gila tapi M.A tak dek feel dah. Owhh, it's amazing!! Maybe sebab dah almost 3 years kot kitorang broke up. Lagipun, masing-masing dah move on with life masing-masing. Cuma my mum jer yang agak terkedu dan agak sedih bila M.A sampaikan berita pertunangan beliau. Ohw ibunda terchenta, we're not mean together. Redha sahaja.

Now, kehadiran Kidd macam tetiba sahaja telah membuatkan semua orang happy. Including me. Tak tahu lagi titik noktah kat mana. Masih panjang lagi perjalanan nak kena tempuh. Restu dari semua pihak itu penting sebabnya itu semua doa. Doa yang baik-baik, Insya-Allah termakbul. So, kalian doakan kami yer. And M.A harap sangat Kidd dapat bersabar dengan M.A since he knows that i'm not fall in love with him yet. "sabar yer u, as what u said, u'll wait for me and let u be a water. thanks tau u for giving me a big smile"

Tuesday, May 4, 2010

~ Her Song!! Just For Her!! ~

Salam everyone!! Hahahaha... okeyh tajuk kat atas sangat tak boleh blah. Over acting betul. Biasa lah, tajuk harus gempak-gempak, tapi isi apa pun tak dek kan. :P

Oh btw, now M.A tengah suka sangat dengan satu lagu ni. At first, M.A dengar tak dek perasaan sangat. Tapi makin hari M.A dengar, makin rasa sesuatu gitu. Cuma belum sampai M.A terharu nangis-nangis lah. Kalau dah nangis-nangis tuh maksudnya, sampai ke hati nunnn ke hujung hati. Okeyh, adalah over lagi nak cakap begitu. Tapi apa-apa pun, M.A sangat-sangat suka lagu tersebut kerana lagu itu Mr Kidd dedicated untuk M.A. Hari-hari dia nyanyikan untuk M.A okeyh. Kesian beliau. Oppsss.... never mind, no need to talk more.


Cinta Abadi by Blackrose


Kehadiran cintamu
Menyinari hidupku
Kehangatan cintamu
Mengubati sepiku

Kelembutan hatimu
Mengubati lukaku
Kedamaian hatimu
Menyinari hidupku

Belaian manjamu
Penawar resahku
Keluhuran hatimu
Hanya kau kekasihku

Keagungan cintamu
Bersama impianku
Untuk hidup bersama
Sehingga keakhirnya

Makin membara
Api cintaku
Kaulah yang satu
Kaulah cintaku

Tak mungkin lagi
Berubah hati
Cinta yang suci
Cinta abadi


Okeyh-okeyh, tak tau lah korang pernah dengar ke tak lagu ni. Tapi lagu ni just for me jer tau. Hahahahaha... Okeyh, saya akui saya adalah tamak!! Dan tak nak sharing-sharing. Over nokss!! :P


p/s : M.A nak dedicate satu lagu untuk beliau. tapi belum tiba masanya. nanti dah sampai masanya, i'll. and the song tak pernah M.A dedicate kat saper-saper pun before this even lagu tuh lagu beberapa tahun yg lepas.

Monday, May 3, 2010

~ Her Mr K ~

Salam everyone!! How's your weekend? M.A rasa M.A tak cukup rehat lah. Asyik keluar berjalan-jalan dan makan-makan jer. Rehat untuk diri sendiri sekarang ni pun dah tak sempat.

Mana-mana yang rapat dengan M.A tahu lah kan yang M.A tengah 'love is in the air' with si dia. Ke mana-mana jer, mesti dia nak heret M.A. Now, M.A tengah duk belajar-belajar memahami martial arts. And healthy life style also.


Si dia adalah yang berbaju hitam itu, and i will start calling him Mr Kidd in my blog. Piccas nih M.A curik-curik snap masa beliau tengah ajar kick boxing to his client.


And, here it is. Lepak-lepak kat gym(Celebrities Fitness) with him.


So, selain keluar dinner-dinner or lunch-lunch together, M.A habiskan masa dengan aktiviti-aktiviti yang seperti gambar di atas. Hahahahaha..... Dah dua minggu badan M.A sakit.-sakit Katanya, my posture lemah and my joining tak kuat lagi. And he keep saying "macam perempuan!!". Ekh hellooo..... of course lah M.A nih perempuan. And of course lah M.A nak tunjuk M.A nih lemah dan lembik macam sotong. Di sebaliknya itu, M.A nih sebenarnya dulu-dulu atlit kauuu....

Okeyh lah you all, kang cerita banyak-banyak nanti termerepek pulak yang lebih. Doa-doa lah yang M.A dan Kidd nih berjodoh. And i think, I found my Mr Right after all. Banyak benda yang M.A nak, ada kat dia. So, I must appreciate it. Kan?


p/s : kawin cepat-cepat ke or sabar-sabar dulu? or let him achieves his target first?

Google Analytics Alternative