Followers

Follow by Email

Wednesday, December 22, 2010

Sedangkan Lidah Lagi Tergigit. Auccchhh......

Salam peeps!!




Setelah 8 bulan baru 8 bulan, hokeeyhh mengenali Encik Tuney terchenta, tipu lah kalau tak bergaduh kan? Tambah pulak, kami ni jumpa hari-hari. Kadang-kadang dalam sehari tuh sampai 2-3 kali keluar breakfast, lunch or dinner together. So, keberangkalian nak bergaduh tuh lagi lah besar.

Pernah gaduh teruk sekali, sampai tahap nak break bagai. Tapi at the end, baik semula lah kan. Bukan cakap orang yang berchenta or bertunang, orang yang dah kawin pun ada yang bergaduh teruk juga kan? Tapi akal masih waras, dan iman di dada masih kukuh, still lagi boleh berfikir akan kesan-kesannya kemudian.

Contoh kami berdua, if dia tengah hot, i'm trying to be sabar dan cuba menenangkan dia. Say sorry and all sampai dia tengok balik my mata. Then, baru saya tahu dia betul-betul dah cool. If not, memang rasa bersalah sangat buat situasi jadi tak best macam tuh. And vice versa. 

Alhamdulillah, if kami bergaduh ke apa, ianya tak kan makan masa yang lama. Paling lama pun, tak kan lebih dari 4-5 jam. Selalunya salah seorang akan cepat-cepat take action nak pulihkan balik situasi. Serious, tak best okeyh nak gaduh-gaduh nie. Tapi tak gaduh langsung pun, tak best jugak kan? Hahahahaha.... =P

So my dear readers and frens, trying to understand your partner especially  on your communication and your partner's emotional. Sometime kena turunkan ego anda demi mereka yang terchenta. Tak salah pun, tak dek siapa yang tahu melainkan pasangan anda. Yer dak? Saya pun pelik dengan diri sendiri coz I can be as cool as I'm now. Maybe dah jumpa jodoh sebenar dan perangai ego tak bertempat tuh dah actually pupus once I got to know him. Or maybe because of I read Men Are From Mars Women Are From Venus, so dah boleh faham lelaki sikit demi sikit. =)


7 comments:

.: an :. said...

yup! suka baca buku tu (wpun an pn xabis baca lagi... agaga....)
best sb blh nmpk perbezaan lelaki & perempuan kan? =D

WillBe.Mrs said...

:)...gud action and decision...kekalkan smpai bila2...

iedayah said...

wa..gud2..hope hubungan amy berkekalan ke akhir hayat..btw,rmi org kt bku tu best

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... bukan nak ckp apa, sejak ngan en cinta sy memang xpenah bergaduh.. takat majuk2 tu ada ar.. kalo dulu memang selalu bergaduh walhal masing2 jauh beribu2 batu... :p

ashra said...

hehe.gaduh2 sayang tak pe.bila da kawin pun,tipulah kalu tak gaduh2.yg penting,sabo dan sabo trus sabo tak kira la pihak mana sekali pun.hehe

MarelFira said...

i love the qoute!!!cun la

~dARlee zURiS~ said...

biasanya camtu lah.sorang mesti api..sorang lagi cool kan.
cam zuris,mr sharil yg sentiasa cool.bini die baran.hehee...

Google Analytics Alternative