Followers

Follow by Email

Saturday, December 4, 2010

Outdoor Photoshoot VS Studio Photoshoot For Pre Wedding

Salam peeps!!

Kalau diberikan pilihan, kalian nak pilih studio or outdoor for your pre-wedding photoshoot? Both pun ada kelebihan masing-masing kan? Tapi nowadays memang outdoor menjadi pilihan buat brides to be.


Studio Photo shoot :
- Privacy. Boleh posing sesuka hati.

- Make up, hair do semua tak perlu nak touch up berkali-kali sebabnya tak terdedah dengan cuaca panas, hujan or berangin.

- Tentu lah tak perlu nak risaukan hujan ataupun panas terik. Sah-sah lah dalam studio ada aircond.

- Boleh tukar baju 2-3 kali. So, boleh buat tema pelbagai. Dan props nya pun kena lebih jugak lah. ;)

- Cuma satu je, background tuh static je lah. Kalau tak putih, hitam. Cuma nak kena play around with the props. Kalau kat studio banyak props, lucky lah kan. Kalau tak, kena sediakan sendiri lah tak nak kasi too bored.


Konon macam hujan, tapi actually dalam studio. Piccas credited to Serindit Photo


Piccas credited to Serindit Photo.



Outdoor Photo Shoot :
- Tak dek privacy. Anyone can see you posing sana-sini, tambah pulak kalau pergi tasik-tasik sekitar Lembah Klang nie memang sah ramai orang. *saya pemalu........*

- Bab make-up, kalau pergi time petang2 tuh sure panas kan? So, memang akan cair lah sikit make-up tuh. Kena siap sedia bawa your MUA lah kalau nak kasi muka tetap cun tanpa minyak.

- Kalau outdoor, bab-bab cuaca memang tak leh nak predict. Kalau time tuh hujan, memang susah lah sikitkan. Tapi kalau nak kasi feeling-feeling hindustan, hujan lah cantik kan? Hahahaha....

- Nak tukar-tukar 2-3 baju memang susah sikit. Tapi macam mana Dr Halina and Dr SMS tukar baju kat Bukit Broga ekh? Maybe diorang bawa khemah yang untuk camping tuh kot. 

- Unlimited background. Boleh berposing sakan dan tentu sekali tidak akan bosan.


Sooo cute kan? Piccas credited to Fatiniz


Comelss.... Credited to her again.


Kalau ikutkan hati, nak buat dua-dua. Tapi kena ikut duit kat dalam poket ni dulu. Kena lah cari yang paling murah dan cantik. Hehehehe.... =P

10 comments:

~LP Lum~ said...

salam amy~

kalo sy.. suka yg outdoor laie.. nak2 kalo time ujan.. aduhai... sngat2 cantik tau.. theme sy ialah sewaku ujan... =)

Dita Lolita said...

dua-dua pun ok..jnji letop!hehhehehe

ashra said...

dua2 bes kan..
emm..why not,tuk prewed,amik studio..masa majlis nanti,amik outdoor lak..
then u get both..hehe.

yonna said...

akak, yonna lagi prefer outdoor sebab background lawa =) alaaa make up2 takpe kak. photoshop kan ada! muahahaha. takkan la si photog nak bagi gambar muka nampak selebet semua kan? =p nak posing depan org ramai pun,segan tu kejap je kot.hihi. janji gambar lawaaaaaaa! outdoor kak!

MarelFira said...

bes2...bile mau phtoshoot jugak ni..

mau tgk pre wed sis amy..mau2!!sti cantik tau

LittleSunshine said...

liza [pun prefer kt outdoor,ssb view cntik,yg penting liza suka nature..hik hik..tp depends dgn diri masing2..yg penting kn byr gak gak photographer..hahahhaa..

Durruz said...

mine is indoor. and its today!!!!

neves kejap..i used to snap others photo... but sendiri tak biasa berposing.

will share the photo nanti..

itu pun kalau ok. tee hee~

take care!

anaztasias aira said...

saya pun malu-malu, tapi saya suka dua-dua hehe hadeh !

iedayah said...

outdoor gile besh yang..main kejar then snap..tp cuaca skrg sgt2 xmengizinkan kn..sigh~~~

luvira said...

amy,

kalau ira, ira suke outdoor..cantik nampak pemandangan indah..hehehe..

Google Analytics Alternative