Followers

Follow by Email

Friday, December 24, 2010

Noodle Box As Door Gift Box

Salam peeps!!

Dah lama tak update cerita wedding preparation. Seriously, this month sangat-sangat busy sampai tak sempat langsung nak fikirkan hal preparation. I think bulan Januari nanti sure banyak benda nak kena catch-up balik. Bersiap sedia lah $$$$ yang bakal dikeluarkan nanti. T____T

Okeyh-okeyh, when we talk about wedding sure we're talking about the money as well. No money no wedding, rite? So, stop stressing each other. Back to the title above, last months i ada emailed to packaging manufacturer nak tanya pasal noodle box. I think this manufacturer memang dah familiar di kalangan bride to be sekalian. Ramai yang dah reviewed and ada yang siap pergi ke kilang tersebut untuk memborong packaging for her door gifts.


The sales representative reply my emailed with the total amount that I should pay, agak mahal juga sebabnya saya nak order dalam amount yang banyak which is 2000 boxes or pieces. But she suggested me to order dalam 2100 since they packed by 300 pieces per carton. After a month duk berfikir and berbincang with my mum, so kemungkinan besar kami akan order dalam 1800pcs. Banyak kan? Kenapa banyak macam tu sekali? Sebab kad jemputan kemungkinan besar akan di print dalam 1000pcs. So, 1000pcs kad dah macam 2000 tetamu yang akan hadir. Macam tuh kan orang kira? Ke salah? Tambah pula majoriti yang dijemput adalah kaum keluarga, so 1 kad tuh bersamaan 5 orang kot yang akan hadir. LOL.....

I've read someone blog really forget lah which blog, sorry, dia pergi beli terus kat kilang tersebut. She got discount lagi kalau beli terus dari kilang. That's mean kalau dapat murah banyak, why not ke Pulau Pinang kan? Hehehehehe.... Boleh berjalan-jalan sambil makan. =)  


Door gifts my bestfren masa beliau bertunang. Sticker kat tengah tuh di designed by me. Sweetkan pinky-pinky gitu.


Click for larger image. Price list for the noodle box and others. For more info please visit their website


The sizing and info.


Sesiapa yang ketiadaan idea lagi nak bagi kotak or paper bag, harapnya entri boleh membantu. Sharing is caring. Btw, have a nice weekend and holiday to you peeps. =)

14 comments:

K.I.N.A said...

good info amy..huhu..tengah memikir2 tetamu nak berapa ramai..pening jugak pikir pasal duit..

"cikkin" said...

thanks mizzamy..box cmni yag saye cari..ade jumpe yg 0.90/pc..tp min order x ingt plak bape..tu murah ke mahal ek? ade yg lg murh dari tu?

~dARlee zURiS~ said...

nasib baik dah kawen.kalu tak,mau mencilok2 idea amy nih.
designer memang banyak idea yg best2 ek?

~LP Lum~ said...

salam amy~

kreatif sungguh... :)

MarelFira said...

omg..cantik tau..ms cousin fira kahwin aritu dia pki box ni juga..tp mahal woo, xpasti bpe satu kotak..

~ mizzAmy ~ said...

CIKKIN & FIRA :

harga satu kotak jatuh dalam rm0.69. kalau order more than 1000 maybe leh dpt murah lagi. and tak silap, harga tuh termasuk dah dengan charge delivery. tak silap lah... hehehe...

CikSyafa said...

yippie! amy nak beli kotak juga ek? hehe..aritu Syafa beli 2000px tp harga agak reasonable sbb tu borong teros.

bole je Syafa tolong belikan,kalu nak la. (tp lepas cheq tawen)

http://justyouni.blogspot.com/2010/12/48-mari-terjah-kilang-paper-bag.html

Encik Shino said...

cute jugak ye.. time sy kawen dlu juz pilih apa yang terpandang dan cantik serta dalam bajet je..

For me, sy lebihkan bujet untuk hadiah dan program pengisian.. :)

Cik Ima said...

thx for the info.

Syima Syaz said...

nak macam ni jugakk......=D

Ciksue said...

amy,
cantikk box tu..tapi mahal gak kan..

NoMei said...

nice ..tq 4 sharing...

nora said...

hi!

masa deliver package ni kene lipat² la ek? leceh tak nak taruk besi tu sume?

Miss Wawai said...

thanks babe, this is so useful for me :D

Google Analytics Alternative