Followers

Follow by Email

Wednesday, December 1, 2010

Korbankan Bangkok Demi BFF Terchenta

Salam peeps!!

Isnin yang lepas, my HR asked me whether I'll join the company trip to Bangkok or not? Semuanya di sponsor penuh oleh company except for the foods, Muslim peeps kena lah bersiap sedia makanan-makanan segera dari Malaysia. Selera tekak lain-lain kan, tambah pulak kumpulan minoriti adalah kaum Melayu. So, agak sukar sedikit bab makan di situ. Tak semua my colleagues dipilih untuk ke sana, hanya mereka-mereka yang tertentu sahaja. Pilih bulu ke apa, i don't know lah.

Tapi, bab-bab makanan bukan lah menjadi perkara utama kenapa saya tolak untuk bercuti ke Bangkok. Timing ke sana tak ngam dengan diari 2011 saya. By that time, my best friend wedding lah puloq. Both bribe and groom pun adalah my bff. So, dua-dua side kena hadirkan diri. Kalau tak, kang ada yang merajuk. =P 

For me, nak berjalan-jalan makan angin tuh bila-bila masa je boleh pergi jika diizinkan Allah S.W.T.. Cuma kawan-kawan yang selalu ada ketika kita up and down, susah nak diganti-ganti. Tak semua kawan-kawan yang berkawan tuh ikhlas nak berkawan kan? Ada yang baik bersebab. Ada yang time kita senang, dia ke main lagi baik-baik dengan kita. Time kita susah, sms pun tak berbalas. Saya punya ramai kawan, tapi yang betul-betul sentiasa ada di sisi even berbulan tak jumpa hanya beberapa kerat je. Tak perlu ramai kawan jika tiada yang berkualiti. Baik ada sorang je kawan tapi biarlah dia betul-betul ikhlas dan senantiasa ada di sisi tak kira waktu susah dan senang.

That's the reason why saya tolak peluang keemasan saya untuk bershopping di Bangkok. Saya nak tengok mereka bahagia dengan senyuman yang lebar di hari tersebut. Tengok piccas tak sama dengan feel sendiri kat tempat tersebut, kan?

So, agak-agaknya siapa lah kawan ku yang bertuah itu yerk? Jika pembaca setia blog lama, rasanya dah boleh teka kot. Cuma new reader kat blog TPDD nih sure tak kenal lagi. Nanti end of January sure muka mereka ni banyak perpampang kat dalam blog saya nie. Insya-Allah, akan saya review wedding mereka berdua nie. ;) 


Me, Zila and Naim. Both of them yang dimaksudkan and they're counting the days je tuh. This piccas masa tahun 2008, kami ke Miri. Ke Miri pun sebab nak pergi wedding our best friend, Fiza. Jauh pun sanggup kami redah. Ceaaaa....

11 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Amy da buat keputusan yang bijak.. Mst ur BFF akan ingat sampai bebile ape yg amy sanggup buat :)

PuteriKureKure said...

bravo amy! :)

~LP Lum~ said...

salam amy~

HEHEHE... btl2.. sahabat sejati sukar nak di cari ganti... :)

iedayah said...

wa...gile untung ea ur bff kn amy..ke miri pn u g..salute la kt u

sk said...

takpe amy.. bangkok bebila bleh pegi... :D

meow said...

sweetnye... :D

Pocket said...

i luv it when i found something that contradict with what i have in my mind.
and the reason from different point of view from a person with different background is always refreshing.

Haffiz MohdNoor said...

sanggup korbankan bangkok demi BFF baik hati kamu yerr!! :D

Aya said...

xperlaa kan berkorban trip tuk BFF.. as u said, nk cari kawan yg betul2 quality tue bkn sng :)

Anonymous said...

Ini adalah pertama kalinya saya saya kunjungi di sini. Saya menemukan banyak hal menarik di blog Anda terutama pembahasannya. Dari ton komentar pada artikel Anda, saya kira saya bukan satu-satunya memiliki semua kenikmatan di sini! terus bekerja dengan baik..

Anonymous said...

Sangat barang bagus.

Google Analytics Alternative