Followers

Follow by Email

Thursday, December 30, 2010

Kerusi Pelamin Jenis Chaise Lounge

Salam peeps!!

Thanks korang sebab ada yang bagi suggestions and vote for the bantal nikah. Untuk sementara waktu ni, bantal nikah yang bulat tuh menjadi pilihan. Should I change the color? Dari putih ke bright color mungkin? Over plak kan. 

So, next is kerusi untuk pelamin. Macam-macam design yang ada sekarang ni tapi dekat Kelantan sangat limited nak pilih-pilih kerusi yang menjadi idaman kalbu. Maybe, akan ku sewa di KL dan bawa balik ke sana. Over tak? Kuikuikuikui....... Verangan tak sudah lah kan? 

If tanya saya, sure saya suka kan kerusi pelamin yang jenis chaise lounge. I think, sekarang memang dah menjadi trend kan? Dulu pun ada juga, tapi yang white color with the silver or gold frame. Simple je design nya but nowadays dah modern contemporary sikit since they played with bright color or dark color and come with the diamond tufting upholstery. So cool kan? Tak nak merepek lebih-lebih because I love furniture and worked as designer for more than a year in this industry, takut nanti jadi entri lain pulak. Kihkihkih...... 


Really truly deeply in love with the kerusi. Credited to Ari Wedding


Ataupun yang macam nih pun chantek juga tapi nak carik yang pinkish boleh tak? =P


Yang nih nampak sangatlah exclusive. Kalau frame dia kekalkan silver and the cushion part buat diamond tufting upholstery in magenta or fandago color pun should be nice rasanya. Piccas credited to here.   


Ok, back to the basic again, kalau lah budget tak lari dan ada rezeki lebih, Insya-Allah will work for it. Doa-doa kan yer kawan-kawan ku sekalian. Amin... Kalau tak dapat yang macam kat atas tuh, dapat kerusi yang biasa-biasa pun jadi lah, janji ada kerusi nak duduk, yer dak?  ;)

8 comments:

Lala said...

Amy!!! lala pulak buat entry high back chairs..hehe

http://hanyakisahkita.blogspot.com/2010/12/kerusi-pelamin-high-back-chairs.html

baru tau nama kerusi ni, chaise lounge. nak sebut pun terkial hehe lala panggil kerusi cleopatra ja, ke tak sama?hehe

ciksue said...

amy,
sue ingat nama kerusi cleopatra..hehe
sue dah beli dah kerusi nih,utk pelamin sue..warna merah tak silap..suka sgt,hehe

~dARlee zURiS~ said...

btol2.kang jadi pengantin sanding berdiri lak kan ;P
skrg nie memang trend kerusi camtu ek?cantik.make sure jgn guna kerusi yg besar2 tau.nanti tenggelam pengantin kecik molek cam amy tu.hehee..

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

hi dear.

i would not to suggest kerusi yang kedua sbb dah try macam tak selesa sangat la. cause dia tak ada tempat nak bersandar dan rasa stress kena tegakkan badan bila duduk lama-lama. end up nanti badan nampak melengkung tak cantik sangat la.

tapi, if kamu boleh bertahan dengan duduk tegak-tegak dalam masa yang lama tak apa..

selain cantik, saya prefer yang selesa dan praktikal.

p/s: sorry tau. ni pendapat saya je. tak tau la yang lain maybe ada pandangan lain ^___^ peace.

cik nurulain said...

hi. ni first time sy dtg sini.

sy sgt stuju dgn cik syahira. rs nya pilih yg ada tmpt sndr. masa wedding tu kita kena comfortable. sebab photog mesti main candid je. mesti kita taknak gambar yg postur tak best kan? kalau tak ada tmpt sndr takut bongkok lak. maklum kan penat.. :)

ieda fidodido said...

sgt suka kerusi ni..huhuhu..tapi my WP ckp xseswai utk sy coz sy kecik molek but en yayang tinggi menjulang..nati nmpk kontras sgt, xlawa amek gmbar..sobsobs

2 Hearts United in ♥ said...

hi. did you manage to sewa this kind of kerusi? im having the same issue jugak. can you recommend any place yg boleh sewa kerusi ja?

2 Hearts United in ♥ said...

hi. did you manage to sewa kerusi2 cleopatra tu? any place u can recoomend to me as im having the same issue untuk sewa je kerusi cleopatra tu? pls..

Google Analytics Alternative