Followers

Follow by Email

Wednesday, December 8, 2010

Home Sweet Home For Us

Salam peeps!!

Alhamdulillah, rumah sewa dah settled. Semalam saya dan Encik Tuney dah jumpa the agent and Alhamdulillah, managed to deal a best price for the rental. So far, memang agak menggigil jugak lah Encik Tuney nak bayar rumah sewa tuh starting next month till the wedding day. Yer lah, pitih nak kumpul untuk kawin lagi, and pitih for duit sewa rumah lagi. Kesian beliau. Sabar, Insya-Allah ada rezeki nanti kita beli rumah sendiri.

Actually, kalau ikutkan saya, I'm not that excited to find rumah sewa. Kalau boleh memang nak beli rumah yang dah siap je terus. Tapi, apakan daya, beli rumah bukan macam beli ikan kat pasar. $$$$$ nak kena ada. Nak harapkan EPF, tak dek lah banyak sangat-sangat sebab baru je 4 years keje. Duit saving pun tak dek sebenarnya, sekarang je baru nak start saving tuh pun sebab nak kawin. LOL.... Now memang menyesal sebab saya suka sangat bershopping, tak pikir masa depan. Ppppfffftttt.... T_____T

Rumah sewa tuh bukan landed house, it's just an apartment. Tapi best juga sebab siap ada gym. Tang gym tuh agak seronok sikit lah sebabnya my other half memang orang gym kan. Bilik pun not bad, 3+1 bedroom. Means, ada satu bilik ala-ala stor but for me, bilik tuh sangat besar untuk stor kot sebab dah boleh muat single bed. Another thing i like the most about the place is kebersihan kat situ memang boleh dipuji. That's the most important thing kan?

Ohww btw, kejap lagi saya dan Encik Tuney nak pergi ke Puchong, nak membuat lawatan tapak ke rumah yang kami sedang nak berkira-kira untuk dijadikan HOME SWEET HOME. Tak tahu lagi confirm beli ataupun tidak, kena buat research dari perlbagai sudut dulu. If dah bayar booking nanti, will update with you peeps!! ;) 


I love the design concept. =)

16 comments:

PuteriKureKure said...

bilik +1 tu leh jadikan ofis atau mini gym korang nanti. hehe.

amy, umah dalam gambar tu serius cantek. brape ratus K tu yang?

cha said...

nanti nk kene byr deposit lg mmg nk guna duit byk la kan huhu. rumah skrg dh mahal la :/

iedayah said...

wow..mmg style r designnye...!!!

ciksue said...

cantikk rumah dalam gambar tuh,hhehe

ashra said...

tak pe amy.mula2 nyewa je dulu..step by step..
kalu dapat trus beli rumah lagi bgs..tp btul ckp amy tu,beli rumah ni terlalu byk benda nak pk.beli kete lg senang.hehe.

cantik umah nak beli tu.kat puchong ek?masuk kuar tol la ye.hehe

~dARlee zURiS~ said...

nak cari umah yg btol2 selesa dan sesuai dari palbagai segi memang lah susah kan.
rumah skrg gila lah melambung tinggi harganya.kitorang nak renovate dapur je pun makan 20k++.ishhh...

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... memang peningkan?? mcm sy, walaupun parents dah ada umah yg di sediakan tuk kami adk beradik bila berkahwin kelak, tapi xkan nak selamanya duk kat umah tu kan?? nak gak merasa membayar utang tuk aset sendiri... :)

MarelFira said...

wah, kakak da dapat umah sewa..wah, best la dpt apartment!!!!btw, akk duk mn yer..

Rilla said...

Same goes, I'd prefer beli rumah siap je terus, malas nak sewa2. Tapi nak beli rumah ni bukan macam beli ikan kat pasar kan?

meo said...

wah... tahniah

rose said...

xpe amy..if ada rezeki mesti dapat yg terbaik..sy pun kalau boleh xnk menyewa sbb harga sewa kt cni sme je kalau byr bulan2 utk rumah sendiri..hope semua berjalan lancar la..

CikSyafa said...

my dear ,

syafa ada award utk u ^__^

singgah collect ya

http://justyouni.blogspot.com/

Fatin Fairuz said...

hi dear..sila claim award ye..hihi=)

gaun putih said...

dear,

i got an award for ya!
jom tengok kat SGP :)

http://sigaunputih.blogspot.com/

miss Z said...

dear, ad award for u. jgn lupe amek ye =)

~dARlee zURiS~ said...

oh yaa amy,zuris dah tukar url blog ya :)

Google Analytics Alternative