Followers

Follow by Email

Tuesday, November 23, 2010

Things To Do For December

Salam peeps!!

Lagi berapa hari je nak masuk bulan 12, then nanti masuk tahun 2011. Tick-tock-tick-tock, sampai bulan September next year. Huhhuhuhu..... Preparation semuanya dalam kelajuan 10km/j. Tak pecut sampai 120-140km/j pun lagi. Harus lah slow-slow sebabnya duitkan kumpul monthly. Kesian..... T_____T

So, bulan 12 nih macam banyak benda nak kena buat. Sebabnya kalau dah masuk bulan 12, means lagi 9 bulan je lagi. Bunyi 9 bulan tuh macam lambat je lagi kan? Tapi kalau boleh nak lambatkan lagi sebabnya banyak je tak prepare betul-betul. Boleh tak macam tu?




Things to do :

- Cincin for me and him (orang kata harga emas turun time Christmas nanti, orang kata lah betul ke tidak tak tau lah pulak)

- Meet the designers (kena depends on our budget)

- Hantaran for him - Watch

- Booking for pre-wedding photoshoot (takut price naik dah for 2011) 

- Design pelamin and living room - design 2D je cukup lah, tak kan nak buat 3D rendering kot. pppffftt...

- Design bilik pengantin - nih pun buat 2D je. this one mmg akan jadi simple-sesimple nya since keluasan bilik adalah tahap 3-4 orang je boleh masuk. LOL...


Tarik nafas, hembus nafas. Macam banyak lah pulak nak kena buat. Huhuhuhu.... Hopefully manage to settle all of its before 2011. Masuk 2011, kita pikir bab-bab door gift pulak. Yang tuh not bad jugak nak spend nih. ppffffttttt.....

13 comments:

MarelFira said...

early prep is gud for u sis, keep it up!!!xde kelam kabut nnt..eheee

puterikurekure said...

takpe yang, biar lambat jangan tak gerak langsung. :)

anaztasias aira said...

okey. nora cuak bila baca okeh. nora pun byk benda lagi. takut !!

cik syahira said...

assalamualaikum amy,

happy preparing!

:: fAzRa :: said...

heheh...akak pun duk slow2 buat prep...since akaknya lg lmbt dr amy kan..so, kelajuan akak lagi slow...kalau amy 10km/j...akak lagi la....2km/j je kot...muahaha....owh..akak br beli jam...kebetulan dpt sepsang less than 1k.....kire rembat terus....walaupun dlm hati nk jam lain tapi memikirkan ingin berjimat..maka, redha sahaja...hahaha

WillBe.Mrs said...

best nye...ada progress kan...i pn wt list cm u jgk, tp dh lama x menjenguk..kebizi an kebelakangan ni...gud luck heh..

sk said...

amy,
mcm OP or videographer kan, i suggest u book cpt2. sbb next year mesti diaorg dah naik rate baru.

takpe, u settlekan sket2. by the time bulan 9 dh boleh goyang2 kaki.. ;)

Aya@Pansy Princess said...

aldabest dear.. samelaa kite.. slow2 kayuh tiap2 bulan :)

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehhee... xpe amy, biar wat slow2 dlu.. jgn terkocoh nnti ada yg xjd... :)

iedayah said...

alamak..i kn wat preparation secara marathon da..tggl sebln je lg..gud job amy

Durruz said...

bagus amy..prepare awal2..nnt senang..i ni pelamin bertandang pon tade lagi... xtaula.camne kan..

i thot i hv evrythng under control..tapi still berlaku bnde2 yg tak disangka...

all the best. theres nothing wrong prepare awal2.keep on going..

=)

Nem0 o0h Nem0 said...

best lak aku tgk bila ko list brg2 nak beli utk hantran.. nti kalo aku nk kawin,aku wat blog ko sbg rujukan la.. =)

natasha MDG said...

wah seronoknye! semoge berkekalan hingga akhir hayat~

Google Analytics Alternative