Followers

Follow by Email

Monday, November 22, 2010

She's Prefer Authentic Rather Than Replica

Salam peeps!!

Semalam pergi rumah nenek si Encik Tuney, then his auntie beria tunjuk replica handbags to me. Dia nak habiskan stocks yang ada. Memang lah menduga jiwa dan perasaan tapi its all fake and i think the grade pun yang A jer kot bukan yang AAA or totally mirror image. Sebabnya zip, part-part yang ada besi macam dah berkarat and stitching part pun macam obviously tak elok. So, i just said yang saya baru je beli 2 handbags masa raya hari tuh. And even right now pun pergi ofis bawa bag pack jer. LOL.... 

For me, i don't really tooooooo excited with designer handbags since I know that I couldn't afford to buy it. Boleh je nak beli but I need to saving the money about 2-3 months. And bear in mind, saya ni kedekut bila bab-bab nak beli yang mahal-mahal over than 300 and above. Unless someone willing to pay for me, then saya dengan berbesar hatinya lah akan merimanya. 

I know, entri ni mungkin akan buat certain of you terkecil hati ke apa, but it's just my two cents about the branding and all. Ramai yang suka beli yang imitation of popular high-end designer handbags, sebabnya nak mengikut peredaran arus fashion tapi not for me. Saya lebih rela beli yang jenama biasa-biasa yang semua orang mampu beli such as Vincci, Seed, Carlo Rino, Charles & Keith, Guess and Nine West. Kalau Guess dan Nine West pun beli time sale jer. 


I want !! I want!! *sedar diri ke tak nie? sila lempang skit...*


Siapa tak teringin nak ada LV, Gucci, Dior and etc.. I think, semua perempuan pun mengidam nak ada for at least sebijik lah kan? Tapi, tak semua orang mampu untuk memilikinya unless buy the replica. Yang replica nih pula ada macam-macam grade kan? Kat PS memang berlambak je, memang menduga jiwa dan raga tapi nasib lah selalu remind myself yang I better get Charles & Keith. Harga yang tiru-tiruan ni pun not bad jugak, RM100-200 kan? Pastuh part zipping and stitching memang hancus. Lebih baik lah beli jenama Malaysia such as Vincci, and Seed. Puas hati juga lah kan sebabnya sah-sah lah original.

Lain orang lain pandangan, so sesiapa yang terkecil hati harapnya maafkan saya. It's just my two cents yang tak paham erti designers handbag ni. I'm just an ordinary peep dan berkawan pun dalam golongan mereka-mereka yang biasa-biasa juga. Bak kata pepatah, tepuk dada tanya lah selera, dan ukur baju biarlah di badan sendiri. *Peace*   

10 comments:

AnEs said...

heee..anes suke C&K..anes sokong amy!kdg2 mcm C&K Guess ape sume ne mahal sikit tapi tahan lame..tapi kalo beli yang fake LV ke ape tu sume,macam kate amy stitching sume tak bagus..yela,da fokus nak tiru je kan..kalo yg bgus tu mesti pulak da same harga ngn original guess ke carlo rino bgai kan..baik beli yg tu je..

WillBe.Mrs said...

yeah....i agreed dgn u la...i prefer ori dr yg fake...lg2 bila i dh stick dgn 1 brand bila nk beli fake rs berslh satu and 1 lg rs cm mmbazir sbb no quality..so biar la mahal tp puas ati..

anaztasias aira said...

Amy, saya pun biasa biasa sahaja. asal cantik dan okey saya rembat xperlu mahal :D

~LP Lum~ said...

salam amy~


hehehe.. btl2... sy lebih suka beli vincci nya barang... :)
hand bag ataupun heel...

sejak sy bekerja nie hampir 4 taun dah.. sy hanya ada 1 aje beg guess yg sy rembat msa end year sales.. msa tu sebab teruja dpt 1st salary... :))

then yang paling mahal beg sy beli adalah polo yg around rm300 :)
tu beli msa raya arie tu sbb ada sales kat perkson nie hah... :)

yg len sy suka beli hand bag yg murah2 aje, sebabnya sy boleh beli 2 atau 3 sekali gus dan boleh tukar2... =)

Atiqah Adnan said...

beg guess mahal kot dear qah pernah rasa nak beli huu~ so mampu beli CR, sembonia je.. tu pun alahai fikir banyak kali sebab takut nyesal.. sabar jela kan..

Rilla said...

Rilla pun tak pernah beli fake bags. Lebih suka beli brands yang macam Amy cakap tu. Suka Vincci, Cnk. Confirm tak ciplak.

Tapi Rilla memang tak minat LV pun, huhu, tak normalkah daku?

Pocket said...

pocket tak beli bag,
tp kalau la tergedik nak beli deuter utk hiking, surely pocket akan usahakan yg ori jgak.

pasal bag tu utk function nyer yang bagus, bukan sekadar lawa. so ... dah ada orang engineerkan bag tu bagi function and reliability nyer bagus.
why not pay a bit? U'll get what u pay.

tp tu utk bag hiking la
utk bag tangan tak tahu plak..
DOmpet pocket ori nyer camel active..
does that count?

Dayu said...

betul lah amy
sape yg tak teingin kan
tapi baik beli charles & keith
lawapun lawa..ori lagi
confirm tahan, puas hati...

Nem0 o0h Nem0 said...

bg aku kn baik beli brand yg vincci ke,seed ke lagi murah,ori lak tu.dari beli LV ke gucci ke tp beli yg tk ori.baik tkyh..

~dARlee zURiS~ said...

btol2.
skrg nie memang banyaklah fake2 handbeg nie kan.tp kalau yg dah biasa mesti tau bezakan yg ori or not kan.
i still love carlo rino.sbb tu je yg mampu kan.hehee...asalkan dah sah2 ori,so boleh bangga gak compare dgn yg pakai LV tak ori tp bangga bukan main.hoh.

Google Analytics Alternative