Followers

Follow by Email

Saturday, November 20, 2010

Sesiapa Nak Kurus Dengan Cara Yang Sihat?

[STICKY MODE ENTRY]

Salam peeps!!

Entri kali ni berunsurkan iklan sedikit. Memandangkan ramai yang baca blog ni dari kalangan B2B, so why don't i just spread the news kan? Lagipun untuk kebaikan bersama. Bukan untuk bakal-bakal pengantin sahaja yang nak kuruskan badan kan? Yang sudah berkahwin sudah pasti lah nak mengekalkan bentuk badan yang menawan demi suami terchenta.

Ramai di antara kita yang suka ber'jogging' dan pergi ke gym. Tapi tak kurus-kurus jugak kan? Saper yang menghadapi masalah yang sama sila angkat tangan? Same goes to me. Hehehehe.... Yang sebenarnya kenapa tak menjadi workout yang kita buat tu sebabnya cara kita tak betul. Nak kurus bukan senang, kecuali makan hati hari-hari sure boleh kurus. Tapi saper nak makan hati hari-hari kan? So, kalau dekat gym, diorang memang sarankan untuk meng'hire' personal trainer bagi merealisasikan impian untuk kurus or untuk fitness or untuk muscle toning. Tapi harga personal training di gym sangat lah mahal, selalunya 12 sesi iaitu dalam tempoh sebulan mencecah RM1200-1500. Tak termasuk monthly membership punya harga, selalunya dalam RM150-RM170. So sebulan dalam RM1350-1670. Nak kurus, selalunya makan masa 3 bulan. Sebulan pun boleh, tak mustahil tapi dengan syarat tak makan nasik for one month. Boleh ke??? Diet memang kena betul-betul dititik beratkan. Dan personal trainer akan pantau corak pemakanan anda juga.

So, if sesiapa yang nak buat personal training tapi within your budget you peeps can contact me now. Nak lebih murah lagi, boleh buat personal training in a group of maximum of 5 peoples. Boleh ajak kawan-kawan ataupun keluarga while tempat dan masa boleh ikut keselesaan anda. If dalam grouping, just only RM250/per person and you get 12 session means 3 times per week. Murah banyak okeyh berbanding nak bayar PT kat any gym in Malaysia. For your info, workout in group sebenarnya lebih effective jika dibandingkan berseorangan. Dan workout kat outdoor pun much more effective rather than terkepung dalam gym. Berminat or any other inquiries? Boleh email terus ke saya kat mizzamyzalini{at}gmail{dot}com. I will give you the trainer phone number. Nak tayang kat sini macam kureng sesuai pulak kan. 


 One-on-one training. 


In group training.


So peeps, selain berdiet, workout juga penting untuk kekalkan bentuk yang cantik. If berdiet sahaja, nanti certain part kat badan kita tak firming betul-betul. So, kulit yang lebih tuh nanti buatkan ianya lebih tak cantik. Sebab tu ada yang sanggup buat laser treatment untuk tegang-tegangkan kulit. Much more costs kan? So, lebih baik guna cara yang semula jadi dan the best thing is good for your health too. Jom-jom!! And please spread the news to your frens of frens too ya!! ;)


11 comments:

anaztasias aira said...

waaah amy, ni under u atau buat dengan u? =) yeah will email soon, ni pun kat opis mom, sempat komen je :p

gaun putih said...

wah menarik.. tp Jaja kat sarawak.. hukhuk.. tgu balik semenanjung 1 day, boleh la join :)

meo peminat setia mizzamy said...

wah menarik!

iedayah said...

wa..mcm bestnye..terigt i,last saturday g joging kt titiwangsa ngn adik2 i yg kecik2..xsebest kite g ngn kengkawan..

~ mizzAmy ~ said...

NORA :
i buat personal tapi nanti2 if ada geng nak buat grouping. train with the professional trainer. i tak layak train org. LOL....

Anne M. said...

dah kurus!
dan nak kawen jugak!
lagi 385 hari lagi bleh gitu?

ElyaElmo said...

elya pun dh kene start workout balikk nii!!!haahah....
dah lama tak workouttt..rasa busann pulakkk

mira~ said...

nice tips.. tp i akan post juga tips nk kurus dgn cara xsehat :P
share link ya
http://haishgeramnye.blogspot.com/

Redbloodsnow said...

psssttt utk yg nk naikkan berat badan. ade x tips yg sehat yunk? hikss :P

Zumie said...

cam best jek..i pon nak kuruskan badan ni haaa

BUNGA said...

saya nak naikkan berat badan :)

Google Analytics Alternative