Followers

Follow by Email

Thursday, November 11, 2010

Rezeki Nak Kahwin

Salam peeps!!

Tajuk tuh membuktikan tuan blog memang agak fail dalam bahasa melayu. SPM dapat B3 jer. Hahahahaha.... Buat malu kaum kerabat je. T_____T

Alhamdulillah..... Syukur sangat sebabnya rezeki datang mencurah-curah buat me dan terutama sekali Encik Tuney. Actually, Encik Tuney telah membuat keputusan di mana keputusan yang dibuatnya agak mencuakkan saya. Mana tak nya, beliau mengambil keputusan untuk memulakan his own business dan full time freelancer. Siapa tak cuak kan? Lagi 10 bulan je nak kawin dan duit pun belum cukup lagi yang pastinya a lot more money need to save. Nih tetiba nak buat business sendiri bagai, siapa tak cuak. T________T 

Dan syukur sangat, keputusan yang dibuat olehnya itu sebenarnya agak tepat kerana tiba-tiba beliau mendapat projek dan clients. Alhamdulillah....... Tapi he still need to work hard and of course I need to give him a 100% moral support. Tak pasal-pasal sekarang ni saya menjadi his secretary and his accountant. LOL...... Hopefully, cita-cita beliau nak buka sendiri his own gym tercapai. Amin.... *bab-bab bukak gym tuh tunggu lepas kawin lah. mak ni risau kang mak kena tangguh kawin tahun 2012 pulak kang*

Owhh for my part pulak. Rezeki datang bergolek untuk majlis perkahwinan nanti. Alhamdulillah..... Cuba teka apa?? Hehehehe..... 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Gadget baru pemberian adikku si Heri. Tapi macam share-share guna lah kan. Tapi............. kamera nih datang body sahaja. Lenses + memori kad + bateri kena beli sendirian berhad. Lenses agak mahal kan? Adeh..... Lagipun, camera ni tak sure still boleh guna lagi ke tak. Model lama ni tapi tapi tak tahu lah pernah digunakan ataupun tak. Dapat free, amik jer lah kan? LOL..... 


Lunch or balik nanti mungkin ke Ampang Park or KLCC, nak pergi kedai kamera and nak try godek-godek kamera nih still boleh guna lagi ke tidak. Tengok dari luaran memang still berkilat macam baru but the inside tu yang paling important. Kuikuikuikuikui....

7 comments:

WillBe.Mrs said...

bestnye dpt gadget...xkesah la dpt body nye shj...kalo nak beli pn duit gak...lps ni leh la posing2 mauttt...hehehe

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe.. wah2... sony dslr idaman ku... :)

Aya@Pansy Princess said...

wah.. dpt kamera.. best2 :)

MarelFira said...

sis, bestnyer dapat camera tu......
gadjet idaman s, bertuah tu...best gler!!

alhamdulillah rezeki drNya..fira tumpang gmbira..ecececehhh..

oppps, jgn segan..fira pn dpt bm 3b...eheeee, mls blaja..kikiki

~dARlee zURiS~ said...

jika niat kita ikhlas,insyaallah..rezeki tu sentiasa ada
:)

iedayah said...

rejeki...jgn tolak dear..sebat je ap yg dpt..ahahahahaha

K.I.N.A said...

bestnye..xpnh ad kamera sdri except kamera tepon..hehe

Google Analytics Alternative