Followers

Follow by Email

Thursday, November 4, 2010

Photo Booth Ideas

Salam peeps!!

Nowadays, people got a lot of ideas on their own wedding which is to look more stunning and hilarious and of course they already paid the OP, so those ideas harusssss di capture. Photo booth is still new in Malaysia, i think lah. Sebabnya before this tak pernah lagi pergi wedding kawan-kawan yang provide this kind of thing. 

So, saya ada google a few ideas which is senang je nak buat sendiri dan tidak memerlukan duit yang banyak untuk D.I.Y. It's just for fun especially for your guests. Maybe photo booth ini akan menjadi daya tarikan utama rather than pelamin. So, pengantin ada masa nak bergambar berdua or bersama keluarga with the OP. Kalau tak, punya ramai yang duduk dan tak bangun-bangun nak tengok pengantin kan? Nak buat aksi-aksi pun malu kan?? Harus tunggu semua orang dah balik, baru lah bermula sesi-sesi bergambar to the max.  Nak alihkan tumpuan tetamu, so why don't you creaate your own photo booth.


How to create your own? Make sure cari tempat yang senang nak ikat-ikat tali such as pokok or you can create your own tiang kayu. So, dah cukup 2 tiang, ikatkan kain langsir yang dah tak guna or beli yang baru dalam 2-3 meter. If nak letak accessories like paper lantern ke, nampak lagi cantik lah.


This one pun menggunakan fabric sebagai backdrop. Tapi they used yang jenis urban pattern and brighter. This kind of fabric can be found at Ikea. Harga semeter tak sure berapa.


Ataupun, you can use dinding rumah sebagai backdrop. This one, kena mintak permission dulu okeyh!! Kang ada yang kena kejar dengan bapak sendiri. Tak susah pun just buat sendiri jer pun boleh. Murah pun murah.


Nak kasi more fun, cari chalkboard and ask them to write something. 


Ataupun macam ni. Comel jugak. Piccas credited to here.


Ataupun buat wall macam nie. Tapi kena bertukang sikit lah. Beli plywood dan kayu 1x2inch, wall paper yg murah-murah sudah dan frame. If your brother or father can help, why not kan? But for me, i can do it myself. Semua benda nak buat sendiri. LOL.... Piccas credited to here.


It's cool isn't it? I'm thinking of to have it too on my own big day tapiiiiiiiiiiiiiiiiii kalau cukup ruang di tepi-tepi luar rumah or else I just create it for his side. For at least, ada lah jugak........ Macam pasrah je bunyi nyer.

16 comments:

K.I.N.A said...

wah..kina berkenan yang mcm bwh skali tu..:)

~dARlee zURiS~ said...

tengok orang buat memang menarik dan lawa.
tp tak leh nak wat kat kenduri sdri sebab pelamin tu pengantin belum rasmi,budak2 dah wat kecah dulu.ini kan lak nak wat deco fancy2 sket.haruslah melalak nanti.hahaha...

WillBe.Mrs said...

sgt suka yg 2nd and last tu...tp xtau leh wt ke x sbb wedding paln to be at nite time...kang golappp je pic..!

ElyaElmo said...

mebnarik gak kann..buat simple2...tapi lain2 drpd yg lain kan!!
akan ku fikirkan jugaaaaa:D

MarelFira said...

orang putih pnyer idea, pelik2 kan..tp sgt kreatif

meo said...

wah menarik nie... :D

cik syahira said...

assalamualaikum amy,

saya suka pic yang last. ada frame, nampak sweet je. tengah fikir ni kat celah mana ye nak setting backdrop ni semua. rumahku syurgaku dah la sekangkang kera je. isk..

iedayah said...

best btul ad majlis bertandang kn..at least if hajat xkesampaian time reception,blh gunakan idea tuk majlis bertandang plak..=)

~LP Lum~ said...

salam amy~

sy suka idea yg akhir sekali tu... :)

AnEs said...

hihihi..nak jugak!nak jugak!tapi kalau sempat dan RAJEN buat sendiri..nak upah orang mmg tak larat la..hihihi..bagus la idea amy ne..lagi2 yang pakai kain tu nampak cam boleh cube je..hihi

yonna said...

huu jaranggg tgk orang buat photo booth ni kak! :p good idea.kalau ada ruang la hehe

Renee Meow said...

cute idea kan..tu la malaysia jaran lg nak wat.. maybe parents xkasi?hehe..ikut taste masing2 la kot kan. tp i mmg suka kalau ade photoboth ni ala2 prom kan.. :) i like yg pakai fabric2 tue.chantek..!! ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

♥♥ eija ♥♥ said...

Hehe dah jadi trend kan nak buat photo booth nie hehe..

Dulu ja memang tak de niat nak buat, tapi sepupu ja dah masuk dalam pakej lak hehe..

Boleh wat yang simple just backdrop yang cute pun dah jadi kan hehe

anaztasias aira said...

dear, haritu i ada jumpa bride malaysia yang buat ! huaaa xingat lak link nya. tp memg superb !

anaztasias aira said...

rasanya ada jumpa malaysian bride yang buat. lupa link tp memg superb lah =)

Rilla said...

Yang last sekali tu sangat best

Google Analytics Alternative