Followers

Follow by Email

Monday, November 1, 2010

My New Niece!!

Salam peeps!!

Malam Sabtu yang lepas, yours truly ni tengah excited tengok bola. Al-maklum lah saya nie penyokong setia bola sepak tempatan even though banyak cemuhan and whatnot. Whose care? Nama pun Malaysian kan, kalau kita bukan supporters saper lagi nak bagi sokongan?

Ohw btw, bukan isu bola sepak yang nak diperkatakan. Tengah excited tengok bola sambil berdebar-debar menunggu panggilan phone, tiba-tiba my ma call, "Shima selamat doh, anok tino". Terus lah melompat keriangan even though Kelantan tak habis bermain lagi. Excited melampau-lampau, every 30 minutes saya duk call-call my ma dan juga my adik si Heri. 

For those yang masih baru di blog ini, Heri is my adik dan beliau dah pun berkahwin. So, my new niece yang dimaksudkan adalah anak beliau. Dan my niece adalah cucu pertama belah keluarga kitorang. So, boleh bayang lah betapa excited nya semua orang termasuk mak-mak sedara. 


 Tomeii kan??? Sila lah tengok kelebatan rambutnya. Oleh kerana nama pun tak dek lagi, panggil baby jer dulu. Baby ni seberat 3.1kg. This piccas memang nampak muka nya lebih kepada her mum.


Batang hidung tak menahan okeyh... Itu ikut our side. Ehem ehemmmmm..... Mulut muncung ikut tok ayah beliau, iaitu my dad. LOL..... 


Harap maaf, gambar dalam resolution yang rendah. MMS dari Heri buat tatapan kakaknya yang nunnn jauh di KL. Bila tengok this piccas, it's soooooooooo Heri. Tang dagu pun tak menahan jugak. Dagu ikut our side. Yeeeaaayyyy!!! Owhh btw, baby pun ada lesung pipit. Kesimpulan dari gambar-gambar yang di MMS kan kepada saya, betul lah kata orang-orang tua. Baby ni kenan sebab Heri suka tengok cerita Hindustan especially Pretty Zinta. Sampai ke baby lah dah ala-ala bollywood. LOL.....


Oleh kerana 'Aunty Amy' ni dah kenyang walaupun tak makan something yang heavy since yesterday, 'Aunty Amy' will flying back home sweet home this weekend. Saya nak balik!!! Nak balik tengok baby!! Cuti hari Sabtu lah jawabnya dan terpaksa buat EL lah sebab nak balik kampung. LOL....  

6 comments:

Atiqah Adnan said...

kiut!!
peminat bola sepak eak.. kagum dengan wanita yang minat bola.. just like my SIL.. ^^

puterikurekure said...

wah! congrats to amy and family! comel betul baby ni. gorgeous!!!

MarelFira said...

congrats kakak dapat niece baru, pretty dum dum comel!

ashra said...

comelnyeee..mesti amy pun tak sabo nak kawin,nak ada anak secomel amy gak kan.hehe =)

~LP Lum~ said...

salam amy~

maaf eik lama tak singgah ke blog awak... :(

cumel2... boleh eik kenan mcm tu?? igtkan kalo si ibu aje yg blh jd kan anak dlm kandungan nya kenan... :)

ps : ada ward tuk awak di teratak sy... :)

anaztasias einz said...

congratulations. comey !!

Google Analytics Alternative